Търся съвет от адвокат за нанесен побой

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Atanas14
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Atanas14 » Пет 20 юни 2008 23:11

tzanev написа:
Tomcat написа:цанев, нещо не ми се връзва, Коцето живее в квартала ми и не мисля че просто ей така ще пребие човек, при това за място за паркиране.
разкажи по-подробно, да не говорим че така адвокатите ще могат да ти помогнат

До преди 2 дена и аз не мислех че той може да го направи но резултата е налице.

съжалявам за случката, ако е виновен трябва да си понесе вината. гони го да дупка

Потребителски аватар
aleksnlnl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aleksnlnl » Съб 21 юни 2008 0:47

Tomcat написа:цанев, нещо не ми се връзва, Коцето живее в квартала ми и не мисля че просто ей така ще пребие човек, при това за място за паркиране.
разкажи по-подробно, да не говорим че така адвокатите ще могат да ти помогнат

и аз си мисля че коцето неможе да е направил нещо такова но ако го е направил съд :wink:

Потребителски аватар
mk2_Golf83
Автомобил: Голф 2
Двигател: EZ 1983

Мнениеот mk2_Golf83 » Съб 21 юни 2008 0:49

vaskoto1 написа:zliq_golf83
ако не спреш да сереш навсякъде-ще се погрижа лично да не се покажеш бая дълго време от модула!
аман от детска градина!

всички останали-не ме карайте да заключвам на човека темата! колегата моли за помощ, а не за неконтролируем спам! :evil:

ок вече ще пиша само по темите, няма да излизам от темата

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Съб 21 юни 2008 6:12

rosy написа:Цялата тази случка ми се вижда нещо съмнителна :!:

Колега, спри да спамиш бре. Със злия голф сте си лика-прилика.
Замисли си малко - какво постваш, колкото да се разпишеш - съмнявай си се зад компа като ти се вижда съмнителна и готово.

dobrinb, Pichaga, Lawyer - поне аз за други не се сещам.

crazybravo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот crazybravo » Съб 21 юни 2008 7:20

май трябва да уведомиш и пресата, иначе най-много да се потули работата

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Съб 21 юни 2008 7:51

Милослав написа:
rosy написа:Цялата тази случка ми се вижда нещо съмнителна :!:

Колега, спри да спамиш бре. Със злия голф сте си лика-прилика.
Замисли си малко - какво постваш, колкото да се разпишеш - съмнявай си се зад компа като ти се вижда съмнителна и готово.

dobrinb, Pichaga, Lawyer - поне аз за други не се сещам.

Милославе, мисли малко бе човек
Я огледай случката преди да пишеш. Ще ти помогна: Констатин идва с негови роднини и нанася побой на друг пред очите на жена му, заради място за паркиране :shock Даже са му счупили ръката :shock
Бития страда и пише теми във форума. Констатин не е задържан поне за малко. Никъде нищо не се знае за тази случка.
Да бе да. Айде стига глупости :!:

P.S.
Аз докато съм се разписвал много вероятно е ти да си вървял под масата още. Ако толкова те влече да коментираш нещо по въпроса- използвай лс.
Колега, на колко си години? mod edit: musura

Потребителски аватар
BastunSelski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BastunSelski » Съб 21 юни 2008 15:39

rosy написа:Милославе, мисли малко бе човек
Я огледай случката преди да пишеш. Ще ти помогна: Констатин идва с негови роднини и нанася побой на друг пред очите на жена му, заради място за паркиране :shock Даже са му счупили ръката :shock
Бития страда и пише теми във форума. Констатин не е задържан поне за малко. Никъде нищо не се знае за тази случка.
Да бе да. Айде стига глупости :!:

P.S.
Аз докато съм се разписвал много вероятно е ти да си вървял под масата още. Ако толкова те влече да коментираш нещо по въпроса- използвай лс.

Искаш да кажеш,че колегата лъже ли?Не го познавам,ама не ми се вярва да трупа популярност:).
Точно заради паркинг место се бяха изпозастреляли на ул.Денкоглу преди години.А иначе в центъра до преди няколко години доста често имаше такива ненужни ексцесии и то точно заради паркинг места.

Потребителски аватар
Dasti
Автомобил:
Двигател:

-

Мнениеот Dasti » Съб 21 юни 2008 15:56

на Константин баща му е о.з. генерал,преди време при ареста на Махмут братовчедка му и той скачаха на полицията и тогава едно голямо нищо

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_D » Съб 21 юни 2008 16:02

Тоя лигльо го бяха споменали,"като с поглед на гладен кокершпаниол"... :evil:

Виж тук....
Причиняването на телесни повреди е всъщност засягане на здравето на човешката личност,следователно можем да ги определим като престъпления против здравето.Законът различава три вида телесни повреди:тежка,средна и лека.

Тежка телесна повреда

В чл.128,ал.2НК се съдържат множество хипотези,при които телесната повреда е тежка:
телесната повреда е тежка, ако е причинено: продължително разстройство на съзнанието; постоянна слепота с едното или с двете очи; постоянна глухота; загуба на речта; детеродна неспособност; обезобразяване, което причинява завинаги разстройството на речта или на сетивен орган; загуба на единия бъбрек, слезката или на крило на белия дроб; загуба или осакатяване на крак или ръка; постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота.

Средна телесна повреда

чл.129,(2)НК" Телесната повреда е средна, ако е причинено: трайно отслабване на зрението или слуха; трайно затрудняване на речта, на движението на крайниците, снагата или врата, на функциите на половите органи без причиняване на детеродна неспособност; счупване на челюст или избиване на зъби, без които се затруднява дъвченето или говоренето; обезобразяване на лицето или на други части от тялото; постоянно разстройство на здравето, неопасно за живота, или разстройство на здравето, временно опасно за живота; наранявания, които проникват в черепната, гръдната и коремната кухина."

Лека телесна повреда

Леката телесна повреда се изразява в причиняване на болка или страдание без разстройство на здравето (чл.130,ал.2НК).

При всички състави субектът е общ.Без значение е начинът,по който е причинена телесната повреда.Особеност на субективната страна е,че е необходимо да се установи наличие на умисъл за нанасяне на телесна повреда съобразно обективно настъпилите съставомерни последици.

Телесната повреда е по-тежко наказуема при опасен рецидив,т.е. ако е извършена повторно,като предвиденото наказание е в зависимост от вида й.
В чл.131,ал.1 и ал.2 НК са посочени квалифицирани случаи на причиняване на телесна повреда:

1.с оглед на субекта-от длъжностно лице, както и от представител на обществеността, от лице от състава на Полицията при или по повод изпълнение на службата или функцията му;от баща или майка; представляващо опасен рецидив или осъществено от лице, извършило умишлено друга тежка или средна телесна повреда , за която не е постановена присъда;извършено от лице, което действа по поръчение или в изпълнение на решение на организирана престъпна група;

2.с оглед на обекта-на длъжностно лице, на представител на обществеността, както и на военно лице, включително от съюзна или приятелска държава или войска, при или по повод изпълнение на службата или функцията му, или на лице, ползващо се с международна защита;на баща или на майка;на бременна жена, на малолетно лице или на повече от едно лице;на лице,на съдия, прокурор, следовател, лице от състава на Министерството на вътрешните работи, държавен съдебен изпълнител, частен съдебен изпълнител и помощник - частен съдебен изпълнител, както и на митнически служител, на служител от данъчната администрация, на служител от Националното управление по горите или на служител на Министерството на околната среда и водите, осъществяващ контролна дейност, при или по повод изпълнение на службата или функцията му;

3.с оглед на обективната страна-по начин или със средства, опасни за живота на мнозина и с особена жестокост;

4.с оглед на субективната страна-с користна цел; с цел да бъде улеснено или прикрито друго престъпление;извършено по хулигански подбуди;

Предвидена е и телесна повреда при афектен умисъл и по непредпазливост:

Афектен умисъл:Чл.132. (1)НК"За телесна повреда, в случаите по чл.131а, причинени другиму в състояние на силно раздразнение, предизвикано от пострадалия с насилие, с тежка обида, с клевета или с друго противозаконно действие, от което са настъпили или е било възможно да настъпят тежки последици за виновния или негови ближни, наказанието е:..."
По непредпазливост:чл.133 НК "Който причини другиму по непредпазливост тежка или средна телесна повреда, се наказва с лишаване от свобода до една година или с пробация."

Потребителски аватар
radi_b4
Автомобил:
Двигател: ACK

Мнениеот radi_b4 » Пон 23 юни 2008 16:28

Колеги, по принцип съм член на Аudi club Вulgaria. След като при нас бе пуснат линк към тази тема, просто не се сдържах.

Искам само да отбележа, че средната телесна повреда (телесна повреда, причиняваща болка или страдание повече от 30 дни, говоря на изуст), е престъпление от ОХ (общ характер) и се преследва и само с жалба до районния прокурор би задействал евентуално предварително производство

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Пон 23 юни 2008 16:32

Колега съжалявам, че ще ти оспамя темата.. ама дочух, че и ти си се направил на бияч май а ? Специално за тази тема си говорихме с колега от форума на събора, който те познава, и каза, че не си от най-спокойните и май работата е била друга
пускай жалба ако се докаже вината на единия от двамата .. добре

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Пон 23 юни 2008 17:02

В крайна сметка каква ли е истината :roll:

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Пон 23 юни 2008 17:48

Stefan написа:В крайна сметка каква ли е истината :roll:
Истината е някаде там...

tzanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tzanev » Пон 23 юни 2008 19:48

Пичове, благодаря ви за мненията.
За момента няма повече да коментирам случая. Като има развитие ще пиша пак.
Благодаря още веднъж, бяхте ми от голяма помощ.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Вто 24 юни 2008 15:29

Цанев,
счупената ръка е средна телесна повреда
не е лека
така че тука следва да се намеси прокуратурата и да образува дело от общ характер /един колега го беше писал по-горе/
виж там да не покрият случая милиционерите
не може така да останат нещата
освен това това деяние може и да има медиен отзвук, замисли се и над тази идея

Върни се в “ОФФ-Топик - други”