един приятел Кубинец иска да се върне в България,имал е Български паспорт ама е изтекъл (10 години е в Гърция) а 15 е живял тук даже има и жена и 2 деца тук, ,и от там не му дават виза за Кубинския паспорт а с Българския не може да мине границата.казаха ми че трябва да му пратя покана.
въпроса ми е каква е тая покана и къде трябва да се направи ?
ба.и уплетената работа
Виза ???
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Отиваш в общината, където живееш - там си взимаш формуляр за покана за чужденец - струва 30 сотинки. Тъпото е че трябва да е попълнен на машина - има пред нотариата. Попълваш, отиваш при нотариус, заверяваш дози документ. Отново се връщаш в общината - плащаш 10 лв, там ти слагат номер върху документа и го записват
Уф, мисля че бях изчерпателна - това е цялата процедура.
После му пращаш поканата - човекът отива в нашето посолство и получава виза!
Успех!
Уф, мисля че бях изчерпателна - това е цялата процедура.
После му пращаш поканата - човекът отива в нашето посолство и получава виза!
Успех!
Извинявай - не видях местожителството ти - писах че пред нотариата в София седят едни лелички и чичковци с пишещи машини. Но все ще намериш да ти го попълнят.
И още нещо - много важно - след като човека дойде - до 5 дена - трябва да отидеш в паспортното и да направиш адресна регистрация.
И да те предупредя - поканата е нож с две остриета - ако твоят човек тук, в Б-я извърши някакво например престъпление - ти и само ти носиш отговорност за него, дори ако например трябва да го екстрадирет ти му плащаш самолетния билет, ако нанесе щети - ти плащаш и т.н. Така че си помисли на кого даваш поканата.
И още нещо - много важно - след като човека дойде - до 5 дена - трябва да отидеш в паспортното и да направиш адресна регистрация.
И да те предупредя - поканата е нож с две остриета - ако твоят човек тук, в Б-я извърши някакво например престъпление - ти и само ти носиш отговорност за него, дори ако например трябва да го екстрадирет ти му плащаш самолетния билет, ако нанесе щети - ти плащаш и т.н. Така че си помисли на кого даваш поканата.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”