Формула 1, сезон 2008

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Пон 09 юни 2008 20:52

mariovasi написа:когато Мерцедес притежават собствен отбор тогава ще имат собствено шаси.Отбора е на МакЛарън Гроуп.
Мерцедес не се състезава с шаси на МакЛарън...
МакЛарън се състезава с двигател на Мерцедес.
    Да защото чичковците Макс и Бърни не разрешават МБ да направи собствен отбор като Ферари :twisted: Дано след последните събития между двамата нещата се променят :lol:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 09 юни 2008 20:55

Теодор написа:
Ludia написа:
Теодор написа:А покрай цялото това филосовстване някой задавал ли си е въпроса защо такъв концерн като Мерцедес-Бенц се състезава със шаси на МакЛарен а не със собствено :?: Айде сега очаквам предположения от КОМПЕТЕНТНИТЕ почитатели на F1 :lol:

че то McLaren са по-големи от мерцедес бре :lol:
    Я обясни с какво че освен със шаси за F1 и тунинг на някой модели МБ за друго не се сещам :roll:

ми не само това.... много опит в състезания и спортни коли попринцип... не случайно СЛР е направен съвместно с тях.. то по-точно СЛР е макларън с емблема звезда... ;) McLaren F1 също... мерцедес просто си прави бракми за пътя, а макларън прави такива за писти ;)
има много инфо в нета ;)
ПП може и да бъркам, де просто с такова впечатление съм останал от това което съм чел

Потребителски аватар
mariovasi
Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
Двигател: TSI

Мнениеот mariovasi » Пон 09 юни 2008 21:00

Теодор написа:
mariovasi написа:когато Мерцедес притежават собствен отбор тогава ще имат собствено шаси.Отбора е на МакЛарън Гроуп.
Мерцедес не се състезава с шаси на МакЛарън...
МакЛарън се състезава с двигател на Мерцедес.
    Да защото чичковците Макс и Бърни не разрешават МБ да направи собствен отбор като Ферари :twisted: Дано след последните събития между двамата нещата се променят :lol:

За съжеление си напълно прав колега.F1 следя от 93-а бил съм на три състезания...и ми писна от техните каши.Вече пари за на живо не давам.

Потребителски аватар
Теодор
Двигател:

Мнениеот Теодор » Пон 09 юни 2008 21:07

Ludia написа:
Теодор написа:
Ludia написа:
Теодор написа:А покрай цялото това филосовстване някой задавал ли си е въпроса защо такъв концерн като Мерцедес-Бенц се състезава със шаси на МакЛарен а не със собствено :?: Айде сега очаквам предположения от КОМПЕТЕНТНИТЕ почитатели на F1 :lol:

че то McLaren са по-големи от мерцедес бре :lol:
    Я обясни с какво че освен със шаси за F1 и тунинг на някой модели МБ за друго не се сещам :roll:

ми не само това.... много опит в състезания и спортни коли попринцип... не случайно СЛР е направен съвместно с тях.. то по-точно СЛР е макларън с емблема звезда... ;) McLaren F1 също... мерцедес просто си прави бракми за пътя, а макларън прави такива за писти ;)
има много инфо в нета ;)
ПП може и да бъркам, де просто с такова впечатление съм останал от това което съм чел
    Бъркаш наистина но ти е простено :wink: Трябва да си доста навътре в нещата за да си наясно за какво става въпрос. Не че аз съм напълно наясно но все пак подочуваме доста работи :idea:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 09 юни 2008 21:51

Колега, виж примерно Тойота със собствено шаси и най-големия бюджет през последните години какво е постигнала във Формула 1 ;) Трябва да се има предвид, че в момента Тойота са световен лидер по продажби на автомобили, технологично са много напред, поне колкото Мерцедес и БМВ, но това не им пречи да се представят по-зле от Уилямс, които са между другото с мотори Тойота ;)
Просто нещата не са толкова прости, колкото изглеждат. МакЛарън имат Know How, което струва много.
Реално, ако Мерцедес искат да просперират сами, щяха да загубят десетки години в лутане и опити да открият топлата вода, докато "старите кучета" като МакЛарън, Ферари и Уилямс щяха да са измислили нещо ново и пак щяха да са напред с ма'триала :wink:
По същата причини и БМВ не влязоха самостоятелно във Ф1, а предпочетоха да купят Заубер (който никога не е бил топ отбор), обаче чичо Петер имаше по онова време най-модерния въздушен тунел и реално погледнато, по-лесно е да купиш наготово някой, отколкото да започнеш от нулата.

Потребителски аватар
Теодор
Двигател:

Мнениеот Теодор » Пон 09 юни 2008 22:05

musura написа: Тойота са световен лидер по продажби на автомобили, технологично са много напред, поне колкото Мерцедес и БМВ, но това не им пречи да се представят по-зле от Уилямс, които са между другото с мотори Тойота ;)
    Е точно тука идваме до същността на нещата :!: Просто шасито не отговаря на възможностите на мотора :idea: А както доста специалисти признават двигателите на МБ са най добрите в последните години но шасито не отговаря на възможностите на мотора :evil:

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пон 09 юни 2008 22:10

Теодор написа:Просто шасито не отговаря на възможностите на мотора :idea: А както доста специалисти признават двигателите на МБ са най добрите в последните години но шасито не отговаря на възможностите на мотора :evil:
Е да ама отборът е на МакЛарен. Мерцедес ако искат да инвестират могат да си направят собствен отбор. Сега има места... Но едва ли...

Потребителски аватар
Теодор
Двигател:

Мнениеот Теодор » Пон 09 юни 2008 22:15

Vlad777 написа:
Теодор написа:Просто шасито не отговаря на възможностите на мотора :idea: А както доста специалисти признават двигателите на МБ са най добрите в последните години но шасито не отговаря на възможностите на мотора :evil:
Е да ама отборът е на МакЛарен. Мерцедес ако искат да инвестират могат да си направят собствен отбор. Сега има места... Но едва ли...
    Просто досега не им разрешаваха, сега нещата малко се промениха и дано стане :lol: Ще видим как ще е от следващия сезон най рано :roll:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 09 юни 2008 22:27

Хехехе :) Никой не им е забранявал на МБ да си направят собствен отбор :idea: Просто това което се продаваше, беше дял в МакЛарън и това беше най-доброто.

Отдавна се търсят още 1-2 отбора за Ф1, ама няма мераклии да харчат по 350-400 милиона $ (или евро) за сезон :wink: (това без инвестициите в заводи и проектантски студия, въздушни тунели и т.н. екстри)

МБ са си направили много добре сметката, че по-добре да дадат някой лев на МакЛарън, отколкото да дадат десетки пъти повече пари за да постигнат резултат като този на Тойота :wink:

Просто приеми факта, че толкова си могат :twisted: Ф1 не е само двигатели, особено този сезон и предния, когато няма развитие на моторите. Ф1 е най-вече спирачки и аеродинамика :idea: и окачване де...

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Вто 10 юни 2008 7:46

А според мен пък Мерцедес ще се състезават чак когато правилата станат -> да се кара с един двигател пет сезона -> пускат една 124-ка 300тд и няма спиране.
Относно това че шасито не отговаря на двигателя ..... от две години мерцедес успяха да направят що годе приличен двигател дето да не пуши за половин състезание, преди това бяха факли.
Относно това че някои забранява на някого да влезе във Ф1 -> по голяма смешка не съм чувал наскоро.

Потребителски аватар
Мартин
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Мартин » Пон 23 юни 2008 8:23

Браво на Маса и Ферари. Поредната двойна победа на скудерията!!! Жалко за Кими, не заслужаваше заради повреда да изпусне победата, но...

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 23 юни 2008 9:06

аз искам да кажа браво на Хамилтън.... все така да финишира :lol: :lol:

Потребителски аватар
Wish_Master
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Wish_Master » Пон 23 юни 2008 9:57

Ludia написа:аз искам да кажа браво на Хамилтън.... все така да финишира :lol: :lol:

Евала, шапка му свалям :lol: Само ме е яд за Кими, но другото състезание ще ги счупи :076:

Потребителски аватар
The_Game
Автомобил: Golf IV
Двигател: ALH 1999

Мнениеот The_Game » Пон 23 юни 2008 10:55

Радвам се че Маса спечели , а Кими следващият път :wink:

Потребителски аватар
VooDoo-74
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VooDoo-74 » Пон 23 юни 2008 14:55

Браво на Ферари за великолепната двойна победа!Но съм малко изненадан, колеги. :roll: Карате германски автомобили, но повечето от вас имам чувството ,че симпатизират на Ферари. Не трябва ли да държите за Макларън или БМВ- поне докато VW не влязат във Формула-1 :Mr Green Fun

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”