предварително благодяря
съединителя ми отделя мн горе, поправимо ли е или трябва нов
-
gerasimov_87
- Автомобил:
- Двигател:
съединителя ми отделя мн горе, поправимо ли е или трябва нов
здравейте, имам поло 1.4, декември 97г. проблемът е следния - съединителя ми отделя много горе и се чудя дали не може да се натегне нещо жилото му (дори не съм сигурен че е с жило) или просто е сваршил и трябва да го сменям?
предварително благодяря
предварително благодяря
- Tatrata
- Автомобил: VW Polo 6N1
- Двигател: ABF
Че е с жило-да, с жило е. Ако не ти буксува съединителя мисля, че няма защо да го сменяш, а до колкото знам би трябвало да си автоматично регулиране на жилото.
Последна промяна от Tatrata на Съб 14 юни 2008 21:59, променено общо 1 път.
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Anbuch написа:
Всичко си ти е така като трябва да е. Тази скоба служи за да предпази жилото да не се разтегне докрай. Разтегне ли се,вътре има едни съчми които изкачат от местата си и жилото става неизползвалемо докато не се върнат на местата си самите съчми. Това е доста трудоемко ,но не е невъзможно. Когата жилото е монтирано на колата,то неможе да се разтегне докрай и скобата е излишна. Даже ако ти е сложена скобата съединителят нама да работи. Абе с 2 думи : тази скоба се слага само преди демонтиране на жилото, и се маха след монтажа му на колата.
п.п. Не си въобразявай разни работи, гледай оборотомера,ако скачат много оборотите тогава се притеснявай,а и то като станат за смяна нещата ,даже се чува (достатъчно силно) как приплъзва съединителят. На n места във форума съм писъл ,че съединител бих отворил само в краен случей - просто съм патил-патил от отварянето му (може и да не съм прав ,ама за себе си съм напълно убеден)
Та така - виж дали има транспортна скоба и се опитай да го събереш, за да изключиш неправилен, или умишлено неправилен монтаж....
Всичко си ти е така като трябва да е. Тази скоба служи за да предпази жилото да не се разтегне докрай. Разтегне ли се,вътре има едни съчми които изкачат от местата си и жилото става неизползвалемо докато не се върнат на местата си самите съчми. Това е доста трудоемко ,но не е невъзможно. Когата жилото е монтирано на колата,то неможе да се разтегне докрай и скобата е излишна. Даже ако ти е сложена скобата съединителят нама да работи. Абе с 2 думи : тази скоба се слага само преди демонтиране на жилото, и се маха след монтажа му на колата.
п.п. Не си въобразявай разни работи, гледай оборотомера,ако скачат много оборотите тогава се притеснявай,а и то като станат за смяна нещата ,даже се чува (достатъчно силно) как приплъзва съединителят. На n места във форума съм писъл ,че съединител бих отворил само в краен случей - просто съм патил-патил от отварянето му (може и да не съм прав ,ама за себе си съм напълно убеден)
Та така - виж дали има транспортна скоба и се опитай да го събереш, за да изключиш неправилен, или умишлено неправилен монтаж....
колеги като му дойде времето сменяйте смело
аз караж с твърд съединител 5 месеца и накрая просто кръцна и го смених това е варианта. Ако имаш възможност смени го около 200 лв е комплекта +- 20-30 лв, за работа колко 100 пак +-20-30 лв.Ако някой е от софия имам 2ма души доверени за смяната, гарантирам за тях. Или форумните майстори момчетата са ток и жица
Поздрави на всичко
Поздрави на всичко
Аз преди време го имах този проблем ама нещо се оправи от самосебеси.Преди два дни дадох колата на един приятел и тои ми каза че нещо саединителя ми не е наред ,аз маи сам му свикнал ?Днес ходих до едно сервисче в маладост 3 ,каза ми че саеденителя ми не може да се регулира бил автоматичен (нещо такова маи каза)Прати ме да си купувам от унитреид или от порше нов.Там имало такива ми каза.Незнам кво да правя за мен си варви перфекно каза ми че не боксува,само леко е скасано уплатнението.Даите съвет какво да правя.Благодаря
- Wish_Master
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”