Може ли някой да ми каже коя от двете е по-добра
ATI Readon 9550 или x1050.
И евентуално дали е проблем,че x1050-ката ми е вградена на дъното а аз съм мушнал и 9550-ката.
Благодаря предварително
Едно въпросче относно видео карта
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил:
- Двигател:
Като гледам са от една серия и можеш да им видиш характеристиките в сайта на ATI - RADEON X1050 и RADEON 9550. Няма особена разлика.
Иначе, няма проблем, че си с двете, но няма и смисъл в случая.
Иначе, няма проблем, че си с двете, но няма и смисъл в случая.
- marti81
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AHF 1999
..
Малко късно се усетих а ме мързи да отварям щайгата.Благодаря за бързия отговор
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
9550 е по-добрата - принципно номерацията 9ххх е за AGP картите; Х1ххх картите са PCI-Express - демек вградената карта е по-нова по идеология, но е по-слаба като 3Д възможности
Иначе тази Х1050 е възможно най-слабата Radeon карта
, а най-добрата e X3870; като първата цифра от номера е поколението (1- първо поколение PCI-Express; 3- трето поколение)

Иначе тази Х1050 е възможно най-слабата Radeon карта

- webdude
- Автомобил: Ford Mondeo MK3
- Двигател:
musura написа:9550 е по-добрата - принципно номерацията 9ххх е за AGP картите; Х1ххх картите са PCI-Express - демек вградената карта е по-нова по идеология, но е по-слаба като 3Д възможности![]()
Иначе тази Х1050 е възможно най-слабата Radeon карта, а най-добрата e X3870; като първата цифра от номера е поколението (1- първо поколение PCI-Express; 3- трето поколение)
Не е съвсем така ... има PCI-Express карти преди X1xxx както и има AGP след това ...
PCI-Express не означава вградена нито пък X1xxx (примери колкото щеш - Х1600, Х1800, Х1650)
и 9550 е слаба и X1050 също, но 9550 е по-добре
X1xxx не означава пъвро поколение, а 11 (X идва от римското 10 - объркването е по вина на АТИ)
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
webdude написа:има PCI-Express карти преди X1xxx както и има AGP след това ...
Мда, първите PCI-Express всъщност са адаптирани AGP карти, примерно 9550 AGP = Х550 PCI-E.
Истинските PCI-E карти започват от Х1ххх моделите и вече тези, които са AGP, са адапритрани PCI-E карти за AGP слот (допълнително са добавени конектори за захранване и т.н. неща за да направят карта проектирана за PCI-E да върви на AGP)

- webdude
- Автомобил: Ford Mondeo MK3
- Двигател:
musura написа:webdude написа:има PCI-Express карти преди X1xxx както и има AGP след това ...
Мда, първите PCI-Express всъщност са адаптирани AGP карти, примерно 9550 AGP = Х550 PCI-E.
Истинските PCI-E карти започват от Х1ххх моделите и вече тези, които са AGP, са адапритрани PCI-E карти за AGP слот (допълнително са добавени конектори за захранване и т.н. неща за да направят карта проектирана за PCI-E да върви на AGP)
Ами аз имах предвид Х850ХТ която имах преди време (с х600 и х800 със сигурност е същото положение) тя си беше PCI-E доста по късно излезе версия за AGP и като цяло разликата с чиповете влагани в предишните поколения радеон е голяма така, че не може да се каже примерно 9850 = Х850 ама за PCI-express ...
Както и да е не е толкоз важно ...
До колегата който пусна темата ! Не няма проблем и с двете карти ... пробвай ги и двете която ти хареса повече бачкай си с нея (трябва да преместиш кабела на монитора между картите за да пробваш).
- marti81
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AHF 1999
..
webdude написа:musura написа:webdude написа:До колегата който пусна темата ! Не няма проблем и с двете карти ... пробвай ги и двете която ти хареса повече бачкай си с нея (трябва да преместиш кабела на монитора между картите за да пробваш).
Винаги има какво да научи човек

Благодаря отново за помоща

Върни се в “ОФФ-Топик - други”