Здр. ,
Може ли да ми кажете малко инфо относно газовите уредби, че с тоя бензин нещо ....
Няколко въпроса:
1. има ли разлика в износването на двигателя при газ и при бензин?
2. Какви са недостатъците на газовата уредба като цяло/ не говоря за модели газови
3. В момента разхода ми е около 6/ 100 бензин извънградско/ 1.3 г2.
Горе долу колко ще е на газ
Мерси предварително
Газова уредба - основни препоръки ?
- zwjar_na_putq
- Автомобил:
- Двигател:
Газова уредба - основни препоръки ?
Последна промяна от zwjar_na_putq на Пон 23 юни 2008 16:34, променено общо 2 пъти.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Газова уредба
1. Казват, че имало. Но пък никой не си е направил труда да купи две еднакви коли от магазина и да търкаля 50к км едната на газ, а другата на бенз. Тъй че всички приказки по тая тема са МНОООГО теоретични.
2. Място за бутилката. Или за резервната гума, ако там сложиш бутилката. Преработка по охладителната и ел. системите - ако тоя дето слага е идиот(а такива има), може да има грижи. Ако е с акъла си, всичко е наред.
как съм решил, че тука тряа да е 4, а не 3 ...
4. Както си го настроиш - може и 5 да стане, а може и 8-9. Зависи колко газ ше пуснеш и колко ще я настъпваш. Когато имах възможност да засичам разход на бензин и на газ разликата ми идваше около половин литър повече на газ при почти еднакво вървене(невървене по-скоро
). Моята по документи е горяла около 11.5 бенз градско преди 20 години. Сега гори 13 газ и върви еднакво. Да напълня резервоара и да тествам разхода на бензин ... просто никога няма да стане
, но не вярвам да е под 12/100. Повечето хора отчитат около литър разлика между разхода на газ и бензин.
2. Място за бутилката. Или за резервната гума, ако там сложиш бутилката. Преработка по охладителната и ел. системите - ако тоя дето слага е идиот(а такива има), може да има грижи. Ако е с акъла си, всичко е наред.
как съм решил, че тука тряа да е 4, а не 3 ...
4. Както си го настроиш - може и 5 да стане, а може и 8-9. Зависи колко газ ше пуснеш и колко ще я настъпваш. Когато имах възможност да засичам разход на бензин и на газ разликата ми идваше около половин литър повече на газ при почти еднакво вървене(невървене по-скоро

Последна промяна от myrshavija на Пон 23 юни 2008 17:37, променено общо 1 път.
- zwjar_na_putq
- Автомобил:
- Двигател:
- Жоро Делчев
- BBS Collector
- Автомобил: Golf GTI16V
- Двигател: ABF 1994
- zwjar_na_putq
- Автомобил:
- Двигател:
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
- zwjar_na_putq
- Автомобил:
- Двигател:
Е вие ме разбихте бе, момчета. Ами аз понеже от газови нищо не разбирам и затова слушам разни съвети, затова поисках да е успоредно. Освен това колата няма да я карам аз предимно и ми се ще да няма неудобства от типа гаснене, колебание на обороти, макар и те да са минимални както казвате. Иначе Машинката изглежда много точен. Предполагам ще направи всичко както си е редно и после малко ще ми се подобри финансовото положение, че тоя бензин вече не мога да го гледам.
За бъзик ,разбира се вчера са намалили бензина с 2ст., а газта е с 1 ст. повече - хехе
За бъзик ,разбира се вчера са намалили бензина с 2ст., а газта е с 1 ст. повече - хехе
Върни се в “Автогазови уредби”