Перката на радиатора не изключва когато спра мотора....
- Plamen_RI
- Автомобил:
- Двигател:
Перката на радиатора не изключва когато спра мотора....
Значи колата е Г2-ЕЗ, няма климатик, та днес и стана нещо странно, изключих мотора, и правех нещо покрай колата, и близо 30 минути перката не спря, вдигнах капака, изчаках още малко но без резултат, после запалих двигателя и перката спря....., изключих го и тя пак тръгна....и така няколко пъти
принудих се да и откача захранването за да не ми скапе акомулатора, та дайте някаква идея от какво може да е това

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Перката на радиатора не изключва когато спра мотора....
Plamen_RI написа:Значи колата е Г2-ЕЗ, няма климатик, та днес и стана нещо странно, изключих мотора, и правех нещо покрай колата, и близо 30 минути перката не спря, вдигнах капака, изчаках още малко но без резултат, после запалих двигателя и перката спря....., изключих го и тя пак тръгна....и така няколко пътипринудих се да и откача захранването за да не ми скапе акомулатора, та дайте някаква идея от какво може да е това
Отиваш в магазина - нов термодатчик за "перка на радиатор",сменяш и си ОК.
- biostrong
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Перката на радиатора не изключва когато спра мотора....
andro_ написа:Plamen_RI написа:Значи колата е Г2-ЕЗ, няма климатик, та днес и стана нещо странно, изключих мотора, и правех нещо покрай колата, и близо 30 минути перката не спря, вдигнах капака, изчаках още малко но без резултат, после запалих двигателя и перката спря....., изключих го и тя пак тръгна....и така няколко пътипринудих се да и откача захранването за да не ми скапе акомулатора, та дайте някаква идея от какво може да е това
Отиваш в магазина - нов термодатчик за "перка на радиатор",сменяш и си ОК.
да ама не - и аз съм така перката си тръгва и върти като луда като дам на контакт и спира обаче като я откача от датчика на радиатора не спира, от някой друг датчик е проблемаили укъява някаде
- valkilmera
- Автомобил: Golf3 4 Audi A3
- Двигател: ABS AZD 8P
!!!!!
Значи щом не е от датчика,проверяваш да не би да има неизправности по ел.свръзките,трябва ти някой електрончик и започвате от перката,до конт.ключ,според мен е от датчика но ,щом си го проверявал

- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Колега,имаш ли един черен пластмасов блок до акумулатора?Ако да,там е релето през което се запуска вентилатора.Направи си проба при извадена букса от датчика(завит на радиатора) в нея да направиш "късо" единият краен и среден пин.Тогава трябва да се чуе щракване от черният блок и перката да тръгне.Ако не спре и при извадено "късо", чукни с нещо по черното блокче с цел да разпадне евентуално залепналите контакти на релето.Ако перката спре-смени релето.
П.П При теб карбуратор няма
П.П При теб карбуратор няма

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”