Бушон за чистачки мк2?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Бушон за чистачки мк2?

Мнениеот lucky7o » Пон 30 юни 2008 0:37

Колеги днес си махнах едната чистачка (оставих само една) и докато наглася от каде да тръгва,каде да спира и т.н,сложих моторчето и чистачката от към мен,но бях направил рамото така,че да върти обратно.И вместо чистачката да тръгне по стъклото тръгна по предния капак :oops: Моторчето спря! Разглобих го имаше едни"четки" вътре нагласих ги,но пак не работи!Въпроса ми е може ли да ми е изгорял бушон (ако има такъв) или е нещо друго.Пробвах моторчето върти няма проблем с него,но като го закача на колата не иска.Също и чистаките не пръскат и за това ме съмнява да не е бушон.

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Пон 30 юни 2008 8:24

Може да е бушон и то много вероятно.

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Пон 30 юни 2008 10:38

°niksi° написа:Може да е бушон и то много вероятно.

Ще прегледам бушоните :roll:

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Бушон за чистачки мк2?

Мнениеот lucky7o » Пон 07 юли 2008 16:06

lucky7o написа:Колеги днес си махнах едната чистачка (оставих само една) и докато наглася от каде да тръгва,каде да спира и т.н,сложих моторчето и чистачката от към мен,но бях направил рамото така,че да върти обратно.И вместо чистачката да тръгне по стъклото тръгна по предния капак :oops: Моторчето спря! Разглобих го имаше едни"четки" вътре нагласих ги,но пак не работи!Въпроса ми е може ли да ми е изгорял бушон (ако има такъв) или е нещо друго.Пробвах моторчето върти няма проблем с него,но като го закача на колата не иска.Също и чистаките не пръскат и за това ме съмнява да не е бушон.

Смених и бушона,моторчето не тръгна!Резултата беше,че чистачките пръскаха,свалих лостчето (дето са чистачките и мигачите) позачистих го и сега :( нито чистачки нито вода! По едно време изгоря бушона и сега след смяната му имам само мигачи :evil:
Дали ако сменя лосчето ще тръгне или е друг проблема.Разбира се не се знае какъв е проблема,но ако имате някакви предположения ???

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пон 07 юли 2008 16:14

о боже, тотална манджа....в края на краищата какво стана....борил съм се с чистачки безброй пъти, но твоите премеждия ме объркаха....какви четки си нагласил на моторчето?

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Пон 07 юли 2008 17:34

chefito написа:о боже, тотална манджа....в края на краищата какво стана....борил съм се с чистачки безброй пъти, но твоите премеждия ме объркаха....какви четки си нагласил на моторчето?

Вътре в моторчето има едни намотки и три или четири "четки"като при стартера с кабелчета,ама не в това е проблема.Като го закачана 12 волта си работи моторчето,а като го сложа на буксата не иска.И се чудя дали може да е от лостаили кабелите нещо са заминали...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”