ж.к.Люлин - Битова сцена

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

ж.к.Люлин - Битова сцена

Мнениеот NovobranecGT » Съб 31 дек 2005 16:29

На 30.12.2005 по обяд откраднаха телевизора на брат ми от квартирата му в Люлин.Докато той е на работа бившата му приятелка, която има ключ, решила да се изнесе като замъкнала и телевизора му(нов за около 800лв).Като се прибира вечерта, в квартирата е бардак и телевизора му го няма както му бях казал и аз, че ще стане.Той за съжаление живееше с илюзията, че като има документи за телевизора и е негова собственост оная няма да посмее да го бутне, но уви.На същия ден получи заплахи от любовника на въпросната, че не трябва да се занимава с нея, ако не искал да му се случи нещо, защото около неговия блок било тъмно през нощтта и т.н.След това въпросния момък му се обади от телефона на извършителката, за да го пита дали още си искал телевизора и т.н.Ако си го искал да отиде на Витошка да си го вземе и т.н.Брат ми отиде ама бабаита не се появи.Брат ми има записани 4 разговора с оня, където говори за този телевизор и казва, че е в него.Знае и къде се намира телевизора, но не може да направи нищо.Той ходи в полицията и подаде жалба, но вероятно няма да стане нищо, защото шефа го нямало, а само той можел да позволи да се направи обиск.Сега брат ми знае къде и в кого е телевизора, има и записани телефонни разговори, може да докаже и произхода им, знае че кражбата е станала с микробус на ОРГАХИМ, но е с вързани ръце :evil: Плюс това оня бабаит се прави на бияч и го заплашва със саморазправа, защото се оказа, че девойката му наговорила едни глупости за брат ми :x Обичайното :wink:
Какъв ли е извода :!: :?: gruebel Май няма извод, просто не правете големи подаръци на бившата си приятелка по нова година, може да си помисли, че още я обичате mhihi

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Съб 31 дек 2005 16:37

Извода е - правете си застрховка на жилището - за суми до 5000 лева излиза около 20 лв. За съжаление в БГ неможе да се разчита на полицията, защото ,ако ченгетата не са 100% сигурни, че ще хванат извършителя, предпочитат вобще да не предприемат действия и ако може жалбата да се потули/изгуби някъде, за да не им се водят на задника неразкрити престъпления и в края на годината министъра им, да отчете 10% по-ниска престъпност ...

Та, на въпроса - правете си застраховки, или втори вариант - по метода на SirT - ако брат ти е нахакан и си знае силата и възможностите и колко може да си позволи - да отива и да си взима телевизора безцеремонно и без много обяснения ... трети вариант - познати полицаи, които да ударят едно рамо за предвижване на въпроса по каналния ред ...

Кофти за брат ти ... но по принцип според мен е много трудно да се докаже на кой е бил телевизора, след като са живели заедно и мацката е имала ключ. Все пак, дори и ченгетата да се намесят - няма взлом, тя си има ключ, спокойно може да каже, че тя е дала пари на брат да отиде до магазина и да купи телевизор ...

С две думи, брат ти да сменя бравата и да купува нов телевизор ...

Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: ж.к.Люлин - Битова сцена

Мнениеот CellNet ™ » Съб 31 дек 2005 18:17

NovobranecGT написа:знае че кражбата е станала с микробус на ОРГАХИМ, но е с вързани ръце

Хмм оргахим казваш, имена знаеш ли че имам свой хора там и не само ще ги намерим а и ще бъдат уволнени :evil:

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Нед 01 яну 2006 16:56

Телевизора е на брат ми, закупен е на неговото име, дори е на лизинг и се изплаща от личната му карта, има разписка за всяка вноска.За съжаление му остават още няколко вноски :roll: Развитието е, че извършителя му поиска 2/3 от цената на телевизора, а малко по-късно 1/2, баси наглостта :evil:
За Оргахим ще разучим още, за да мога да дам по-точна информация, но е почти сигурно кой е връзката й там, познаваме и човека :wink:

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Нед 01 яну 2006 17:14

musura написа:по метода на SirT - ако брат ти е нахакан и си знае силата и възможностите и колко може да си позволи - да отива и да си взима телевизора безцеремонно и без много обяснения ... трети вариант - познати полицаи, които да ударят едно рамо за предвижване на въпроса по каналния ред ...

И аз веднага се сетих за метода на SirT и преложих на брат ми да направи така, дори мислех да го издиря за съвет.Проблема е, че той нямаше откъде да събере повече от двама-трима човека :( Чрез полицията май няма да стане нищо, дори и с придвижване :evil:

Потребителски аватар
angel.1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот angel.1 » Нед 01 яну 2006 17:34

Приятелю,опитайте чрез полицията и ако не стане нищо вземете по един винкел с брат ти и го вижте тоя любовник-бабаит и тогава им оставете телевизора като награда.Само,че боя трябва да е дозиран като за 800лв. все пак не сме зверове я. :wink:

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Нед 01 яну 2006 18:09

Ами така е, прав си, проблема е, че жените са коварни същества и пълнят главите на мъжете с глупости.Любовника е някакъв републиканки по айкидо.....е, сами знаете че има неща срещу които човек не може да се защити по никакъв начин..... Имам достатъчно данни за въпросния бабаит, така че ако стане нещо с брат ми...... laser

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 01 яну 2006 18:21

действайте по легалния начин, чрез полиция, така няма да имаш допълнителни главоболия.

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Нед 01 яну 2006 18:26

musura написа:действайте по легалния начин, чрез полиция, така няма да имаш допълнителни главоболия.

Да бе, те полицайте действат вече 3-ти ден :D Шефа на това РДВР се върща от отпуск чак на 3-ти, само той може да разреши да направят проверка на мястото където е TV-то 8) Въпроса е там, че полицаите са му казали като бели хора, че вероятността да си го върне е толкова малка, че не си заслужава да се взима под внимание.С две думи, да пие една студена вода(ракия) за цялата работа :(

Потребителски аватар
PL-16v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот PL-16v » Нед 01 яну 2006 19:43

Аз пък ако съм на негово място ше отида с няколко момчета на мястото кадето ми е телевизора и от вратата ще остане само помен тъкмо ще го видя БИТКАДЖИЯТА . БИВШАТА МИ А И НАИ ВЕЧЕ ЛЮБИМИЯ МИ ТЕЛЕВИЗОР 8) a boi de :dummy:

Потребителски аватар
Li4o
Аватар:
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Li4o » Нед 01 яну 2006 20:08

И аз мисля, че трябва да се опита първо чрез полицията - ако брат ти може да докаже, че телевизора е наистина негов, има реален шанс да си го върне...

П.С. А иначе винкела си е винкел....б@х го у шампиона... mhihi

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Нед 01 яну 2006 23:34

Li4o написа:И аз мисля, че трябва да се опита първо чрез полицията - ако брат ти може да докаже, че телевизора е наистина негов, има реален шанс да си го върне...

П.С. А иначе винкела си е винкел....б@х го у шампиона... mhihi

Разбира се че може, но явно този случай е извън компетенцията на полицаите.Не се занимават с тежки престъпления и престъпници, с кокошкарски работи също, тогава от какво им се товари системата следкато явно много много не работи :?: Може би само си вадят статистика колко пъти са задържали "стари познайници на полицията" и са ги пускали пак до следващото престъпление и така се получава един затворен кръг, хора в изпитателен срок вършат тежки престъпления.Ами решението е много просто, ама всички си затварят очите.Полицая в полицията е бил любезен и е казал, че зависи обстоятелствата, но като цяло не дава никакви надежди за разрешаване на случая :roll:

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Пон 02 яну 2006 0:43

Много тъпа история. горкията ти брат. Според мен полицията може да свърши работа само ако попаднеш на някой съвестен полицай. Лошото е, че дори и да си върне брат ти телевизора (с полиция) ония ще си е на свобода и най-вероятно ще търси отмъщение. Ако прибегнете до винкели и т.н. не се знае до къде ще стигне това. Едва ли ще ви е много гот да тръпнете в очакване ония каква дивотия ще измисли и какви приятели ще извади. Има вариант да се обърне към някоя от медиите. Има какви ли не предавания които могат да направят журналистическо разледване(те само това чакат). Така полицията няма да има избор и ще си свърши работата, а ония няма да посмее да направи нищо като е в светлините на прожекторите. Друг е въпроса дали брат ще иска да се занимава с такива работи, но мисля, че това е един от малкото безболезнени (за вас) варианти.
При всички случаи не оставяйте това така и успех

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Пон 02 яну 2006 1:25

Благодаря за подкрепата, засега нищо не зависи от нас, нещата са в ръцете на други хора, каквото направят те това ще е :(

Потребителски аватар
slan4eva
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

кофти сурвачка

Мнениеот slan4eva » Пон 02 яну 2006 16:09

А защто не е сменил патрона на входната врата?
Изглежда е имал доста голямо доверие на въпросната особа ,която е срам за по голяма част от женското съсловие!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”