ЕДНА ТРАГЕДИЯ - Молба за помощ !!! + банкова сметка

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

ЕДНА ТРАГЕДИЯ - Молба за помощ !!! + банкова сметка

Мнениеот °niksi° » Вто 03 яну 2006 21:34

На 15.12 пожар изпепели четири апартамента и покрив на блок във варненския кв. "Аспарухово". 59-годишен бивш военен предизвикал бедствието, като запалил таванско помещение. 18 души бяха спешно евакуирани. От община Варна осигуриха храна, завивки и автобус, който да превози хората до общежитието, в което ще бъдат временно настанени.
Тъй като унищожената от пожара собственост е изцяло частна, кметът на Варна ще обсъди с Общинския съвет възможността да се окаже финансова подкрепа при ремонтните работи, които предстоят.

Изображение

Оказва че, че блока е бил застрахован, но тъй като е доказано че палежът е бил умишлен, застрахователите отказват да платят.

Сигурно се чудите какво общо има заглавието на темата с написаното до тук?!?

За мое много голямо съжаление родителите на човек от форума са живеели във въпросния блок. Днес се видях с момчето което е много объркано в момента. В момента родителите му са приютени от роднини, но не се знае това до кога ще бъде така. В момента нямат НИКАКВИ документи за самоличност и т.н, а ЦЕЛИЯТ им живот е изгорял при пожара /разбирайте жилището и цялата им покъщнина/.

Молбата ми е /тук ще помоля тези който не приемат тази молба просто да не пишат във темата/ да помогнем на хората кой с каквото може и да съберем някой друг лев. Тъй като хората са едва ли не на улицата няма време да се откриват сметки и т.н.

Искам мнението на Ваското дали е съгласен да участва в това благородно дело тъй като доста от хората знаят къде се намира и могат да минат и да оставят каквото могат при него. Принципно става дума за 1, 2, 5, 10 лв. кой с колкото може, така че да не му бърка във финансовото положение..

Ако някой друг от София също се наема да отговаря за събирането не ка прати едно Л.С., но трябва да е сериозен и все пак да го познават хората от клуба.

Също така няма да е лошо и някой колега от Варна да вземе присърце нещата и да помогне със събирането ако има желаещи да помогнат и от Варна.

Не мога да кажа краен срок защото всичко е много относително, но предполагам за 20-ина дни до около 20 Януари да съберем някакви средства и да помогнем на едни хора изпаднали в голяма беда.

И накрая искам да кажа следното: Едно е когато гледаш по ТВ как хора са останали без дом - съчустваш им, но съвсем друго е когато това са твои близки - тогава го изживяваш с тях.

KIKrastev написа:Ето и банковата ми сметка, ако някой реши и иска да помогне:

Банка "ДСК" - клон "Божурище";
Банков код 30022176;
Банков номер 1030814206;
Разплащателна сметка № 02/10166468;
Калин Иванов Кръстев.

e-mail: krastev_ki@abv.bg
nickname - KIKrastev
GSM 0888135141

Edit 02.02.2006
Lawyer - 20 лв.
°niksi° - 20 лв.
didoriginal - 5 лв.
Rabbit - 10 лв.
Веселин - 10 лв.
wili98 - 10 лв.
w_smith - 10 лв.
vaskoto1 - 10 лв.
Пловдив team - 100 лв.
madcap - 50 лв.

Последна промяна от °niksi° на Чет 02 фев 2006 13:42, променено общо 6 пъти.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Вто 03 яну 2006 22:13

бих помогнал с удоволствие.
но си мисля и нещо друго.
от варна имаме много сериозни хора които също много от нас познават.
Ice_Cool
zaio-baio
kris11 и много други които са на място и могат да бъдат доста по полезни ако имат време, възможност и желание.
предлагам да се превеждат парите директно към варна по схема удобна за човека който би се нагърбил да ги събира.
аз съм готов да събирам пари от изявилите желание както и да водя списък кой какво е дал само че на кого да ги дам след като съм ги взел и как ще се процедира тези пари да стигнат до хората които имат нужда...? :roll:

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Вто 03 яну 2006 23:53

Говорих с Васето и се разбрахме.
Значи за сега от София ако няко реши че може да помогне - или на Ваското или на мен.
Ще водим списъци за това кой, какво, колко.
Момчето живее в София, така че когато свършиме акцията ще предадем събраното на колегата.
Ако някой от колегите от Варна може да организира нещо там ще е ни е от голяма помощ, а и мисля това е един добър повод да пооправим отношенията с варненските колеги.

Потребителски аватар
Lawyer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lawyer » Сря 04 яну 2006 9:55

Присъединявам се към инициативата и призовавам ВСИЧКИ колеги също да направят това!

Потребителски аватар
georgipass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот georgipass » Сря 04 яну 2006 10:43

Аз съм съгласен да помогна.....ама как да се преведат парите точно :roll:

Потребителски аватар
Ice___Cool
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ice___Cool » Сря 04 яну 2006 10:58

С каквото мога ще помогна. Ако ви трябва банкова сметка само се обадете. Тези дни ще съм на път и с лично присъствие няма да мога да помагам, др. седмица съм на линия.

didoriginal
Фотограф на VWClubFest
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didoriginal » Сря 04 яну 2006 11:08

И аз съм съгласен да помогна! Предлагам да се направи това на идната среща :roll:

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Сря 04 яну 2006 11:59

didoriginal написа:И аз съм съгласен да помогна! Предлагам да се направи това на идната среща :roll:

Ами мисля това да е крайния срок /даже ми се струва много далече като дата - 29.01/

Ice___Cool написа:С каквото мога ще помогна. Ако ви трябва банкова сметка само се обадете.

Благодарности за предложението, но мисля че малко хора ще отидат за правят преводи за 2, 5 лв.

Потребителски аватар
Lawyer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lawyer » Сря 04 яну 2006 12:36

Ако на 08.01. стане срещата, може и там...! :roll:

Потребителски аватар
zone967
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zone967 » Сря 04 яну 2006 19:10

много хубаво предложение, ама как да стане като няма банкова сметка, или ако има как да е сигурен човек дали парите ще отидат при хората, иначе съм навит да помогна с някой лев.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 04 яну 2006 20:33

В края на несеца /предпоследна или последна седмица / ще съм в Пловдив за "начукване наканчето" за лоши резултати. Там ще се свържа с филибейският клуб. тук в неделя , ако се съберем повече ще вземем решение за парична помощ.
На момчето което живее в София , ако му трябват някои от частите в обявеният списък за Голф 2 да казва и да му ги пращам. транспорта за моя сметка, частите подарък.

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Сря 04 яну 2006 22:43

kris11 написа: На момчето което живее в София , ако му трябват някои от частите в обявеният списък за Голф 2 да казва и да му ги пращам. транспорта за моя сметка, частите подарък.

Той в момента има много хубава 2-ка, но за жалост я продава точно поради този нещастен случай.

zone967 написа:или ако има как да е сигурен човек дали парите ще отидат при хората, иначе съм навит да помогна с някой лев.

Точно за това се събират парите на ръка като ще се описва в тая тема кой, колко е дал, накрая аз ще заведа колегата при Васето и тем ще му предадем каквото сме събрали.

За колегите от другите по-големи градове предлагам същото, ако някой се наеме да събира, праща ми списъка с това кой, колко и на края на месеца ще измислиме как да стигнат до мен или Ваското, най-вероятно с пощ. запис или по банк. с-ка.

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Пет 06 яну 2006 16:12

Преместено в първия пост!!!

Последна промяна от °niksi° на Нед 08 яну 2006 22:04, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Lawyer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lawyer » Съб 07 яну 2006 12:00

Колеги, абе то до момента тая работа е един голям цирк, бе! Аз по-голяма обида от това само двама души да са в списъка не мога да си представя! Каква благотворителност - то по-добре никакви подобни кампании да не правим. Само се излагаме. А иначе, да спестим по 3-4 лева от Гражданската отговороност, сме "тесни специалисти"! И да се караме из форума - също. Е, да - друго е да дадеш 200-300 лева за кристални стопове или за еди-каква си "тръба" отзад. Ще си ги носим "оттатък" тия железа понеже!!!

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Съб 07 яну 2006 18:16

Ние се събираме на поредна сбирка утре в 18 часа.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”