аз вкъщи съм с хаер 12-ка(много доволен).предимно го ползвам в жегите през лятото.ето един сайт с всякакви климатици и цени.
http://toplo.eu/

препоръчайте ми инверторен климатик до около 1600лв
- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
N1P0 написа:vesellin написа:Инверторния панасоник (made in Japan) се оказа перфектен избор. И зиме и лете си работи без проблем ( да чукнем на дърво) не се чува... просто все едно неприсъства в стаята
Така е, но на първи позиции винаги са били Mitsubishi и Fujitsu при това са на приемливи цени. И най вече им гледай характеристиките, колко ток черпът и какво ниво на шум имат
DAIKIN къде го забрави

Н еса вече което бяха Същото важи и за Панасоника/дефектни партиди с проблем в комрресора ли не бяха проблем неднам си с кой датчик/ абе чудоЦитат:
И пак, вече сме на прага на покупка , кажете нещо за хитачи ???
http://www.technomarket.bg/product_deta ... d=09026212
Това ли ще купувате? Щото май и ние.
- Adolf * VW
- Автомобил:
- Двигател:
- The^Maniac
- Автомобил:
- Двигател:
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз си взех 9ка и 12 на general... миналата година..
Използвам ги като допълнително отопление зимата, и лятото ги пускам също...
Коефициент и на двете машини над 4 което автоматично можеш а ти върнат парички за тях по програмата за енергиина ефективност..
3800 ми струваха двете машини на куп с всичко, като имах 200 отгоре в цената заради малко по-нестандартен монтаж
Машините са брутално добри..
без проблеми топлят и студят.. имат си тих режим.. и наистина вечер когато заспиваш.. мнооооого заслушване трябва да положиш за да ги чуеш....
много доволен..
единственото което малко недоволен, е че в преходни режими.. след като го изключиш, пука пластмасата.. можеха малко по-скъпа пластмаса да сложат.. дето да не се влияе толкова от температурни разширения..
силно препоръчвам..
за ток.. ми не ги използвам постоянно.. миналото лято в най-големите жеги бяха почти по 14-18 часа включени дневно, сметката ми за ток нарасна от 30-35 кинта на 50..
т.е. двата климатика са изхарчили всичко на всичко 15 кинта...
п.п. По принцип в режим отопление са още по-ефективни..
единственият ми проблем е алармата .. която се задейства от тях..
ма това е друга бира.. с 10 годишни датчици.. е така
Коефициент и на двете машини над 4 което автоматично можеш а ти върнат парички за тях по програмата за енергиина ефективност..
3800 ми струваха двете машини на куп с всичко, като имах 200 отгоре в цената заради малко по-нестандартен монтаж

без проблеми топлят и студят.. имат си тих режим.. и наистина вечер когато заспиваш.. мнооооого заслушване трябва да положиш за да ги чуеш....
много доволен..
единственото което малко недоволен, е че в преходни режими.. след като го изключиш, пука пластмасата.. можеха малко по-скъпа пластмаса да сложат.. дето да не се влияе толкова от температурни разширения..
силно препоръчвам..
за ток.. ми не ги използвам постоянно.. миналото лято в най-големите жеги бяха почти по 14-18 часа включени дневно, сметката ми за ток нарасна от 30-35 кинта на 50..

- N1P0
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
dobrinb написа:Майстор ми препоръча Тошиба - за 12-ка 1580 лева. Панасониците напоследък имали някъкви скапани партиди, та затова ми каза да ги избягвам.
скапани партиди щото са MADE IN CHINA каквото е от там просто го забрави... и това е от години, каквото и да купувате гледайте да е само MADE IN JAPAN
- kamo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
wili98 написа:Аз си взех 9ка и 12 на general... миналата година..
много доволен..
силно препоръчвам..
Имам същия вкъщи - 12. Абсолютно съм съгласен с наблюденията на колегата.
Аз зимата се отоплявам само с климатика. Повече от 50 лв за ток не съм плащал. Тук има и друг момент обаче. Помещението, което се отоплява/охлажда трябва да е перфектно изолирано, за да е ефективен на 100% уреда. Аз съм с изолация и нова дограма навсякъде и мисля, че това много допринася за добрите резултати.
wili98,
Програмата за енергийна ефективнос върви ли още? Аз като купувах преди 3 години моя също се възползвах, но се говореше, че ще е само докрая на годината (2005г).
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”