Грамотни ли сме?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
alister
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот alister » Вто 25 мар 2008 21:36

ГРАМОТНИ ЛИ СТЕ?
Не искам да обидя някой, но поне половината от участниците във форума не могат да напишат правилно и едно изречение.

Потребителски аватар
alister
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот alister » Вто 25 мар 2008 21:37

alister написа:ГРАМОТНИ ЛИ СТЕ?
Не искам да обидя някой, но поне половината от участниците във форума не могат да напишат правилно и едно изречение.

Просто за тези хора това не е никакъв проблем :o

Потребителски аватар
Persefona
Пололизирана
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Persefona » Сря 26 мар 2008 1:23

alister написа:

Просто за тези хора това не е никакъв проблем :o

:hmmmm Нов метод... Вече започнаха и сами да си отговарят... :lol:
До какви сериозни шизофренични състояния можел да води подфорум "Продава" ... :No

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Пет 28 мар 2008 13:27

6ujuu написа:зна4и имам такав филтър нормален в кутия измих го не беше мн мрасен след това нали се праска със едно масалце ,искам да питам по целия филтър ли праскам с маслото

:wink:

Потребителски аватар
Oxyde
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Oxyde » Пет 28 мар 2008 13:54

:) не задължително,просто от доста време насам доста хора пишат на чат(жаргон)така да го наречем,включвам и себе си в тази бройка..доста пъти мързела натежава върху пръстите :lol:

Потребителски аватар
charma
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот charma » Пет 11 апр 2008 14:57

Това определено е моята тема, за сефте във форума. Искам да изразя искреното си възхищение към модераторите заради приетото правило да се пише на кирилица. Това рядко се среща по други дискусионни места в мрежата. Аз лично искрено съм се забавлявала от нововъведенията в писмения български език. За това тук определено заслужавате адмирации love.vw

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Вто 15 апр 2008 10:29

Лично аз не претендирам да съм сред най-грамотните. За сметка на това пък ползвам една хитринка която ми помага да не се излагам по форумите ;)
Основен браузер ми е IE7. За него намерих един плъгин който значително оптимизира работата му, изглажда досадни бъгове и добавя някои екстри една от които е така полезният ми Spell Check :)
(ако не знаете какво е spell check - това е възможност на браузера да проверява и подчертава грешно написаните от вас думи в мейли, форуми и тн.)

Повече за програмата (както и самата нея съвсем безплатно) можете да намерите на следния линк:
http://www.ie7pro.com/

Dictionaries (речници) пък можете да си свалите и добавите от тук:
http://dl.ie7pro.com/ie7prodl/spelldict_setup_2.0.exe

Като цяло плъгина е лек и изключително удобен. След като го открих и от както го ползвам е доста трудно някой да ме убеди да си сменя браузера ;)

Надявам се съм бил полезен :)

fastanddrift
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fastanddrift » Вто 22 апр 2008 16:24

Ами какво да внимавам? Аз си пиша грамотно така и така. само дето някой е решил, че за да пусна обява в "продава" трябвало да имам 50 поста. Ами защо купувате от "търговците" чаясти за колите си? Защо звъните и пращате лични съобщения, че ви трябва еди какво си на т.н. "търговци"? Ами купете си жабка с работеща ключалка като обиколите автоморгите и дадете 20лв. за бензин. И накрая ви излиза поне 50лв. За една жабка! Ами да живее тоя, който е измислил тази недоумица. Ето затова сега ще имате спам във форума си.

Има си тема по въпроса :wink: Като се регистрираше, съгласи ли се с правилата? Като не ти харесва - интернет голям - форуми - БОЛ!

Само по себе си това мнение също нарушава правилата! Освен това си поправи малко тона, защото така най-много да стигнеш до под кривата круша :idea:

mod edit: Vlad777 :idea:

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Чет 24 апр 2008 4:54

rumenbm написа:Въпроса ми е следния:След като иэгася колата с клуча калата ми продължава да работи 2-3 сенунди след това.Не угасва както преди веднага.Това нормално ли е и на какво се дължи?Сащо така Ваското 1 преди месец и нещо ми вдигна оборотите че ми бяха малко ниски,та ми прави впечатление,че когато я игася двигатела се тресе повече от колкото от преди това...Това нормално ли е?Не пречи ли това на двигателя-на буталата?

:bowdown

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Сря 21 май 2008 13:59

Само аз ли съм си признал, че не съм грамотен ?
Имали още смелчаги които им стиска да кажат истината ?
Или повечето се криете ... а , май така стана.Но защо подяволите ?

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 10 юни 2008 0:33

Някои насоки:

СГЪВАМ! "С" е представка пред глагола "гъна" и от там сгъвам, подобно на: смачквам, свалям, сбивам, справям се и т.н. Няма представка "з". Всички тези глаголи са със "С" отпред

Освен това, друга често срещана грешка - безсмислен е различно от безмислен. Забелязвам безмислен да се употребява доста често, когато се има предвид безсмислен. Безмислен означава необмислен, а без смислен означава нещо лишено от смисъл, непотребно.

УДАР, а не одар и от там - удрям, удариха ме, а не одариха ме!

ОБИДА, а не убида и обиждам, а не убиждам. А пък Убиец си е с У ;)

Много помага, ако след като си напишеш мнението си го прочетеш, преди да го публикуваш :idea:

chavo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chavo » Чет 12 юни 2008 20:51

Напълно съм съгласен с направените констатации. Нека покрай любовта ни към автомобилите да понаучим и нещо повече особено граматика, правоговор и др. Посещавам и други автомобилни форуми, VW форумът най-добре организиран, с толерантно отношение към другите марки автомобили. Подхода с даване на примери е практичен, това ще спомогне още повече за издигане на авторитета на почитателите на марката VW. Нека все по малко срещаме "акомолатори", " прожини" "сички"и подобни.

Последна промяна от chavo на Нед 15 юни 2008 9:01, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
greda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот greda » Съб 14 юни 2008 7:45

tania80 написа:Здравеите колеги ас сам от Лове4 и предлагам ако има фенове от Плевен и ако искате можем да се саберем и да се водим на заедно кам пистата ако има желаешти фенове ас предлагам да се 4акаме на бензиностанциата на Генимекс 07:00 4аса на краиа на града ако има желаешти да ми пишат само да знам. :)

:shock :shock :shock Написано на един дъх :evil:

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Съб 14 юни 2008 9:09

Доскоро много се дразнех като видя написано "ФолЦваген" (дори застр. ми агент веднъж така беше написал полицата за ГО).
Но вижте какво видях наскоро:
Изображение
Изображение
Без думи !

sashot
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sashot » Чет 26 юни 2008 6:55

На мен ми прави неприятно впечатление употребата на "излезна, излезне, влезна, влезне". Правилно е изляза, излезе, вляза, влезе. Не си спомням за кой край на страната беше характерен този диалект, ако има филолози да кажат.
Погрешно е също използването на отидемЕ, ходимЕ, видимЕ, намеримЕ, правилно е без Е накрая. За съжаление това "ме-кане" през последните години придобива все по-голяма популярност, най-вече в столицата, макар че доколкото си спомням е характерно за плевенско.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”