Получих малък урок по добро държание днес

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Pencheva
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pencheva » Пет 27 юни 2008 7:48

В България няма да се научим,че щом нещо е казано да НЕ се прави -значи то наистина НЕ трябва да се прави.Относно това,което си направил е похвално,защото не всеки ще се извини и някак си с това да признае някаква грешка. :kef: дано има повече като тебе :wink:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пет 27 юни 2008 7:54

Говориш за т.н "КОЛЕЛО".....Хе,хе.....така е в моята махала :wink: ....абе човек това е наркоцентъра на Варна,тук се събират всички наркодилъри...аз живея точно до наркокафето с поетично-мафиотското име "Палермо"...полицаите които стоят в този район съвсем нямат за задача да следят за спазването на правилника за движение по пътищата!Гледат да не стане някоя престрелка или да не заколят някого на публично място(да си се колят по къщята!).....и наркоманите да се крият като се друсат.....кой ще ти се занимава с актове... по улицата която си минал(Кракра) наркодилърите фучат с луксозните си лимузини с над 100 км/ч(само от нашия блок има блъснати 5 деца)повечето от тях дори няма шофьорски книжки!.... и никой полицай никога не е спирал кола за превишена скорост или за нарушение на правилника(живея там вече 18 години)...смее ли???
Ей затова полицаят е бил учтив спрял те е от скука.....иначе просто не го интересуваш като служебно задължение......

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пет 27 юни 2008 7:56

Joker, уби надеждата ни за бг полисменчетата :(

Потребителски аватар
dare__devil
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dare__devil » Пет 27 юни 2008 8:29

Не съм бил във Варна с кола, но си представям ситуацията...
И аз се старая да спирам на стопове, ама ако е както го описваш и след мене има още 2ма 3ма идиота дето само гледат настрани за други коли на втора с натиснат съединител, какво става в един момент?
Аз си спирам спокойно на СТОП-а и някой ме прави още по хечбек..
Е наистина той ще е виновен, ама какво от това...(за справка, кръговото на цариградско, там няма стоп ама е показателно)
Така де....За Стоп като спирам натискам спирачката колко отзад за свети... Писна ми да се занимавам с бояджии, не за друго...
Браво на колегата :)

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Пет 27 юни 2008 8:31

Аз винаги толерирам сговорчивите КАТаджиии иначе книжките ни отдавна да са заминали, незнам какво против имате тея където правят намеци.Естествено fairplay като този е идеален от икономическа и практична гледна точка

Потребителски аватар
Мартин
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Мартин » Пет 27 юни 2008 8:36

Има и съвестни полицаи, но са много малко. Браво, че си се извинил!

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пет 27 юни 2008 8:38

dare__devil написа:Не съм бил във Варна с кола, но си представям ситуацията...
И аз се старая да спирам на стопове, ама ако е както го описваш и след мене има още 2ма 3ма идиота дето само гледат настрани за други коли на втора с натиснат съединител, какво става в един момент?
Аз си спирам спокойно на СТОП-а и някой ме прави още по хечбек..
Е наистина той ще е виновен, ама какво от това...(за справка, кръговото на цариградско, там няма стоп ама е показателно)
Така де....За Стоп като спирам натискам спирачката колко отзад за свети... Писна ми да се занимавам с бояджии, не за друго...
Браво на колегата :)

В този район аз спирам на всяко кръстовище и без стоп,защото не знам кой надрусан шофьор откъде ще ми изскочи......А ако знаете колко таксиджии наркомани има(поне във Варна).....правят си хероина в краката да не ги усетят полицаите ....не знам какво да мисля,но в района има един участък, който въпреки перфектното осветление на улиците като ,че ли умишлено го пропускат..стои абсолютно тъмен и закътан...там ходят да се друсат таксиджиите-наркомани(и то по време на работа!)......поне 5 пъти съм виждал акция(и все кьорфишек) на полицаите,ама все им гледат вените по ръцете и никой не им запрята крачолите да видят убожданията....а наоколо има толкова захвърлени спринцовки,че не може ш да докажеш коя е изхвърлената от таксиджията....

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Пет 27 юни 2008 9:10

neon написа:Никога, ама НИКОГА не се дървя на КАТ-аджии.Дори и да не съм виновен! В случая си слабата страна и каквото и да направиш, ако решат ще те на...т! 8)

И аз съм така :wink: Евала на Полицая, излезнал е ПИЧ :kef:

Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1800 RP

Мнениеот Spas » Пет 27 юни 2008 9:24

Stefan написа:
neon написа:Никога, ама НИКОГА не се дървя на КАТ-аджии.Дори и да не съм виновен! В случая си слабата страна и каквото и да направиш, ако решат ще те на...т! 8)

И аз съм така :wink: Евала на Полицая, излезнал е ПИЧ :kef:

Mного се радвам, че те е пуснал и, че е проявил разбиране, нооо както каза един колега по-рано, те наистина не са там заради знака СТОП или превишена скорост! Искренно се радвам, че има такива полицаи, но когато ти пишат АКТ и се заяждат с теб само защото регистрацията ти не е В***** във Варна почваш малко малко да губиш надежда! Дай боже всеки му твоя късмет и такива разбрани полицаи! :wink:

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Пет 27 юни 2008 9:31

Така трябва да бъде.

:!: И моля ви никога не забравяйте че когато някой се пребие полицайте са тези който гледат размазан мозък по паважа, смачкани до неузнаваемост коли с хора вътре и така нататъка. Да не мислите че им е много лесно :!:

Нормално да се опитата да налеят малко акъл :!:

Потребителски аватар
Mustang GT-R
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mustang GT-R » Пет 27 юни 2008 10:19

Колега браво на теб за достойната постъпка, че си се извинил.

Досега са ме спирали само свестни полицаи, в смисъл никога не са се държали нагло, не са се заяждали и т.н. Досега за 14 г. нямам нито един акт, нито една отнета точка. Дребни нарушения съм правил естествено :wink: , но винаги са ме пускали без дори да са ми правили намек за "почерпка". Просто се държиш като "мъж" - да наруших правилата, виновен съм, и толкова. Ако ми напишат акт - ОК, изтърпявам си наказанието и това е, а не да се правиш на отворен да им се дървиш или да ги "черпиш" и после да ревеш, че полицаите били корумпирани. Ако не буташ на куките, те няма да ти ги вземат от джоба на сила! Всеки трябва да може да поеме отговорност, след като си нарушил закона, трябва да можеш да си изтърпиш наказанието.

Потребителски аватар
chinadracon
Автомобил: VW Golf MK4
Двигател: AKL 1999
Контакти:

Мнениеот chinadracon » Пет 27 юни 2008 10:53

Интересно защо когато са ме спирали полицаи извън "китната" ни столица, винаги съм се разбирал човешки, в положения когато трябва да ми пишат акт принципно, никога не са го правили, а тук или директно "на кръв" те гледат или си просят под каквато форма им скимне :evil:

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Пет 27 юни 2008 11:21

Така трябва да е "Има грешка има и прошка".
Вярно не си спазил знака, но и не си застрашил движението колега. И на мен сами се случвали подобни ситуации, както за надвишена скорост, така и за невключени светлини през времето, когато са задължителни..., но е хубаво, че когато служителите на КАТ са установили, че документите ми са изрядни и имам уважително отношение са отправяли само превантивни бележки към нарушението ми.

Потребителски аватар
divaka
Автомобил: VW Corrado
Двигател: 16vG60

Мнениеот divaka » Пет 27 юни 2008 13:57

обаче искам да ви кажа че по закон полицаите нямат право да спират 2 коли едновременно ,много малко хора го знаят това обаче тва си е редовна практика на полйцаите

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Пет 27 юни 2008 13:58

Понякога, психологичния подход, може да има много по-голям ефект от едни 10 - 20лв. глоба.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”