Стържене от скоростите

Техническа и сервизна информация за Passat
Shadow_GL
Автомобил:
Двигател:

Стържене от скоростите

Мнениеот Shadow_GL » Сря 04 яну 2006 10:31

Здравейте колеги! Преди да ме обвините, че не ползвам търсачката искам да кажа, че прегледах сходните теми, но не намерих нищо за моя въпрос. Та за проблема: колата е Пасат B3`92г. с 2Е мотор. при потегляне на първа скорост се чува леко стържене като от зъбчатки. Скоростите си влизат нормално, но веднъж потеглила колата, дори и при натиснат съединител и вкючена първа скорост сърженето продължава докато колата не спре. Въпросът ми е има ли някъкъв лек на разумна цена за този проблем или е по изгодно направо да сменям кутията? Само да спомена, че съединителя е чисто нов на не повече от 300-400км.
Благодаря предварително!

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Сря 04 яну 2006 10:35

лошу...
иди някъде където разбират от скорости и вземи мнение по въпроса.

и аз съм с 2Е и съм чувал че скоростите стават или нашите или ВР6-тицови. а тва хич не е успокоително... :(

Shadow_GL
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Shadow_GL » Сря 04 яну 2006 10:44

Всъщност вече бях на две различни места където преди съм правил други коли и съм доволен от хората. На едното ми казаха - караи докато се счупи, няма да е дълго, а на другото ми показаха пасат със същия проблем, колата си върви така вече година и половина и нищо.
Въпросът е ако сега е нещо малко (примерно фиксатор или лагерче) и може да се оправи в ранен стадии, да избягна в последствие смяната на цялата кутия.
Някакви идеи къде бих могъл да отида?

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Сря 04 яну 2006 11:04

Shadow_GL написа:...Някакви идеи къде бих могъл да отида?

Ицо! Хеед-91. Ама му се обади преди това, че.....

Потребителски аватар
Ich0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ich0 » Сря 04 яну 2006 15:08

Едно към едно с моя проблем ! Дори при натиснат съединител (лоста си е на първа) и колата е в движение пак се чува претракването. Имаше скоро една тема за тия работи и доколкото разбрах много колеги се оплакват от същото нещо, ама пък може да се окаже, че при тях е ставало дума за различен шум.. Както и да е - на мен също ми казаха да си го карам така. Не че успявам да го изтърпя, ама засега не съм взел сериозно отношение..

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Чет 05 яну 2006 12:39

ЖИЛАТА НА СКОРОСТНИЯ ЛОСТ!!! :) Аз се преебах и смених скорости преди година и пак го имаше.Иди да ти оправят жилата

Iavor_rs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Iavor_rs » Пон 09 яну 2006 12:29

Здравейте имах същия проблем оказа се една пружинка в скоростната между първа и задна оправиха ми я срещу 50лв но казаха че ако не се оправи навреме може да блокира кутията

Върни се в “Passat”