Колеги от известно време съм забелязал че при потегляне се усеща леко глъхнене на двигателя съпроводено с тресене, веднага след което влиза моментално в режим и се изтрелва...
Мотора е 1.4i AEX 97-ма година
Дроселовата клапа съм я чистил преди няколко месеца, свещите и филтрите са сменени преди 6000км. Преди да сменя изброените неща също ми тресеше и глъхнеше но на по високи обороти и на другите предавки освен 1-ва и 2-ра... След като ги смених всичко се оправи и ето сега взе че пак се появи.Възможно ли е да има някакви грешки в компютъра или проблема да е пак в свещите или горивния филтър е отново за смяна?
Благодаря на всички отзовали се!
Тресене при първа и втора скорост
Компютар не, в никакъв случай. Само на бензин ли караш, това на топал и студен двигател ли го прави.
Става при богата смес, или при бедна смес при потегляне, при лоша центровка на делко,при грешно зацепен ремак, при не добро смесване на гориво и въздух.. Не подава правилно гориво вазможно е и (непостоянна искра от бобина) Най вероятно слабо налягане на бензина кам дюзите демек помпа като вариант, или задръстени дюзи инжектори.
П. П. Едва ли няkoй ще ти даде точен отговор точно от каде е но започни с тези- изброените - разбит тампон или прожини на саединител също може да влияе малко.
Става при богата смес, или при бедна смес при потегляне, при лоша центровка на делко,при грешно зацепен ремак, при не добро смесване на гориво и въздух.. Не подава правилно гориво вазможно е и (непостоянна искра от бобина) Най вероятно слабо налягане на бензина кам дюзите демек помпа като вариант, или задръстени дюзи инжектори.
П. П. Едва ли няkoй ще ти даде точен отговор точно от каде е но започни с тези- изброените - разбит тампон или прожини на саединител също може да влияе малко.
Последна промяна от maznia на Нед 22 юни 2008 23:17, променено общо 2 пъти.
Колега не знам за какво тресене точно става въпрос, дали на двигателя или на цялата кола но виж тfва може да ти е от полза
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=94356
- тръба
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И на мен ми мина през ума за тампоните на двигателя.teodo написа:Колега не знам за какво тресене точно става въпрос, дали на двигателя или на цялата кола но виж тfва може да ти е от полза
Поправка на по горното ми изказване аксиален -- (лагер не) Компютар не, в никакъв случай.
Става при богата смес, или при бедна смес при потегляне, при лоша центровка на делко,при грешно зацепен ремак, при не добро смесване на гориво и въздух.. Не подава правилно гориво вазможно е и (непостоянна искра от бобина) , слабо налягане на бензина кам дюзите демек помпа като вариант, или задръстени дюзи инжектори.
П. П. Едва ли няkoй ще ти даде точен отговор точно от каде е но започни с тези- изброените - разбит тампон или прожини на саединител също може да влияе малко но много малко . клапан може да е, като за начало почисти сичко дет що минава въздух и бензин и нови центровки на делко, ремак и аванс и смесване на гориво,смесването на гориво може да се разваля от някой зацапан датчик, сензор, или грешно инфо за подаване на гориво
Става при богата смес, или при бедна смес при потегляне, при лоша центровка на делко,при грешно зацепен ремак, при не добро смесване на гориво и въздух.. Не подава правилно гориво вазможно е и (непостоянна искра от бобина) , слабо налягане на бензина кам дюзите демек помпа като вариант, или задръстени дюзи инжектори.
П. П. Едва ли няkoй ще ти даде точен отговор точно от каде е но започни с тези- изброените - разбит тампон или прожини на саединител също може да влияе малко но много малко . клапан може да е, като за начало почисти сичко дет що минава въздух и бензин и нови центровки на делко, ремак и аванс и смесване на гориво,смесването на гориво може да се разваля от някой зацапан датчик, сензор, или грешно инфо за подаване на гориво
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”