Kormoran, Debica или Matador
- anger
- Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
- Двигател:
Карал съм служебен автомобил с Фулда не знам си какав модел - казвам ви направо все едно няма сняг под теб. Страхотни гуми са, мисля си, че ако човек има възможност да инвестира накуп за 4 такива гуми ще има гарантирана проходимост през зимата. Всичко останало, казано дотук за другите модели избледнява...

OFF:
ЧНГ на всички и весела, здрава и безаварийна 2006-та година!
А по темата:
Аз вече втора година търкалям такива матадор.
Нямам особени оплаквания. За съжаление не мога да ги сравнявам с други, защото са ми първите зимни гуменки, но не съм закъсвал в никакъв сняг, а не е като да не съм се врял по преспи. Копат здраво.
Единствено ми се виждат малко нестабилни, особено върху влажно, когато става една лизгавица. Иначе на съвсем мокро са стабиляги. Ама аз и си карам малко остро, та може и това да е проблема. Или пък факта, че са по-високи и по-тесни от летните ми галоши, а и все пак си е зима.
Е, цената им, разбира се не предполага да са първенец в отбора...
Във всеки случай не са ме предавали сериозно и се надявам да не го правят!
ЧНГ на всички и весела, здрава и безаварийна 2006-та година!

А по темата:
Аз вече втора година търкалям такива матадор.
Нямам особени оплаквания. За съжаление не мога да ги сравнявам с други, защото са ми първите зимни гуменки, но не съм закъсвал в никакъв сняг, а не е като да не съм се врял по преспи. Копат здраво.
Единствено ми се виждат малко нестабилни, особено върху влажно, когато става една лизгавица. Иначе на съвсем мокро са стабиляги. Ама аз и си карам малко остро, та може и това да е проблема. Или пък факта, че са по-високи и по-тесни от летните ми галоши, а и все пак си е зима.

Е, цената им, разбира се не предполага да са първенец в отбора...

Във всеки случай не са ме предавали сериозно и се надявам да не го правят!
anger написа:Карал съм служебен автомобил с Фулда не знам си какав модел - казвам ви направо все едно няма сняг под теб. Страхотни гуми са, мисля си, че ако човек има възможност да инвестира накуп за 4 такива гуми ще има гарантирана проходимост през зимата. Всичко останало, казано дотук за другите модели избледнява...
Фулдата наистина са много добри. Сега за зимата взехме 4 нови гуми. Колата на сняг и на дъжд спира по-добре от колкото на сухо.

Заслужават си

- Велислав
- Автомобил:
- Двигател:
Gislaved - Една от няй добрите гуми на пазара, особено съотношение цена-качество. Взех 4нови гуми и... Снегоринче.
Преди няколко седмици се разхождам по "Витошка" и гледам една G-класа паркирана на синята зона. Заглеждам се в шарката на "гумичките"
.Шарката едно към едно с Gislaved. На 100%. Викам тоя човечец да е дал 100 000лв. за джипа пък да се поциганил за едни гими gruebel ??? Гледам марката Континентал. Та незнам Континентал ли е копирал от "Шведската" гума или обратното , обаче опледелиено никой не е сбъркал.
Между другото новата шарка на Пирели си прилича с Гиславет-а около 90% , новата Фулда Кристал 80%.
Просто Шведите нямат много топли дни и големите производители вече го осъзнават и черпят идеи именно от Швеция.
Честита нова година.С нетърпение чакам новият снаг.
Преди няколко седмици се разхождам по "Витошка" и гледам една G-класа паркирана на синята зона. Заглеждам се в шарката на "гумичките"

Между другото новата шарка на Пирели си прилича с Гиславет-а около 90% , новата Фулда Кристал 80%.
Просто Шведите нямат много топли дни и големите производители вече го осъзнават и черпят идеи именно от Швеция.
Честита нова година.С нетърпение чакам новият снаг.
В края на октомври сложих предни зимни гуми Корморан и за вложените пари останах доста доволен от гумите. Декември месец Корморана отиде отзад, а отпред след доста колебание между Клебер и Семперит Winter Grip сложих Семперита все пак бяха в първата шестица на ADAC за миналата година, но останах доста неприятно изненадан в сравнение с Корморана:
1. Доста по-шумни;
2. В снега се държи по-лошо;
3. Семперита е румънско производство, ако това изобщо има значение.
Така, че едвали друг път ще взема Семперит.
1. Доста по-шумни;
2. В снега се държи по-лошо;
3. Семперита е румънско производство, ако това изобщо има значение.
Така, че едвали друг път ще взема Семперит.
- Велислав
- Автомобил:
- Двигател:
Стиви Джи написа:Велислав написа:Гледам марката Континентал. Та незнам Континентал ли е копирал от "Шведската" гума или обратното , обаче опледелиено никой не е сбъркал.
Преди не знам колко години Континентал са купили Гиславед, които иначе произвеждат каучукови изделия от средата на ХІХ в.
Това него знаех, обаче се поусетих че има нещо общо.
Ето един сайт с тестове за Gislaved и др гуми:
http://www.shinashop.ru/tests/test-zima ... st_3.shtml
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да Гиславед е върха на сладоледа, но малко спирането и е трудно на сухо... И страничната устойчивост е малко лигава...
Иначе за сняг е уникална гума просто няма друга такава...
За сравнение аз карам със семперит wintergrip дето бяха на 3 място в ADAC за 175/65/14 и трябва да ви кажа, че в дълбок или утъпкан сняг просто не могат да се мерят с Гиславедите.. Но за сметка на това на сухо еле па на топло, Гиславеда не моеш го похвалиш като по-добър от семперита.
А за Navigator... забрави.. това не е гума ... 3 години съм я карал. като изключим първата зима останалото съм бил на тръни......
Все пак темата беше за други марки, но ако още не си направил избора, надявам се да съм помогнал
Иначе за сняг е уникална гума просто няма друга такава...
За сравнение аз карам със семперит wintergrip дето бяха на 3 място в ADAC за 175/65/14 и трябва да ви кажа, че в дълбок или утъпкан сняг просто не могат да се мерят с Гиславедите.. Но за сметка на това на сухо еле па на топло, Гиславеда не моеш го похвалиш като по-добър от семперита.
А за Navigator... забрави.. това не е гума ... 3 години съм я карал. като изключим първата зима останалото съм бил на тръни......
Все пак темата беше за други марки, но ако още не си направил избора, надявам се да съм помогнал
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”