oткъде-накъде
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Жоро Делчев
- BBS Collector
- Автомобил: Golf GTI16V
- Двигател: ABF 1994
oткъде-накъде
Винаги ми е било любопитно защо пежо ползват съкрашението GTI за спортните си модели?!
- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Има има явно не си се интересувал достатъчно.
1. 205GTI с двигатели 1.6 и 1.9 (130к.с), това последното е супер изрод, един приятел има такаво и набира нечовешки. Представи си до какъв резултат води комбинацията от 900кг и 130к.с
2. 205GTI , заедно с Голф ГТИ са най-известните превъплъщения от клас Hot Hatchback. По принцип Голф1GTI е първия в света Hot hatchback и първи носи значката на GTI, демек Голфи го измислил този клас.
2. Пежо имат също 309GTi, което е чудесен автомобил
3. В едно италианско списание ей сега видях, че има и 206GTi и 306Gti
едното е 137к.с, а другото 167к.с
Така, че не знам какви са им оговорките на Пежо и ФВ, но от новите модели на французите се водят вече RC, а не GTI.
Aко си спомняте в началото на 90те повечето производители именуваха дизелите си с ТДИ, обаче после ФВ в съда доказа, че те са го измислили ТДИ и сега само моделите на ВАГ използват ТДИ. За ГТИ не знам какъв е слуая
1. 205GTI с двигатели 1.6 и 1.9 (130к.с), това последното е супер изрод, един приятел има такаво и набира нечовешки. Представи си до какъв резултат води комбинацията от 900кг и 130к.с
2. 205GTI , заедно с Голф ГТИ са най-известните превъплъщения от клас Hot Hatchback. По принцип Голф1GTI е първия в света Hot hatchback и първи носи значката на GTI, демек Голфи го измислил този клас.
2. Пежо имат също 309GTi, което е чудесен автомобил
3. В едно италианско списание ей сега видях, че има и 206GTi и 306Gti
едното е 137к.с, а другото 167к.с
Така, че не знам какви са им оговорките на Пежо и ФВ, но от новите модели на французите се водят вече RC, а не GTI.
Aко си спомняте в началото на 90те повечето производители именуваха дизелите си с ТДИ, обаче после ФВ в съда доказа, че те са го измислили ТДИ и сега само моделите на ВАГ използват ТДИ. За ГТИ не знам какъв е слуая
- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Те май първите ТДИ от началото на 90те години са си с предкамерно горене, а още тогава се водят ТДИ и май нямат нищо общо със дуректната спринцовка. Не че споря, понеже не съм сигурен.
Има опел кадет 1.5ТДИ от началото на 90-те, а вуичо ми имаше 1992 Опел Фронтера 2.3ТДИ и тя според мен си е обикновен дизел с предкамерно горене и не и чувала за директно впръскване.
Отделно под надписа ТДИ пишеше с малки букви turbo diesel intercooler при опела на вуичото и при кадета. Така, че за ФВ не знам какъв е случая но мисля че не е direct injection абривиетурата.
Мился, че имаше и Г2 1.6ТДИ 1990-91 и той май не е чувал за директно впръскване, ами си е дизел с турбо интеркулер и предкамерно горене.
Има опел кадет 1.5ТДИ от началото на 90-те, а вуичо ми имаше 1992 Опел Фронтера 2.3ТДИ и тя според мен си е обикновен дизел с предкамерно горене и не и чувала за директно впръскване.
Отделно под надписа ТДИ пишеше с малки букви turbo diesel intercooler при опела на вуичото и при кадета. Така, че за ФВ не знам какъв е случая но мисля че не е direct injection абривиетурата.
Мился, че имаше и Г2 1.6ТДИ 1990-91 и той май не е чувал за директно впръскване, ами си е дизел с турбо интеркулер и предкамерно горене.
- DragoGT
- 1/8 перничанин
- Автомобил:
- Двигател:
Wikipedia написа:Volkswagen's Turbo Direct Injection (TDI) is a turbocharged and intercooled diesel engine with direct fuel injection.
Direct injection diesel engines operate by having the fuel injector arranged to inject fuel directly into the engine's cylinder, as opposed to indirect injection diesel engines, where the fuel is injected into a pre-combustion chamber. The reduced material volume of the direct injection diesel engine reduces heat losses and thereby increases engine efficiency, at the expense of increased combustion noise. A direct injection engine is also easier to start when cold, due to the reduced heat loss of the design.
- Sir T
- the STIG
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
madcap написа:Аз пък не съм забелязал за такова съкращение , но като каза Пежо се сетих за S16
за различните страни това наименование варира! Примерно има Pug 106 S16, който в други страни е GTI, същото е и с 306 S16, който в други страни е 306 GTI, колите са едни и същи! Като взех книжка на времето бях болен за 106 Rallye и бях станал Гуру на тема Peugeot, но сега съм забравил за кои страни беше S16.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”