Airbags - Светят - Колата е целувала задници...
- Shefito
- Автомобил:
- Двигател:
Не знам дали ще съм ти от помощ колега, но вместо да приготвяш голяма пачка, първо провери щекера под шофьорската седалка. На мен също ми светеше еърбега и в един сервиз ми казаха, че въобще го няма еърбега . След това отидох в официалния на VW и се оказа, че си имам всички еърбеци. Просто като съм си намествал седалката съм прецакал нещо въпросния щекер.
Въпросният щекер може ли да се смени , защото явно той прави проблеми ? На моят Голф 4 в началото светеше лампичката постоянно , закарах я на комп. диагностика, изчистиха грешката, до днес , когато при преместване на предната дясна седалка отново светна . Въпросът ми е: има ли трайно решение на проблема или да ходя постоянно да я чистят тая грешка ?
- Ясер
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
по последниа пост - ДА - има решение.
Режат се кабелите от буксите и се вързват директно като задължително се и запояват. По този начин прескачаш едното от слабите места по връзките. Проблем е обаче ако се наложи по някаква причина да демонтираш седалката, че тогава се налага отново да режеш
А към автора на темата....понеже много постове има и малко се обърках....ако пък и моге да съм му полезен......та по въпроса.....
ако държиш да ти работят еърбеците хубаво е да провериш дали са изправни...да не се окаже, че някой ги е претапицирал добре. Ако са изправни - СУПЕР, ако не и не ти се инвестират много пари то имаш и лесно решение . Около 1 левче в матриали. Къпъваш поне 4 резистора със съпротивление между 2 и 3 ома. И почваш да имитираш - шофьорскиа еърбег, навигаторския преден, двата предни колана, може да се наложи и еърбеците предните седалки да имитираш - ако са гърмяли разбира се. Тоест което видиш за нередно - слагаш съпротивлението и прекъсваш връзката към съответния компонент. Изчистваш "crash data" и пак тестваш за да видиш дали дава още грешки и каква е грешката при наличието на такава. Дет се вика ако еъбег модула ти не е Сименс може за около 1 час да си готов
Успех и се надявам поне малко да съм бил полезен.
Режат се кабелите от буксите и се вързват директно като задължително се и запояват. По този начин прескачаш едното от слабите места по връзките. Проблем е обаче ако се наложи по някаква причина да демонтираш седалката, че тогава се налага отново да режеш

А към автора на темата....понеже много постове има и малко се обърках....ако пък и моге да съм му полезен......та по въпроса.....
ако държиш да ти работят еърбеците хубаво е да провериш дали са изправни...да не се окаже, че някой ги е претапицирал добре. Ако са изправни - СУПЕР, ако не и не ти се инвестират много пари то имаш и лесно решение . Около 1 левче в матриали. Къпъваш поне 4 резистора със съпротивление между 2 и 3 ома. И почваш да имитираш - шофьорскиа еърбег, навигаторския преден, двата предни колана, може да се наложи и еърбеците предните седалки да имитираш - ако са гърмяли разбира се. Тоест което видиш за нередно - слагаш съпротивлението и прекъсваш връзката към съответния компонент. Изчистваш "crash data" и пак тестваш за да видиш дали дава още грешки и каква е грешката при наличието на такава. Дет се вика ако еъбег модула ти не е Сименс може за около 1 час да си готов

Успех и се надявам поне малко да съм бил полезен.
- Vladko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ясер написа:Изчистваш "crash data" .
100% вярно и точно обяснено с изключение на цитираното от мен-crash data няма как да я изтрие с Ваг Ком с него само ще изтрие грешките за високо съпротивление на еърбезите и коланите,а crash data или с спец. инструмент или хардуерно чрез изчитане на ЕЕПРОМа и корекция в него.
исакм да запитам на моя голф преди 2 дни ми светна лампата на airbag от нисхтото и след 2500 оборота изписва и грешка на таблото през другото време само си свети колата я имам от 2 години нее бита при мен няма удари няма ништо поне докато е била при мен. по основния проблем е 4е несам в bg и нямам вазмойност за сервиз на VW търся савет ако може сам да го оправя. благодаря
-
- Автомобил:
- Двигател:
колега здравей, незнам дали твоя случай е такъв като на този на който присъствах. Бях на сервиз да си оправя ел.стъклата на вентото и дойде един г-н на който колата му беше катастрофирала и я бяха направили кукла, но на аирбеговете какво да видя- правят пичовете схемичка такава че само да ти се води да светят издикациите че имаш аирбег пък в действителност нямаше никой в къщи. дано твоя случай да не е такъв. Поздрави
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”