Проблем с нови гърнета голф 3
- valkilmera
- Автомобил: Golf3 4 Audi A3
- Двигател: ABS AZD 8P
Проблем с нови гърнета голф 3
Здравейте колеги от форума,преди 3 месеца смених последните 2 гърнета на моят голф 3. 1,8ми.
Проблемът усетих може би на първата седмица.Колата ми бе все още не добре позната,зщото я бях купил 3 или 4 дни по рано.
Та накрадко:
Усетих 4е колата леко прекъсва,когато на място се опитвам да я Форсирам,(както в Ф1 на старта) значи когато подавам газ на амплитуди от 1секунда и половина,колата прекъсва все едно че някоя свещ не работи.Иначе друг проблем нямаше.
От начало си мислех че е от свещите-Смених ги-но разлика нямаше,после смених и въздушен филтър и пак нямаше разлика,тогава си помислих но не съм сигурен,за това ви питам?
Когато слязох в канала веднага забелязах че последните 2 нови гърнета са заварени(от майсторите) и ми се вижда че тръбата е малко по малка,когато я измерих разбрах 4е съм прав:
Оригиналната е 50мм. а новата е 45мм.
Та въпросът ми е:
–Възможно ли е тази по-малката тръба да не позвулява на отработените газове да се изхвърлят лесно и как да се каже да пре4ат на мотора да се освобождава и да работи нормално???
Нямам разход на гориво в повече,само като ли че колата е малко спъната в разлика с старите гърнета.
Ако някой може да ми помогне ще съм много задължен...
Проблемът усетих може би на първата седмица.Колата ми бе все още не добре позната,зщото я бях купил 3 или 4 дни по рано.
Та накрадко:
Усетих 4е колата леко прекъсва,когато на място се опитвам да я Форсирам,(както в Ф1 на старта) значи когато подавам газ на амплитуди от 1секунда и половина,колата прекъсва все едно че някоя свещ не работи.Иначе друг проблем нямаше.
От начало си мислех че е от свещите-Смених ги-но разлика нямаше,после смених и въздушен филтър и пак нямаше разлика,тогава си помислих но не съм сигурен,за това ви питам?
Когато слязох в канала веднага забелязах че последните 2 нови гърнета са заварени(от майсторите) и ми се вижда че тръбата е малко по малка,когато я измерих разбрах 4е съм прав:
Оригиналната е 50мм. а новата е 45мм.
Та въпросът ми е:
–Възможно ли е тази по-малката тръба да не позвулява на отработените газове да се изхвърлят лесно и как да се каже да пре4ат на мотора да се освобождава и да работи нормално???
Нямам разход на гориво в повече,само като ли че колата е малко спъната в разлика с старите гърнета.
- alex_zazy
- Автомобил:
- Двигател:
Не е от тва
Аз работа в сервиз за аспуси и има голф 1.8 с 50мм и има и с 45не е там проблема. виж катализатора!!! (на коя фирма са грънците)
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Re: Проблем с нови гърнета голф 3
Ще трябва да те разочаровам и да ти кажа, че проблема е точно от това, че тръбата е по-малка.valkilmera написа:–Възможно ли е тази по-малката тръба да не позвулява на отработените газове да се изхвърлят лесно и как да се каже да пре4ат на мотора да се освобождава и да работи нормално???
При мен имах същия проблем, само че в катализаторното гърне. След като го смених нещата се промениха тотално.
Отиваш в сервиза и им правиш рекламация.
Не приемай възражения от тях, ако откажат - свържи се с комисията за защита на потребителя (трябва да имаш документ за услугата от сервиза).
- auubau
- Автомобил:
- Двигател:
3а двигатели ABD, AAM, ABU, AEA диаметър 45мм
3а двигатели ABS, ADZ диаметър 50мм
Твоя двигател кой е?
И не вярвайте като ви кажат смотаните ''майстори'' - ''те са едни и същи'' 3а каквито и да е части.
A3 купих гърнета на WALKER сложих си ги сам и съм много доволен. Тая простотия дето ги 3аваряват (много го мра3я това)я правят щото нямат 3а точния модел и одурдисват каквито имат
Твоя двигател кой е?
И не вярвайте като ви кажат смотаните ''майстори'' - ''те са едни и същи'' 3а каквито и да е части.
A3 купих гърнета на WALKER сложих си ги сам и съм много доволен. Тая простотия дето ги 3аваряват (много го мра3я това)я правят щото нямат 3а точния модел и одурдисват каквито имат

- valkilmera
Re: Проблем с нови гърнета голф 3
По късно след около месец си сложих един накрайник и другите майстори ми казаха че тези гърнета са голям боклук и ,че до 4/5 месеца ще се наложи да ги сменям пак!!!
Дори след около още един месец,новото-последно гърне започна да се вади от тръбата и се наложи да се заварява пак,и вече съм с 2 заварки на двете гърнета...
Дори след около още един месец,новото-последно гърне започна да се вади от тръбата и се наложи да се заварява пак,и вече съм с 2 заварки на двете гърнета...
Последна промяна от valkilmera на Пет 20 юни 2008 16:16, променено общо 1 път.
- valkilmera
auubau написа:3а двигатели ABD, AAM, ABU, AEA диаметър 45мм
Твоя двигател кой е?
Двигателят е АБС а гърнетата са български,дрънчат на празно вътре,и имам чувството че са без Вата отвътре...
- petko5
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: ААМ
valkilmera написа:
Двигателят е АБС а гърнетата са български,дрънчат на празно вътре,и имам чувството че са без Вата отвътре...
ф 50 ти е гърнето, бягай за рекламация

Тук има чертеж:
http://www.aspo-bg.com/
- valkilmera
- valkilmera
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”