Трансперентен спрей за страничните стъкла ?!

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Ivelin_Golf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Трансперентен спрей за страничните стъкла ?!

Мнениеот Ivelin_Golf » Пет 27 юни 2008 1:50

Колеги искам да попитам,ако някой е минал по този път да сподели...
Значи питането ми не е свързано с обичайното затъмняване с фолио.Понеже прочетох за този ТРАНСПЕРЕНТЕН спрей ,с който се затъмняват стоповете и ми дойде на акъл дали не става и за стъклата :wink:

Споделете какво мислите и дали има въобще смисъл да се пробва,все пак искам ефекта да е дълготраен :hmmmm

Потребителски аватар
valyo_v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Трансперентен спрей за страничните стъкла ?!

Мнениеот valyo_v » Пет 27 юни 2008 2:17

Ivelin_Golf написа:Споделете какво мислите и дали има въобще смисъл да се пробва,все пак искам ефекта да е дълготраен :hmmmm

колега,да си затъмниш стъклата със спрей.. не става (да не казвам че е абсурдно!)
1.спрея ще се люспи и ще падне лесно от стъклото понеже е прекалено гладко и няма да хване (стоповете се минават с финна шкурка преди боядсването а да си скушриш стъклото е безумно)
2.ро че не може да го нанесеш равномерно и никък няма да ти хареса ефекта (колкото и да се стараеш)

като съвет.. откажи се от този вариант и се замисли за едно хубаво фолио (поне над 20 лв ролката,а не от тия по 3-4лв) и си го направи като хорато.няма да си уникален но поне ще знаеш че е както трябва :)
успех и ако все пак решиш да затъмняваш стъклата със спрей.. ще съм ти благодарен да споделиш снимки

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Пет 27 юни 2008 7:37

Аз доколкото си спомням на спрея пишеше,че става. :hmmmm Мисля,че няма а се олюпи,но ще е малко трудно да се нанесе равномерно....трябва да се пробва. :wink:

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Пет 27 юни 2008 9:12

Аз ще опитам на някое старо стъкло и,ако става ще падне голям смях :) ще затъмня всички стъкла и като ме спре полицаи ще ми е доста забавно :lol: Ще му кажа да го махне той това фолио ак0 може :twisted: Така регистрирах на кат една кола със фабрично затъмнени стъкла беше голям смях :) Викат ее неможе така спираме те от движение,махаш фолиото и пак се връщаш.Гледаха чоплиха ама фолио не намериха и ме пуснаха :lol:

Потребителски аватар
Ivelin_Golf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivelin_Golf » Пет 27 юни 2008 9:31

хахаха ще ги метнем полицайте споко :lol:
аз не мисля,че няма да стане защото доста клеги споделят че не шкурят стоповете,а само ги измиват много добре и пръскат и не се люпят по тоя начин около 3-4 години,поне засега са изкарали толкова.И пръскането смятам да е от вътре,по този начин се намалява люпенето до някаква степен...Ама без пробване явно никой не може да каже,май ще съм първия на който му хрумна тази идея и ще пробвам на малките задни странични стъкла да видим какво ще излезе :wink:
А само да кажете с какво да го махна после евентуално....четох какви ли не мнения-с спирачна течност,кореселин и др. :roll:

Потребителски аватар
valyo_v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valyo_v » Пет 27 юни 2008 12:36

за махането не се притеснявай.. с кореселин-разредител на мегахим съм чистил едни стопове че бяха много напластени и стана за секунди.. без никакво търкане.
като съвет ако ще пробваш.. може да пробваш на някакво дуго стъкло.. парче от счупен прозорец или нещо от тоя род,че да не се занимаваш с чистене ако не се получи
за това че хваща на стоповете,повърхноста на пластмасовия стоп е много по абразивна (грапава) от колкото на стъклото и от друга страна самите химикали в спрея разлагат макар и много малко пластмасата и става стабилна връзка,а за стъклото това ме съмнява да стане :shock

малко офф:
а като стана дума за куките,едно момче от добрич с MB ML го бяха спрели куките и се заяли за тъмните стъкла,при което той обяснил че си е оригинално така и не може да го махне и куката извадил един ключ :heeeavy metal и започнал да драска стъклото на шофиорската врата,при което момчето (боксьор с някви титли и медали) слязал и като ги запукал и двамата :a boi de ,че сега го съдят за тежки телесни повреди върху служители на реда :Mr Green Fun

и това е един вид решение на проблема с полицаите :) но не мисля че трябва да стигаме до глупости :!:

Последна промяна от valyo_v на Съб 28 юни 2008 2:00, променено общо 1 път.

trafficanta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот trafficanta » Пет 27 юни 2008 13:56

пробваи колега дано стане ше натрием муцините на ченгетата,че наи ме е яд значи техните лични коли може пък наще не те превишават скороста с личните си коли пак ние не спират го показва картата и аиде лек ден ''колега''

Потребителски аватар
biostrong
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот biostrong » Пет 27 юни 2008 15:20

малко офф относно полицайте - за тъмни стъкла ти трябва документ че са направени по някви стандарти а не че просто не е фолио щото ако нямаш сертификат че е направено съобразно ненам си кои изисквания пак могат да те спрат от движение нищо че не е фолио

stanev11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanev11 » Пет 27 юни 2008 19:13

само едно не резбирам,защо навсякъде мешате редовите полицаи,те да не са измислили законите за затъмняване на стъкла,а иначе колегате с поста над мен е прав,има си стандарти и от завод да е излезнала колата не е ли по правилата на самата държава може да се спре от движение докато не се включи в нормите,само определени от закона автомобили могат да се движат,но ние сме държавата на приказките и ще гледаме постоянно автомобили със затъмнени стъкла ,та даже и челните и на всички ще са ни виновни хората които са поставени с тежката задача да се занимават с псевдо гъзари и истински такива които познават хора които могат да те уволнят от работа само за това че си опитал да си свършиш работата.Затова погледнете и от другата страна.Айде със здраве

Потребителски аватар
valyo_v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valyo_v » Съб 28 юни 2008 1:58

aз само да уточня,че нямам нищо против полицаите като цяло както и законита!трябва да има ред,но за жалост в нашата държава когато му дадът власт в ръцете.. доста хора се забравят и стават "богове" и това вече е проблемно.както за всяко едно нещо си има изключения!

и все пак да се върнем по темата и да попитам къде може да се направи такъв сетификат или документ че стъклата са затъмнени по стандарт и няма проблем ?! аз не искам да вървя срещу закона и затова всичко по колата се старая да е изрядно! единственото нещо за което могат да се заядът по колата е именно фолиото,но така си дойде от германия,така я регистрирахме в кат и не мисля да го махам и да се вижда и от самолет какво има в колата,както и да пече яко слънцето в купето. (само да уточня че през фолиото ми се вижда мн добре както на светло така и на тъмно.някъде във форума бях качил снимки от вътре навън за сравнение!това да се слага супер тъмно фолио от най евтиното и да не виждаш почти нищо през него за мен е голяма простотия!)единствено съм готов да си махна фолиото,ако знам къде мога да отида да ги затъмнят по стандарт и да ми дадът документ,така че който може да помогне.виждам че има кометентни колеги!благодаря ви

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Съб 28 юни 2008 12:06

kaiser666 написа:Аз доколкото си спомням на спрея пишеше,че става. :hmmmm Мисля,че няма а се олюпи,но ще е малко трудно да се нанесе равномерно....трябва да се пробва. :wink:

Искам да видя резултата mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
dinkonikolaev
Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
Двигател: PF AAM

затамняване

Мнениеот dinkonikolaev » Съб 28 юни 2008 19:31

valyo_v ти каза да не си копува от тия 3-4 лева(смисал от обикновените магазини за авто4асти)а би ли казал от каде да си купя хубаво фолио?което да не избледнява толкова бързо благодаря предварително !!!!!!

Потребителски аватар
ligustrum
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ligustrum » Съб 28 юни 2008 21:19

ми можеш да си вземеш от всеки магазин за фолио.просто там(за разлика от сергиите по пазарите)ти казват обикновенно три вида най евтино(китайско)по -скъпо(ненадраскващо)и най-скъпо(с ув филтър и трудно избеляващо) :D

п.п. под магазини имам предвид такива за рекламни консумативи и материали

Потребителски аватар
valyo_v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: затамняване

Мнениеот valyo_v » Нед 29 юни 2008 3:10

dinkonikolaev написа:valyo_v ти каза да не си копува от тия 3-4 лева(смисал от обикновените магазини за авто4асти)а би ли казал от каде да си купя хубаво фолио?което да не избледнява толкова бързо благодаря предварително !!!!!!

колега,мога да ти кажа но за Добрич Варна и евентуално София.за Нова Загора трябва да поразпиташ в района.по принцип или както обясно колегата,от рекламните агенции където се занимават с фолиа и реклами(там му викат трансперантно фолио,но според мен то става по скоро за стопове от колкото за стъкла) потърси по сервизи където сменят автосъкла..там в повечето случеи предлагат от това фолио "ненадраскващо" което не е като FoliaTec или LLUMAR примено,но е пъти по добро от това по магазините за автогъзарийки и излиза до колкото знам 20-30 лв една ролка която стига за задните странични и задното стъкло.някой му викат и "американско фолио".среден клас но се вижда добре през него и ако не сложиш супер дарк блек,няма да имаш проблеми вечер!
успех

dkalfov
Автомобил: corrado
Двигател: pg
Контакти:

Re: Трансперентен спрей за страничните стъкла ?!

Мнениеот dkalfov » Нед 29 юни 2008 8:07

valyo_v написа:
Ivelin_Golf написа:Споделете какво мислите и дали има въобще смисъл да се пробва,все пак искам ефекта да е дълготраен :hmmmm

колега,да си затъмниш стъклата със спрей.. не става (да не казвам че е абсурдно!)
1.спрея ще се люспи и ще падне лесно от стъклото понеже е прекалено гладко и няма да хване (стоповете се минават с финна шкурка преди боядсването а да си скушриш стъклото е безумно)
2.ро че не може да го нанесеш равномерно и никък няма да ти хареса ефекта (колкото и да се стараеш)

като съвет.. откажи се от този вариант и се замисли за едно хубаво фолио (поне над 20 лв ролката,а не от тия по 3-4лв) и си го направи като хорато.няма да си уникален но поне ще знаеш че е както трябва :)
успех и ако все пак решиш да затъмняваш стъклата със спрей.. ще съм ти благодарен да споделиш снимки

епа нема нещо такова понеже не исках да ги драскам(че с 2000водна се драска пласмасата става фин мат) аз мойте си ги почистих с водица преди да пръскам спрея отгоре един лак и са екстра не пада боята никак,а за вътре ще пробвам върху фолиото защото е избеляло а нямам нерви да го махам и да лепя пак

Върни се в “Направи си сам!”