Още ми е гадно като се сещам за случката преди около 2 часа. На едно кръгово кръстовище тук във Варна до циганската махала след сервиза на Мимо (колегите от Варна сигурно го знаят кръстовището) след като естествено добре се огледах за коли, навлязох в кръстовището, без да спра на знак СТОП, както е по правилата. Очевадно нямаше коли, а и знака е толкова изнесен напред, че според мен е излишен и спокойно може да се замени с онзи, при който не е задължително да спреш (сещате се за кой става въпрос). И хоп, веднага след стопа ме спряха полицаи,кактои още две коли след мен, които направиха същото.
Полицая идва при мен и много човешки и внимателно ми казва: "Трябва ли на всеки стоп да има полицаи, за да се спазват знаците?"
А аз, му се троснах - "Ами той тоя знак там според мен е излишен,освен това нямаше коли.......
И човека веднага си смеи тона - "Дайте си документите, сега ще ви напиша акт"
Още докато му се троснах, веднага съжалих,защото по принцип не съм такъв и съм много добър с всички хора,просто не знам защо в този момент така му отговорих. Винаги се държа добре и любезно хората, но сега, просто не знам какво ми стана.
Както и да е,докато се ядосвах на себе си и се чудех как да се извиня на човека, той дойде при мен и каза: "Виждам че нямате други нарушения,но това което казахте преди малко беше крайно недопустимо. Замислете се над държанието и съзнанието си. Правилата и знаците трябва да се спазват."
Върна ми документите, без да ми напише акт, докато през това време аз му се извиних. Наистина се почувствах доста зле след тази случка. Явно човека си вършеше съвестно задълженията и не е длъжен да търпи и глупостите на хората, в случая моите. Всеки е изнервен,всеки има проблеми,но добрия тон,уважението и човещината трябва да са навсякъде и във всичко.
Получих малък урок по добро държание днес
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- mariovasi
- Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
- Двигател: TSI
Получих малък урок по добро държание днес
Ха дано...и тяхното съзнание да е друго та и нашето.
пуу то не е за вярване.
пуу то не е за вярване.
- veritas
- Капитан пустиняк
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Получих малък урок по добро държание днес
Ето в това се крие разковничето.Много ми е чудно как по цял свят 90% от хората спазват правилата и общо взето всичко е Ок,но тук в Милата ни Родина НЕ Ние просто сме по-големи терикати от всички и за това винаги ще си останем на заден план във всяко едно отношениеDamian01 написа:.....................Всеки е изнервен,всеки има проблеми,но добрия тон,уважението и човещината трябва да са навсякъде и във всичко.

- Damian01
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Мен ме пусна първи от всички, незнам другите какво са му казали.......... Може би е разбрал че наистина осъзнавам грешката си и се разкайвам.
Не е необходимо винаги да има наказание за всяка грешка. Понякога, както в случая, една добра дума върши повече работа. Доста дълго време ще си спомням за случая и надявам се никога да не се повтори.
Не е необходимо винаги да има наказание за всяка грешка. Понякога, както в случая, една добра дума върши повече работа. Доста дълго време ще си спомням за случая и надявам се никога да не се повтори.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Мдааа и аз днес спрях да взема нещо от едно пазарче и както вървя натам някой ме настига и като се обърнах-един катаджия ".....господине спряхте точно под знака за автобусна спирка,ако обичате върнете се и преместете колата..." . Да уточня че действието се развива в градче от селски тип а аз идвам и спирам от такава посока че знака ми се пада "в профил" и изобщо не съм го видял. Та в общи линии искам да кажа че е похвално вместо да ме изчака на връщане и да ми напише фишче или по-зле АКТ ме настигна да ме предупреди ! Хвала 

- oSViRePql
- Автомобил:
- Двигател:
С едно приятелче си караме зад патрулка и той говори по телефона
Те отбиват в дясно и ние ги задминаваме но в същия момент
и той спира но през това време е свалил телефона. Полицая казва "Дайте си документите за проверка" и той ги дава след това "Не знаете ли че е забранено да се говори по време на движение" и моя човек му връща "Аз не говорех" леле на полицая му стана лошо направо побесня
и отиде да му пише Акт
но след това се разбраха нещо... кой кой е
Браво на теб колега че си си взел поука

Браво на теб колега че си си взел поука

Върни се в “ОФФ-Топик - други”