Колко масло горят колите ви ?
- Spasov_G
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Здравей те..... от Spasov_G
Да се радват всички на който колите им не горят масло , моята си взема от смяна до смяна около 350 - 400 ,но и колицата си разбира от каране ........ и да ме извиняват всички колеги ама в тая анкета би следвало да я няма точката в която се отчита не гори масло , според мен няма такава кола дори и новата може да са минимални стойности но ги има загубите , ама хора вие да не ги тикате тия коли а и нали се сещате , че в така наречените цилиндри има мазане и как мислите тези Бутални пръстени от какво трябва да са изработени , че да имат възможност да обират до такава степен маслото от стените на цилиндрите без да оставят и грамче , мисля , че е невъзможно ........ Това си е мое лично мнение и нищо лично към всички колеги, ако съм засегнал някого да ме извинява ......
- jagler
- Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
- Двигател: CFFB-2014
Както казва колегата по-горе всеки двигател гори малко или много масло особенно ако се вкарва често в критични и червения сектор.И тези които твърдят че колите им не пипвали масло мисля че нямат и елементарни познания нито за масла нито за двигатели,да не кажа че незнаят дори къде се намира щеката за маслото...
и на такива съм попадал де... 

- StanTheMan
- Автомобил:
- Двигател: AFT
- Контакти:
ЕЕЕЕЕЕЕ, айде пак ли почваме да философффстваме?
Говорим по същество
Та по темата: Ако е вярно тава за разликата от макс до мин на щеката, аз съм на не повече от 100гр. разлика от смяна до смяна.
П.С. почнал съм да трупам от различните смени на масло, нали остава от 4-те литра по 200-300гр. да видим кога ще събера за цяла смяна
П.П.С. абе то тва масло старее ли, има ли годност
Говорим по същество

Та по темата: Ако е вярно тава за разликата от макс до мин на щеката, аз съм на не повече от 100гр. разлика от смяна до смяна.
П.С. почнал съм да трупам от различните смени на масло, нали остава от 4-те литра по 200-300гр. да видим кога ще събера за цяла смяна

П.П.С. абе то тва масло старее ли, има ли годност

- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
jagler написа:Както казва колегата по-горе всеки двигател гори малко или много масло особенно ако се вкарва често в критични и червения сектор.И тези които твърдят че колите им не пипвали масло мисля че нямат и елементарни познания нито за масла нито за двигатели,да не кажа че незнаят дори къде се намира щеката за маслото...и на такива съм попадал де...
- Не ми се пишеше по темата но колегата все едно ми е чел мислите

Доста от хората писали тук и в темата за разхода на гориво на колите все едно участват в детското шоу Кой е по-по-най, кажи-речи колите им връщат по литър-два масло от смяна до смяна и по три литра бензин на 100км

- 20vTurbo
- Автомобил: Jetta GLI Mk6 TSI + Octavia VRS
- Двигател: 2012 20 TSI CCTA 2003 18 AUQ
- Контакти:
jagler написа:Както казва колегата по-горе всеки двигател гори малко или много масло особенно ако се вкарва често в критични и червения сектор.И тези които твърдят че колите им не пипвали масло мисля че нямат и елементарни познания нито за масла нито за двигатели,да не кажа че незнаят дори къде се намира щеката за маслото...и на такива съм попадал де...
Аз заради това гласувах "до 100гр" а не "нищо не гори"
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t= ... 2%E5%F9%E8
търсих за свещи ,че.....
търсих за свещи ,че.....
Не мога да не споделя.
Не си мислете, че не ви харчат масло колите. Просто не го забелязвате, защото то се разрежда от неизгорели съставки на горивото, но само докато е студен мотора. При качеството на българските горива не се знае какво и колко гори и ако не е изгори влиза в картера. Това е познат ефект или феномен и се забеляза по-често при студено време. Има много теми във форума от сорта на бензин в маслото и т.н. При повечето случаи при смяна на бензинистанцията мотора спира да "произвежда" масло.
И аз съм на същото мнение, че първата възможност не гори масло е пълна глупост. Просто няма такава машина!
Не си мислете, че не ви харчат масло колите. Просто не го забелязвате, защото то се разрежда от неизгорели съставки на горивото, но само докато е студен мотора. При качеството на българските горива не се знае какво и колко гори и ако не е изгори влиза в картера. Това е познат ефект или феномен и се забеляза по-често при студено време. Има много теми във форума от сорта на бензин в маслото и т.н. При повечето случаи при смяна на бензинистанцията мотора спира да "произвежда" масло.
И аз съм на същото мнение, че първата възможност не гори масло е пълна глупост. Просто няма такава машина!
- Oxyde
- Автомобил:
- Двигател:
Пасат Б4 1.8 90к.с
1995г.
От катко я имам...за 6000км ми е изяла около 500мл масло..но това е в следствие на три четри пъти каране извънградско с 160-180...както и градско с сменяне на предавките на 6000 оборота...така че е напълно разбираемо за мен...когато не я ръчкам почти не съм забелязал някакъв сериозен разход...Маслото е ЛУКАС 10В40
1995г.
От катко я имам...за 6000км ми е изяла около 500мл масло..но това е в следствие на три четри пъти каране извънградско с 160-180...както и градско с сменяне на предавките на 6000 оборота...така че е напълно разбираемо за мен...когато не я ръчкам почти не съм забелязал някакъв сериозен разход...Маслото е ЛУКАС 10В40
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”