Девет годишна кола или нова на изплащане

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Девет годишна кола или нова на изплащане

Мнениеот forski » Нед 29 юни 2008 21:09

Понеже днес моята нова-стара кола ми сервира поредният разход да кажем сто и сто и дватридесет лева започвах да гледам на нея със все по различно око :evil: Купих я за 11500лв преди около пет месеца и за парите си получих кола в добро състояние с някоя друга забележка тук там и надежди за дълги и безаварийни километри.Да ама Не до момента съм дал около 2000-2500лв.за смяна на консумативи и разни други неща като амортисьори,метални кори под мотора,алуминиеви джанти с гуми и тем подобни простотий.Та като сложа чертата до момента колата ми е стъпила на около 15000лв.След три четири месеца трябва да сменя предни дискове и накладки след още толкова и задни :stll think: :horror: .И в този ред на мисли в главата ми започва да блъска въпроса :stll think: :banghead: и аз да си блъскам главата в стената и да се чудя защо по дяволите не си купих чисто нова кола ами си купих тоя боклук и сега само наливам пари от пусто в празно и едно правя а то друго се чупи мамка му. :banghead:В списакът за смяна са още задни амортисьори и акумолатор :confused :drinking: с две думи парите по вноските за година на едно ново Поло.

Потребителски аватар
maniak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maniak » Нед 29 юни 2008 21:31

Новата колица има доста скъпа застраховка и солидна обезценка, който със сигурност ще са по-големи от разходите ти за ремонти досега. Не е само вноската. Е да новото си е ново но не бих казал че е по евтино да караш нова кола:(
И аз като теб имах Golf4 и не съм се мятял в такива разходи, мой приятел я купи от мен и само кара. Просто не си извадил късмет с колата но вече почти си я стегнал така че смело напред:).

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Нед 29 юни 2008 21:37

вземи си нова.Части на нормални цени винаги се намират :idea:

Аз примерно за мойта ,като чух че цената на въздушния филтър в сервиза е 50лв :shock ,веднага се ослушах и вече си имам 2 бр за по 15 кинта :lol:

та така и с останалото :wink:

Новото си е ново :wink:

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

ре

Мнениеот amikus » Нед 29 юни 2008 21:38

Народа е казал очи гледали очи плакали!Никой не ти е виновен че си я взел в такова лошо състояние!И новите се трошат ако ти покажа служебния автопарк всичките са купувани чисто нови и колко пари са дадени за ремонти след гаранцията....Та колегата е прав почти си я стегнал давай смело ще се свършат харовете и после само :drive

red rider
Автомобил: virgine blue B3
Двигател:

Мнениеот red rider » Нед 29 юни 2008 21:47

Аз не ви разбирам с какъв акъл тръгвате да правите тези сметки . Купил си кола и тя естествено ще има разходи . След две години да кажем тя ще струва 7-8000 лв /а може и още по-малко/тогава съвсем ли ще се отчаяш ? Аз купих моя за 1800 и досега съм изхарчил пари за ремонти и консумативи горе долу толкова ако не и повече . Карай си хубавата кола и не прави такива сметки . :wink:

crazybravo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот crazybravo » Нед 29 юни 2008 22:03

maniak написа:Новата колица има доста скъпа застраховка

не е баш така, новите коли се застраховат на много по нисък процент

Потребителски аватар
M4r1qn
Автомобил:
Двигател: C5 X7
Контакти:

Мнениеот M4r1qn » Нед 29 юни 2008 22:08

един глас за новата кола - 2-3 години гаранция - плащаш консумативи и застраховка която е 3,5-5% от стойността и това е. на третата година или 100к км продаваш и взимаш нова. На изрлащане с остатъчена стойност е супер. Парите и избора са си твои.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Нед 29 юни 2008 22:12

M4r1qn написа:един глас за новата кола - 2-3 години гаранция - плащаш консумативи и застраховка която е 3,5-5% от стойността и това е. на третата година или 100к км продаваш и взимаш нова. На изрлащане с остатъчена стойност е супер. Парите и избора са си твои.

Обаче колко е консуматива в оторизираният сервиз :wink:
Ако не си в този сервиз няма гаранция. Маслото , филтри е х 2 цената.
Орелско масло -120 лв.Маслен филтър - 30 лв, ф-р за купето 60 лв.
Орлето наближава 60 000 км и изтръпвам от предполагаемата цена за ангренажен ремък и труд. Колата е лизингова.

Потребителски аватар
M4r1qn
Автомобил:
Двигател: C5 X7
Контакти:

Мнениеот M4r1qn » Нед 29 юни 2008 22:25

Шевролет Нубира `05 двг - 1,8 16V
- масло + всички филтри + смяна - 140 лв /Дженеръс ауто/
- ремъци, ролки, кабели, свещи, антифриз, сп. течност + смяна - 690 лв
- накладки предни 90 лв + 35 лв на час труд
- задни накладки + сп. маркучи + сп. течност + труд - 340 лв

Потребителски аватар
kikata
Автомобил: vw passat b6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kikata » Нед 29 юни 2008 22:59

С две ръце за новата! :wink:

Потребителски аватар
vw16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw16v » Пон 30 юни 2008 0:27

За колегата от Мадрид със сигурност е така,ама тука не е баш толкова сигурно,че новата кола е свързана с по-малко разходи.Всичко е въпрос на имане и нямане.Ако в Испания покупката на кола на лизинг е сравнима пропорционално отнесено към доходите с покупката на телевизор на лизинг тук не е така.Като си купувам телевизор знам ,че губя на 100 процента 1500 лв. защото няма продаване така или иначе,ама не ми дреме защото тези пари не ме бъркат.Като сметна обаче,че прилична нова кола дето да не е чак толкова пластмасова и долнопробна под 40 хил.лв.няма и след три години с голям зор ще взема максимум 20 хил. нещо не ми се вързва сметката.Губя поне 20 хил.лв. за три години.Ако вместо нова за 40 хил. от голф клас взема стара за 25 хил.,но от по висок клас след три години и взимам 20 хил.или загубата ми е 5 хил.,с подръжка квото ще да е няма да се навра с едни 20 колкото ми е загубата от новата кола.Да не говорим,че и по месеци да ги смятаме пак не се вързва сметката на новата кола спрямо доходите .Примерно прилична кола е около 700-800 лв. на месец вноска,около 300 лв.бензин стават 1000 лв.като сметнеш разходите и за обслужване примерно маслото вместо да го сменя за 100 лв. на гаранционната отива на около 300 лв.Та в тоя ред на мисли,за моята стара кола съвсем не давам по 1000 лв. на месец в момента,нито 12 хил. на година.Так,че старата /в разумна някаква възраст и състояние кола/ засега ми е по изгодна от новата такава.Аз лично не бих карал сдробена пластмасарка от най нисък клас само и само за да се бия в гърдите ,че карам кола от магазина,нито ме блазни мисълта да свалям найлоните на някой кенеф за 20-25 хил. лв./на тея пари са само от кенеф и нагоре чисто нови/и да се гордея с това.За кола дето няма и марка /примерно като Киа,Деу Нубира пък е още по зле работата/ взета за около 30 преди три години сега трудно и се взимат 6 хил и то ако се намери желаещ купувач изобщо,бая загуба е и си обречен поне десет години да караш гаден кенеф ,та поне после и за скраб да го дадеш да не те е яд/.Та докато не станат заплатите за нормален квалифициран труд от порядъка на 4-6 хил лв. новата кола няма да е добра оферта,а всъщност новата кола си е винаги глезотия,аз лично в повечето случаи бих заложил на 1-3 годишна кола,на която някой друг е обрал луфтовете по сметките :wink:

Потребителски аватар
pacoboy
Автомобил: passat b7 4motion
Двигател: CFGB
Контакти:

Мнениеот pacoboy » Пон 30 юни 2008 0:50

Квото да говорите новото си е ново ;)

Потребителски аватар
mk2_Golf83
Автомобил: Голф 2
Двигател: EZ 1983

Мнениеот mk2_Golf83 » Пон 30 юни 2008 1:05

ако питаш мен е до начина как караш .мн фр имамт голф4 и не ся правили нищо по колите само само сипват и карат , никви проблеми няма , но принципно най-хубавата кола е новата :) такаче взимай полото :)

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пон 30 юни 2008 2:12

Ти си луд!Как ще ти минава през акъла защо си я купил бре?Аз като видях полото което наще ми подаряват си казах че в тази кола няма да се кача!и знаеш ли какво стана сега , уж да го продавам, ама това ще стане през трупа ми .... ако трябва да се продаде преди да го закарам на куповача ще се блъсна в някоя стена!такива коли са уникати и не се продават!!! помисли много.... на една нова ангренажния ти е 1000лв....

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пон 30 юни 2008 7:06

Колеги карам си колата напълно нормално даже бих казал че съм доста внимателен с нея,проблема е че колите които идват тук са в състояние в което на много неща по окомплектовката на автомобила му е дошло време за смяна.И точно на нас се пада тази чест да ги втъщаме към живота,въпроса ми е дали е оправдана такава покупка :roll: Преди да я купя имах кеш 15000лв.и спокойно можеше да си взема нова кола с три годишен лизинг но балканското в мене проговори и взех да правя тънки сметки колко ще ми струва маслото,ремъка и т.н.Според мен сметките ми излязоха криви и на Голфа не му е евтина подръжката само че е на девет години и на един билюк километри.Повече тази грешка няма да я повторя,новото си е ново.А и чувството е друго :wink:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”