Формула 1, сезон 2008

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 23 юни 2008 14:57

VooDoo-74 написа:Браво на Ферари за великолепната двойна победа!Но съм малко изненадан, колеги. :roll: Карате германски автомобили, но повечето от вас имам чувството ,че симпатизират на Ферари. Не трябва ли да държите за Макларън или БМВ- поне докато VW не влязат във Формула-1 :Mr Green Fun

ми те макларън и те симпатизират на ферари.... :lol: :lol: съдейки по интереса към чертежите на болидите им :lol: :wink:

Потребителски аватар
VooDoo-74
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VooDoo-74 » Пон 23 юни 2008 15:09

Ludia написа:
VooDoo-74 написа:Браво на Ферари за великолепната двойна победа!Но съм малко изненадан, колеги. :roll: Карате германски автомобили, но повечето от вас имам чувството ,че симпатизират на Ферари. Не трябва ли да държите за Макларън или БМВ- поне докато VW не влязат във Формула-1 :Mr Green Fun

ми те макларън и те симпатизират на ферари.... :lol: :lol: съдейки по интереса към чертежите на болидите им :lol: :wink:

Прав си колега :D . То май се оказа ,че Макларън са най-големите фенове на Ферари-решили хората ей така, да се възползват от техния опит.

Потребителски аватар
Rakarov
един обикновен Голфаджия
Автомобил: Polo GTI
Двигател: 1.8 Turbo
Контакти:

Мнениеот Rakarov » Пон 23 юни 2008 15:50

VooDoo-74 написа:
Ludia написа:

Прав си колега :D . То май се оказа ,че Макларън са най-големите фенове на Ферари-решили хората ей така, да се възползват от техния опит.

:shock :woooow: :010: :screwy :screwy :screwy
Добре де...защо като не разбират някои хора трябва говорят пълни глупости...колега не четеш ли списания ? Не гледаш ли за ф1...не четеш ли за ф1, че така се изказваш ??? Били решили да се бъзползват от техния опит...кажи ми как ? Обясни ми :)
Или може би си имал в предвид, че ферари обичат да взимат титли служебно...да не говорим за ненаказаните повдигнати щанги в австралия ( забранено е...кими тогава завърши първи, маса шести...13 точки за отбора и 10 за кими...но пак не ги наказаха...от FIA ( Ferrari International Automobile ))и десетките нарушения, които са оставяни неразгледани...( защо ли ? )
Всеки един отбор е правил гафове но е редно наказанията да бъдат едни и същи за всички !
Феновете на ферари да не почнат сега да ме атакуват :) Просто давам лек коментар върху въпроса...колега нямам нищо против теб...просто ти давам съвет...поне едно "Ф1 рейсинг" или "Ф1 клуб" си купувай...излиза 1 път в месеца и струва 5лв....там всичко се разглежда и обяснява... ;)
Няма смисъл човек чул-недочул едно-две изречения относно еди-какъв си скандал или случка в този спорт и да почва да развива теми...а примерно изобщо си няма и на идея как седят нещата...
"Макларън са откраднали от Ферари..." и се почва..."то тея трябва да ги махнат от този спорт"..."крадци на ТЕХНОЛОГИЙ"
и всякакви такива изказвания...няма смисъл...няма повече да говоря понеже този спорт ми е на сърцето а пък името McLaren-Mercedes е болест в мен :) :idea:
Честито на Ферари за двойната победа на Маникур :kef:

Потребителски аватар
Rakarov
един обикновен Голфаджия
Контакти:

Мнениеот Rakarov » Пон 23 юни 2008 16:14

musura написа:Хехехе :) Никой не им е забранявал на МБ да си направят собствен отбор :idea: Просто това което се продаваше, беше дял в МакЛарън и това беше най-доброто.

Отдавна се търсят още 1-2 отбора за Ф1, ама няма мераклии да харчат по 350-400 милиона $ (или евро) за сезон :wink: (това без инвестициите в заводи и проектантски студия, въздушни тунели и т.н. екстри)

МБ са си направили много добре сметката, че по-добре да дадат някой лев на МакЛарън, отколкото да дадат десетки пъти повече пари за да постигнат резултат като този на Тойота :wink:

Просто приеми факта, че толкова си могат :twisted: Ф1 не е само двигатели, особено този сезон и предния, когато няма развитие на моторите. Ф1 е най-вече спирачки и аеродинамика :idea: и окачване де...

Вие след още няколко теми, ще кажете, че Мерцедес не са участвали никога във формула 1...
Май забравихте за най-скъпия завод направен преди няколко години от Макларън И МЕРЦЕДЕС-БЕНЦ в Уокинг...
А когато чичо Денис продаде отбора ( което ще стане много скоро )...тогава Мерцедес стават самостоятелни и ерата ферари приключва...
Такам...тука ще копирам един текст от официялния сайт на Формула 1, защото не искам да влизам в поредните безсмислени спорове...
Цитирам :
McLaren Mercedes-Benz MP4-23
Base: Woking, UK

Drivers: L Hamilton
H Kovalainen

Test Drivers: P de la Rosa
G Paffett
Chassis: MP4-23
!!! Engine: Mercedes-Benz FO 108V !!!
Tyres: Bridgestone Potenza
First Season: 1966
World Championships: 8
Highest race finish: 1 (x158)
Pole Positions: 135
Fastest Laps: 135

Mercedes-Benz.....

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 23 юни 2008 16:22

Rakarov написа:
VooDoo-74 написа:
Ludia написа:

:shock :woooow: :010: :screwy :screwy :screwy
Добре де...защо като не разбират някои хора трябва говорят пълни глупости...колега не четеш ли списания ? Не гледаш ли за ф1...не четеш ли за ф1, че така се изказваш ??? Били решили да се бъзползват от техния опит...кажи ми как ? Обясни ми :)
Или може би си имал в предвид, че ферари обичат да взимат титли служебно...да не говорим за ненаказаните повдигнати щанги в австралия ( забранено е...кими тогава завърши първи, маса шести...13 точки за отбора и 10 за кими...но пак не ги наказаха...от FIA ( Ferrari International Automobile ))и десетките нарушения, които са оставяни неразгледани...( защо ли ? )
Всеки един отбор е правил гафове но е редно наказанията да бъдат едни и същи за всички !
Феновете на ферари да не почнат сега да ме атакуват :) Просто давам лек коментар върху въпроса...колега нямам нищо против теб...просто ти давам съвет...поне едно "Ф1 рейсинг" или "Ф1 клуб" си купувай...излиза 1 път в месеца и струва 5лв....там всичко се разглежда и обяснява... ;)
Няма смисъл човек чул-недочул едно-две изречения относно еди-какъв си скандал или случка в този спорт и да почва да развива теми...а примерно изобщо си няма и на идея как седят нещата...
"Макларън са откраднали от Ферари..." и се почва..."то тея трябва да ги махнат от този спорт"..."крадци на ТЕХНОЛОГИЙ"
и всякакви такива изказвания...няма смисъл...няма повече да говоря понеже този спорт ми е на сърцето а пък името McLaren-Mercedes е болест в мен :) :idea:
Честито на Ферари за двойната победа на Маникур :kef:

абре ти като четеш такива списания, защо не се понаучиш как се пишат някои думички :wink:
я кажи наказаха ли Макларън за шпионаж? и за използване на чужди разработки - без разрешение?

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 23 юни 2008 16:25

Rakarov написа:McLaren Mercedes-Benz MP4-23
Base: Woking, UK

Drivers: L Hamilton
H Kovalainen

Test Drivers: P de la Rosa
G Paffett
Chassis: MP4-23
!!! Engine: Mercedes-Benz FO 108V !!!
First Season: 1966
World Championships: 8
Highest race finish: 1 (x158)
Pole Positions: 135
Fastest Laps: 135

Mercedes-Benz.....

Maranello - Italy
Drivers: K Räikkönen
F Massa
Test Drivers: L Badoer
M Gene
Chassis: F2008
Engine: Ferrari Type 056
First Season: 1950
World Championships: 15
Highest race finish: 1 (x206)
Pole Positions: 200
Fastest Laps: 209

Потребителски аватар
bomini
Автомобил: Audi A4 Quattro
Двигател: AVF
Контакти:

Мнениеот bomini » Пон 23 юни 2008 16:30

Ludia написа:абре ти като четеш такива списания, защо не се понаучиш как се пишат някои думички :wink:
я кажи наказаха ли Макларън за шпионаж? и за използване на чужди разработки - без разрешение?

Ти не разбираш, трябваше така да питаш:

защо не се понаучиш как се пишат НЯКОЙ думички

mhihi

Потребителски аватар
VooDoo-74
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VooDoo-74 » Пон 23 юни 2008 17:04

Rakarov написа:...............

Колега,нямам претенции да разбирам от всичко което се случва зад кулисите на Ф-1, аз съм просто обикновен фен. Кой прав, кой крив то се видя и за това нямам желание да водя излищни спорове. Но съм сигурен,че Ферари имат повече фенове отколкото всички други тимове взети заедно. :011:

Потребителски аватар
Veso101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Veso101 » Пон 23 юни 2008 20:34

Ludia написа:
Rakarov написа:Браво ..."крадци на ТЕХНОЛОГИЙ"

абре ти като четеш такива списания, защо не се понаучиш как се пишат някои думички :wink:

Като не разбираш , не прекъсвай капацитета! :evil:
"ТЕХНОЛОГИЙ" е нов материал измислен от Ферари и откраднат от Мерцедес......Пардон - Макларън. :lol: :lol:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 23 юни 2008 22:12

Rakarov написа:...

По-кротко колега... Колкото и ти можеш да четеш, толкова и останалите колеги могат, така че е абсолютно излишно да цитираш световно известни факти :idea: Вече тълкуването им е друга работа. Според теб ерата на Ферари свършвала скоро, според мен този спорт няма да го бъде без Ферари, и ако ще отново 20 години да нямат победа, аз съм убеден за себе си, че все пак, след 20 години ще мачкат отново. Това прави истинския фен, подкрепя отбора си, а не си сменя боичките, като масовия Ф1 зрител - днес съм фен на Алонсо/Рено, утре съм фен на Хамилтън/МакЛарън, в други ден на някой следваща звезда :wink:

Потребителски аватар
Rakarov
един обикновен Голфаджия
Контакти:

Мнениеот Rakarov » Вто 24 юни 2008 13:27

musura написа:
Rakarov написа:...

По-кротко колега... Колкото и ти можеш да четеш, толкова и останалите колеги могат, така че е абсолютно излишно да цитираш световно известни факти :idea: Вече тълкуването им е друга работа. Според теб ерата на Ферари свършвала скоро, според мен този спорт няма да го бъде без Ферари, и ако ще отново 20 години да нямат победа, аз съм убеден за себе си, че все пак, след 20 години ще мачкат отново. Това прави истинския фен, подкрепя отбора си, а не си сменя боичките, като масовия Ф1 зрител - днес съм фен на Алонсо/Рено, утре съм фен на Хамилтън/МакЛарън, в други ден на някой следваща звезда :wink:

За съжаление си прав колега...другото което е, че нямам нищо против другите мнения на колегите...нямам нищо против вас и не съм искал да ви засегна :idea: ;)
Ей луд :) Ако ще и с двоен размер да ми цитираш историята на Ферари аз винаги ще ги мразя като отбор и като марка...просто цитирах за да се види, че не само ферари е старо куче в този спорт...а и Макларън...верно е...имат по-добра история...все пак тези два отбора никой не може да ги достигне като история...
А я ми кажи ти...какво стана с този скандал ? :) Заради кого...заради двама-трима ГЛУПАЦИ целия отбор го издуха...
И още нещо...защо ферари имат повече фенове ? Това е нещо като по онова време с червените дяволи ( манчестър юнайтед )...от кой отбор си...и той ти казва " от червените дяволи ест. "...огромен процент фенове са "временни" или както каза ти самия "масовия Ф1 зрител "...просто гледа и е от ферари...наистина ферари имат повече фенове...но се замисли колко стойностни са те...??? Защото аз съм убеден и сигурен, че макларън имат много по-стойностни фенове от колкото ферари...на монца като отидеш и ще унемееш от фенове на ферари... ( миналата година беше много интересно на монца :) за тези, които не са гледали имаше двойна победка на макларън ) ....но като отидеш на Хокенхайм и....и....то е нещо страшно...толкова фенове на една писта и знамена на Мерцедес, че не е истина....това на монца никога не можеш да го видиш...
И още нещо...защо всеки мълчи за "ненаказването" на ферари на Австралия 2007 ??? Я ми кажи сега :) доколкото си спомням миналата година пилотите завършиха така
1. Кими Райконен 110 точки
2. Люис Хамилтън 109 точки
3. Фернандо Алонсо 109 или 108 точки
Ако си направим една проста пресметка...- 10 точки ще се поллучи нещо много интересно...но все пак факта си е факт ! Кими е световен шампион ! Ааа забравих, когато Маса се опита да изхвърли Алонсо на Нюрбургринг...сети ли се ? Защо не го наказаха ???? Той е длъжен да остави място за траектория на движение на движещия се до него пилот...пак не го наказаха...но алонсо пак го би ;)
Ето едно линкче http://youtube.com/watch?v=F-GJih5HSRU
И така...няма смисъл да спорим за глупости, защото всеки ще защитава своя любим отбор и няма да спрем :) Пак казвам, нямам нищо против вас колеги ! Успех луд ;)

Потребителски аватар
zmej
Автомобил: Audi 8D5 Quattro
Двигател: AJL
Контакти:

Мнениеот zmej » Вто 24 юни 2008 13:43

Rakarov написа:...И още нещо...защо всеки мълчи за "ненаказването" на ферари на Австралия 2007 ???...

Какво точно искаш да се каже?
Предполагам, визираш подвижния под. Ами много просто - минал е теста на FIA. След това промениха тестовете, и съответно и Ферари, и БМВ смениха подовете. За какво точно е трябвало да ги накажат?

Има едни неща на сайта на FIA - "F1 Technical regulations" и "F1 Sporting regulations", големшки са, но са много интересни четива - препоръчвам ги.

Има правила - в тях ли си, ОК, не си ли в тях и те хванат - наказание. Кое му е сложното? Предлагам да престанем с теорията на конспирация, щото вече ставаме смешни. Да не говорим, че и не сме толкова навътре в нещата...

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 24 юни 2008 13:46

Rakarov написа: историята на Ферари аз винаги ще ги мразя като отбор и като марка...

;)
е това само ме подразни, защото трябва да уважаваш конкурентите и враговете си ;)
а и съм на мнение, че макларън без мерцедес може, но обратното не.... иначе нищо против отбора нямам :wink: а и аз попринцип не съм привърженик на отбор, а на пилот....
извинявай за тона ми ако съм те засегнал ;)

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 24 юни 2008 13:47

абе верно и аз никога не съм фен на отбор, а на пилот......помня че бях от шуми дори във бенетон :shock

Потребителски аватар
Rakarov
един обикновен Голфаджия
Контакти:

Мнениеот Rakarov » Вто 24 юни 2008 13:49

zmej написа:
Rakarov написа:...И още нещо...защо всеки мълчи за "ненаказването" на ферари на Австралия 2007 ???...

Какво точно искаш да се каже?
Предполагам, визираш подвижния под. Ами много просто - минал е теста на FIA. След това промениха тестовете, и съответно и Ферари, и БМВ смениха подовете. За какво точно е трябвало да ги накажат?

Има едни неща на сайта на FIA - "F1 Technical regulations" и "F1 Sporting regulations", големшки са, но са много интересни четива - препоръчвам ги.

Има правила - в тях ли си, ОК, не си ли в тях и те хванат - наказание. Кое му е сложното? Предлагам да престанем с теорията на конспирация, щото вече ставаме смешни. Да не говорим, че и не сме толкова навътре в нещата...

Луд не си ме засегнал естествено :) Аз може би те засегнах и съжалявам ! Наистина трябва да се уважаваме но не съм съгласен, че мерцедес не могат без макларън...спираме до тук обаче ;)
Хм....честно да ти кажа не съм се зачел в този раздел и ме заинтригува...ще хвърля едно око ;)
Иначе си абсолютно прав ! Аз преставам и се извинявам още един път ! Все пак това е интелигентен спорт, в който няма врагове и "фенове-хулигани" :) Успех

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”