Биодизел
-
- Автомобил:
- Двигател:
биодизел
Колеги, понеже отдавна чета тази тема се чуствам длъжен да поправя някои неточности. Първо да ви кажа за завода в Димово. От както е запоянал да се строи работя в него. Работата ми е точно инсталацията за биодизел да е изправна и да работи. Така като чета според някои колеги биодизела се прави така олио и катализатор и като почакаш малко си готов. Уверявам Ви въобще не е така. Наистина рискувате да си съсипете колите. Има много процеси които в гаражното производство не се правят и готовия продукт е страшно агресивен. Второ, никога, ама никога цистерна на Шел не е влизала в завода. Незнам когато се пускат мнения дали се основават на слухове или факти. Единствените количества произведени в завода са за пуск и 72 часови проби на инсталацията. Това са минимални количества и бяха продадени на Темпо и на Петрол. Тази година пък въобще не са произведени и 5 литра. Абсолютно на загуба е да се прави защото цената му ще мине 3 лева. произвежда се само и единствено олио. Даже и за него свърши зърното. До нова реколта има време. Щях да забравя, на Петрол над завода дизела е толкова колкото на всякъде и никога не е продаван биодизел там. А пък от завода никога по никакъв начин неможе да се купи най малкото защото пълначния пункт е с накрайник за цистерна и поради това че е освободен от акциз количествата се обявяват в митницата. Нали се сещате, че за под един тон няма как стоковедката да се вдигне до Видин да го обяви или да дойде митничар да провери цистерната. На колегата който е писал, че управителя там му е приятел и е казал че нестава дизела, мога да не се съглася защото точно той е най-големия му привърженик и знае че е единствен с лиценз от западна лаборатория за качество. Ако някой има някъкви въпроси винаги ще ви отговарям стига да знам.
-
- Автомобил: virgine blue B3
- Двигател:
В Русе съм виждал само една бензиностанция на която има официално обявена цена със биодизел , заедно с табелката на обикновенния са една под друга . Става дума за бензиносанцията на комплекс Брани , цената и беше около 10 ст. по ниска от тази на нормалния дизел . Но дали наистина имат не знам , не съм виждал опашка от чакащи
. То тая бензиностанция малко съмнителна слава има . 

- Boyan Yordanov
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
биодизел
Колеги, защо замря темата? И за търговията с горива от Димово никой нищо не казва вече?
-
- Автомобил:
- Двигател:
биодизел
Нито мирише на скара нито кучета и коти лижат ауспуха. Ако е от олио с очички от цаца сигурно ще мирише, но от прясно полурафинирано не.
-
- Автомобил:
- Двигател:
биодизел
10. евроцента.
- juli76
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
На скоро в Германия зареждах 2 пъти био дизел като втория път заредих изцяло с това гориво.Никакви проблеми буса взе да работи по тихо и меко в сравнение с нормалната нафта.В динамиката не забелязах разлика в паленето също подчти никъкво припушване.Направи ме впечатление че това гориво не образува пяна като зареждам.Иначе миризмата на изгорелите газове се промени по скоро миришеше на препържено олио.Разликата в цената в сравнение с нормалния дизел беше някъде към 33 ст. наши пари.
-
- Автомобил:
- Двигател:
биодизел
Въобще не се учудвам, че си доволен. Ако продължаваш да сипваш след 1000 км ще ти се наложи да смениш горивен филтър освен ако не е чисто нов буса. Имай си един под ръка. Всички утайки от добрата ни нафта ще ги обере от резервоара и ще ги набие във филтъра. Метилестерите са универсални разтворители в природата и за това се получава така. Но това е само първия път. Ако продължиш ще видиш, че както сипеш маслото така след 10000 ще го източиш бистро без капка нагар и сажди.
- kombito-tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
цялата тази тема с биодизела е изчерпана многократно
надявам се до два месеца да мога да предложа на пазара изцяло моя разработка система за работа на дизеловия двигател на един нов продукт чиято себестоиност няма да надвишава 1 лев (един лев)
то ва не е шега
проблема е че сега отварям магазин и нямам никакво време
но мисля че до 2 месеца всичко ще е готово
надявам се до два месеца да мога да предложа на пазара изцяло моя разработка система за работа на дизеловия двигател на един нов продукт чиято себестоиност няма да надвишава 1 лев (един лев)
то ва не е шега
- Boyan Yordanov
- Автомобил:
- Двигател:
- dvanew
- Автомобил: VW Sharan 2005
- Двигател: ASZ
kombito-tdi написа:цялата тази тема с биодизела е изчерпана многократно
то ва не е шега
какво стана колега

- kombito-tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
dvanew написа:какво стана колега
колега регистриран си 12 Дек 2005
и имаш Мнения: 183
и ако това не е достатьчно да видиш че см письл 22;36 часа преди теб дали щеше да ме питаш кво стааааа
проекта е вьв временен застои

имам малко по-важна работо от това да караме ефтино
когато почнат учениците мисля да сьм готов сьс сериина продажда
на гориво за един лев а как ти се струва дали е вьзможно
ще питаш след 15.09.2008г
- Boyan Yordanov
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Дизелови агрегати”