Уважаеми господа.Смятам да си взема Pasat 3 1.8mi комби 96г.
Моля познавачите на тези машини да кажат какви са им основните предимства или недостатъци.Дали си заслужават тези коли като цена качество.Благодаря.
Мнения за Pasat 3
- VW_FEN
- Автомобил:
- Двигател:
На това мисля, че му се казва Пасат В5...
http://www.visi.com/~bhjelt/history.html
Тук ги има повечето от първата модификация, до петата... или поне така си мисля, щот тва са американски тълкувания... Но според мен търсиш В5.
http://www.visi.com/~bhjelt/history.html
Тук ги има повечето от първата модификация, до петата... или поне така си мисля, щот тва са американски тълкувания... Но според мен търсиш В5.
- bobcho
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: AFN 1997
И според мен за 96 става дума за B4
А за колата щом е с 1.8 сигурно двигатела е ABS!Като цяло тази кола си е B3 само че с променен екстериор и интериор.
Най-голямото предимство ти е огромното вътрешно пространство.Това си важи за всеки Пасат.Не му е скъпа потдръжката.Окачването се справя доста добре с "прекрасните" ни пътища.Ако двигатела е потдъжан добре няма да имаш грижи.
А за самата покупка единствено ти пожелавам късмет( е и от теб си зависи, но все пак зависи какво ще улучиш)
А за колата щом е с 1.8 сигурно двигатела е ABS!Като цяло тази кола си е B3 само че с променен екстериор и интериор.
Най-голямото предимство ти е огромното вътрешно пространство.Това си важи за всеки Пасат.Не му е скъпа потдръжката.Окачването се справя доста добре с "прекрасните" ни пътища.Ако двигатела е потдъжан добре няма да имаш грижи.
А за самата покупка единствено ти пожелавам късмет( е и от теб си зависи, но все пак зависи какво ще улучиш)
- guard
- Автомобил:
- Двигател:
bobcho написа:И според мен за 96 става дума за B4
Е сега и ти не му е скъпа подръжката, това е голяма кола......логично е да харчи и повече, пасат който да харчи под 10/100 няма .......стига да не е дизел естествено.....

- bobcho
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: AFN 1997
ChampioN сипването на бенз потдръжка ли е бря.Защото аз не мисля че е.А за харченето то няма 2 добри.Хем голямо , хем и да не харчи
vaskoto1 да се произнесе той май имаше такъв Пасат.

vaskoto1 да се произнесе той май имаше такъв Пасат.

Последна промяна от bobcho на Пон 02 яну 2006 14:02, променено общо 1 път.
- dmitko
- Автомобил: Tiguan II 4Motion
- Двигател: CZEA 2016
Добър избор! /хе-хе нали и аз съм с такава/
Накратко предимства:
- прост двигател /по-леки проблеми и сам си ги оправяш/
- най-добрия от гамата двигатели за слагане на газова уредба
- ниски данъци за колата
- сравнително добро отношение между мощност и големината на купето
- евтини части за поддръжка.
Недостатъци /смея ли да кажа?/:
- има разни дребни и типични проблемчета, които възникват с времето, но се решават лесно - из форума има много писано...
- мразя пластмасите вътре в купето - много са крехки почти на всякъде се трошат ако леко ги напънеш.
И нещо в допълнение - този двигател се произвежда до 94година, т.е. среща се, и в коли произведени през 94г но с дата на първа регистрация /тогава купени/ - 95 година, така че да си намериш пасат с този двигател 96 година е много трудно, да не казвам невъзможно.
И по-добре си търси такава с надпис отзад GL, а не CL - екстрите не са за изпускане.
Накратко предимства:
- прост двигател /по-леки проблеми и сам си ги оправяш/
- най-добрия от гамата двигатели за слагане на газова уредба
- ниски данъци за колата
- сравнително добро отношение между мощност и големината на купето
- евтини части за поддръжка.
Недостатъци /смея ли да кажа?/:
- има разни дребни и типични проблемчета, които възникват с времето, но се решават лесно - из форума има много писано...
- мразя пластмасите вътре в купето - много са крехки почти на всякъде се трошат ако леко ги напънеш.
И нещо в допълнение - този двигател се произвежда до 94година, т.е. среща се, и в коли произведени през 94г но с дата на първа регистрация /тогава купени/ - 95 година, така че да си намериш пасат с този двигател 96 година е много трудно, да не казвам невъзможно.
И по-добре си търси такава с надпис отзад GL, а не CL - екстрите не са за изпускане.
- Lawyer
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз съм с 1.8mi - RP-двигател. Разбира се, не е от модела "В4" (1996 г.), който ти търсиш, а е "В3" от 1988 г. - от първите.
Общо казано - доволен съм. Возията е несравнима, широко е, двигателят добре "дърпа" колата. Питай колегите как прелитам покрай Голф 3-ките... по нанадолнищата
Дано уцелиш читава кола! Аз откъм двигател не съм имал проблеми, но по ходовата част смених практически всичко. Въпрос и на късмет! Успех!
П.П. Ааа! Забравих за газтаааа! Прав е колегата по-горе: направо "залепва" газовата на този мотор и върви все едно е на бензин. Не преувеличавам!

П.П. Ааа! Забравих за газтаааа! Прав е колегата по-горе: направо "залепва" газовата на този мотор и върви все едно е на бензин. Не преувеличавам!
- VW_FEN
- Автомобил:
- Двигател:
Значи аз не съм разбрал... абе трябва да уточним в една тема кой на кое вика В3 и В4, защото много хора говорят различни работи и аз даже вече не знам кое какво е.
И аз съм с 1.8 Мi B3 (92г.) и просто проблеми до сега не сме имали, надявам се, че няма и да имаме. Lawyer, аз късам баварци разни, алфи, абе на тоя пасат нищо не може да му се опре...
И аз съм с 1.8 Мi B3 (92г.) и просто проблеми до сега не сме имали, надявам се, че няма и да имаме. Lawyer, аз късам баварци разни, алфи, абе на тоя пасат нищо не може да му се опре...

Момчета след като видях линка разбирам че питането ми е за В4.За мотора не сам много сигурен какъв е защоато още несъм го виждал но само знам че е 1.8.Така че бих желал да науча нещо за него тъй като в момента карам друга марка автомобили смятам да мина на VW.Като екстри има:
4(5) Врати
ABS
Airbag
Аларма
Газова уредба
Ел. Огледала
Ел. Стъкла
Климатик
Комби
Лети джанти
Серво управление
Стерео уредба