Голф 4 климатик :(
Голф 4 климатик :(
Момчета изгоря ми компресора на климатика. Нов струва 1000лв, а втора употреба незнам ако го купя дали няма пак да изгори, какво да правя. От сервиза ми казаха че може да се рециклира но трябва да отворят и да го погледнат, дали изобщо има такава възможност. Искам да попитам дали може да се рециклира всеки един компресор и дали тоя майстор ми го казва само за да си купя нов. Незнам какво да правя 

- valyo_v
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Голф 4 климатик :(
Djani написа:Момчета изгоря ми компресора на климатика. Нов струва 1000лв, а втора употреба незнам ако го купя дали няма пак да изгори, какво да правя. От сервиза ми казаха че може да се рециклира но трябва да отворят и да го погледнат, дали изобщо има такава възможност. Искам да попитам дали може да се рециклира всеки един компресор и дали тоя майстор ми го казва само за да си купя нов. Незнам какво да правя
според мен точно това название "изгорял" не е правилно!самия компресор представлява множество от буталца които правят налягането при въртенето на вала.в някой сервизи "рециклирането" го правят мн успешно и не е толкова скъпо (според зависи кое точно се е износило или повредило и колко взимат в съответния сервиз за монтаж демонтаж и за поправката) трябва да разпиташ по обстойно в твоя район къде са най добрите! аз лично мога ти помогна и да те пратя на място където ще ти помогнат със сигурност и ще получиш компетентно мнение и цени без да те лъжат но е в Добрич! сервиза е на много високо ниво и идват коли от цяла североизточна българия.. да не казвам цяла БГ! ако решиш ще ти дам на ЛС номер да се обадиш.по принцип всеки компресор може да се поправи стига да не е сериозно повреден.(примерно ако няма повреди и изкривявания по корпуса по вала по буталата .. считай че нямаш проблем!бил съм свидетел и на компресор с крив вал който в последсвие беше поправен и монтиран и човекът повече не е идвал!)
да знаеш че като се сваля компресора се сменя и фреона! а ако наскоро си го сменял и системата ти е пълна с нов фреон,той се изсмуква и след това пак се вкарва в системата! казвам ти за да не те излъжат и да плащаш отново за фреон!
успех и дано да го оправят по скоро че в тия жеги..
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”