Проблем с клапата,която затваря да не влиза въздух от вън
- Gesha_GTI
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Проблем с клапата,която затваря да не влиза въздух от вън
До сега си играх така и не открих къде може да е проблема на клапата която се намира под филтъра за купето.Преди пусках тема че като я включвам и изключвам трескаше силно,и от известно време спря.Днес викам да я проверя дали се е оправила или е спряла да работи.Свалих филтъра за купето и установих че не работи.От бушон не е,защото той е един на цялата вентилация-днес го проверих.Вътре лампичката на самото копче си светка като се натисне,което пък ме навежда на мисълта че веригата си затваря,т.е никъде не е прекъсната.Това което ми направи впечатление е че когато парното е пуснато и копчето е на положение включено клапата се повдига с лекота на ръка,а когато копчето е на положение изключено клапата се повдига по тегаво.Мисля тези седмици да сменям филтъра за купето и мисля тогава да видя да я оправя тази клапа,но се нуждая от съвет къде може да е проблема.Днес само повдигнах кората дето е над моторчето за чистачките и филтъра на купето,другия път ще я извадя цялата за да имам по-хубава видимост,да видя по механизма там какво е положението.Ако някой е имал същия проблем нека даде жокерче.Благодаря предварително!
-
Lucky stambeto
- Автомобил:
- Двигател:
-
kombi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Здр. колега. И аз имах същия проблем (и все още го имам). Само да ти кажа, че не трябва да разглобяваш откъм филтъра на купето, а от към страната на моторчето на парното. Голямо разглобяване пада. Разглобих жабката, смъкнах моторчето, разкачих половината табло от дясно, и така и не можах да стигна до механизма който задвижва клапата и до маркучите с вакуум. В крайна сметка се отказах, но ако ти се справиш сподели, че и мен ме дразни че не ми работи клапата.
- Gesha_GTI
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Мерси и на теб колега за разяснението
Тази и другата седмица съм много ангажиран,но след това съм свободен и ще отделя време да си поиграя да видя какво ще направя по проблема,ако успея да го отстраня ще ти пиша за да си го оправиш и ти
Още предложения няма да са ми излишни,че май бая играчка ще пада

Още предложения няма да са ми излишни,че май бая играчка ще пада
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
вакуума обикновено минава между тръбите на радиаторчето на парното. то самото има една уйевина между тях и откъм мотора се закача веднъж маркуче а откъм купето друго към клапата.
всичко това се командва от един клапан, който виси пред шофьора и е свързан само с вакууми и ток-нищо друго няма на него.
търси.
всичко това се командва от един клапан, който виси пред шофьора и е свързан само с вакууми и ток-нищо друго няма на него.
търси.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”