От месец и нещо съм с Г.И и съм доста доволен, но когато ми слагаха газовата ми казаха да си сменя свещите.
Някой може ли да ми каже дали ще има някаква полза (пр. разход)?
Колата си работи с тези свещи добре (не прекъсва) и на газ и на бензин (тя си работи еднакво).
Свящите не са сменяни минимум преди 10 000 км (от толкова имам колата), но по вероятно от повече ...
Колата ми харчи около литър повече с Г.И при добра динамика без скопяване ...
Благодаря предварително
От скоро съм с Г.И да си сменя ли свещите ?
zipcho написа:сменяй смело,без да се замисляш.има ефект...
Ако сегашните ти свещи са заминали сменяй.
Ако обаче колата си работи и свещите не правят проблеми си ги остави. Много трудно се намират свестни свещи по магазините. В началото са хубави и след 10-тина хиляди километра спират да работят.
Когато си купих вентото ми казаха да си сменя свещите. Отидох в един сервиз да попитам какви да си купя. Там те ми смъкнаха свещите , закачиха ги на някакъв стенд и проверха каква искра дават. Майстора ме посъветва да не ги сменям. А ако се наложи след време да ги сменям, да не купувам от България. Най-добре е да поръчам на някой автоджамбазин и да ми донесе от чужбина. Послушах майстора и не си смених свещите. Колко е карана колата преди мен с тези свещи, не знам. Знам обаче, че след проверката на свещите с колата са минати около 90 000 км. Свещите още са изправни.
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
zipcho написа: NJK
Марката се казва NGK. От Хасково си ги копувам от един магазин за части за японски автомобили и съм много доволен. Моите са BUR6ET - 9 лв бройката (триполюсни).
Неочаквай да ти смъкне разхода даже и с половин литър на газ (но все пак ще го свали де

Върни се в “Автогазови уредби”