Теч от предната част
- fosents
- Автомобил: Volkswagen Passat B5.5
- Двигател: 1.9 TDI 130 HP 2005
Теч от предната част
Карам си и като спрях видях, че отпред тече. Отворих предния капак и гледам освен че радиатора тече няма и антифриз. Отвъртях го и течността се върна. Бързо в сервиза и честитка. Викат ми радиатора отишъл и 90% и главата на мотора, което ми казаха 1000+ лв. Какво да правя защото това са много пари? Нормално ли е? Утре като я видят ще ми звъннат да ми кажат какво е положението и не знам какво да правя.
- designer1
- Автомобил: Skoda Rapid 1i2 TSI
- Двигател: CJZC 2015
:)
Това е в най-лошия случай с оригинални резервни части.
Нема се плашиш нашите каръчки могат да се оправят и за по-малко пари. Значи ревизия на главата: сваляне смяна на гарнитура + шлайф на главата , не повече от 300лв. за радиатора има много магазини ще си намериш не са скъпи. Иначе ако има по сериозни дефекти по двигателя в следствие прегяване
ами пак ще се оправи ама за повечко пари.
Нема се плашиш нашите каръчки могат да се оправят и за по-малко пари. Значи ревизия на главата: сваляне смяна на гарнитура + шлайф на главата , не повече от 300лв. за радиатора има много магазини ще си намериш не са скъпи. Иначе ако има по сериозни дефекти по двигателя в следствие прегяване

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
fosents написа:Не е прегрявала, но антифриза изчезва някъде като работи колата. Аз затова веднага я закарах да не стане по-лошо. Но от доста време забелязах че датчика си ми седи на 70 градуса.
Нищо ти няма на главата...не им вярвай и не оставяй там колата...
Смени си радиатора....а когато системата има по-значителен теч и за съм забелязъл,че датчикът показва по-ниска температура на антифриза....ще ти седи 70 градуса ако имаш издухана гарнитура ама друг път!Евентуално термостата....ама това си го провери сам с пипане на маркучите...
- designer1
- Автомобил: Skoda Rapid 1i2 TSI
- Двигател: CJZC 2015
joker написа:fosents написа:Не е прегрявала, но антифриза изчезва някъде като работи колата. Аз затова веднага я закарах да не стане по-лошо. Но от доста време забелязах че датчика си ми седи на 70 градуса.
Нищо ти няма на главата...не им вярвай и не оставяй там колата...
Смени си радиатора....а когато системата има по-значителен теч и за съм забелязъл,че датчикът показва по-ниска температура на антифриза....ще ти седи 70 градуса ако имаш издухана гарнитура ама друг път!Евентуално термостата....ама това си го провери сам с пипане на маркучите...
Колегата както винаги подхожда доста меко в зависимост от човека и проблема. Аз пък ти препоръчвам освен термостата и новия радиатор все пак си имай едно наум че главата може да е метнала. Понеже не си написъл колко бързо след като си установил теча си загасил мотора и тем подобни размишления

- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Как от теч на радиатора диагностицираха нова глава....при това 1000лв за ремонт...боже колко мъка има на този свят
кажи им че целият мотор не струва 1000лв.....
дори да си духнал гарнитурата и леко да си кривнал главата ремонта е не повече от 200лв, но никак не ми се вярва....както каза жокер купи си някъв радиатор....примерно ВАЛЕО за около 100лв...смени го и карай смело...и следи температурата....

кажи им че целият мотор не струва 1000лв.....
дори да си духнал гарнитурата и леко да си кривнал главата ремонта е не повече от 200лв, но никак не ми се вярва....както каза жокер купи си някъв радиатор....примерно ВАЛЕО за около 100лв...смени го и карай смело...и следи температурата....
- Tinko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Милослав написа:заминавай при форумен майстор. че иначе може и 2000 да ти вземат само от диагнози.
Колегата е прав!
Посети или ваското1 или никси!
Но щом не е светела лампата, малко вероятно е да си я прегрял.
Друг е въпроса дали не е била пробила преди това, щом казваш, че си е губила водата, но по ме води на мисъл, че е имало някаде теч. На мен ми излезна 200лв заедно със центровката при диагностик а само тя беше 40лв. Но то нещата си вървят 35лв гарнитура на главата 20лв на капака на клапаните и паричките се трупат, но повече от 200лв не съм давал.

- Tinko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
fosents написа:Всичко е наред оправи се. Не е прегрявала и мотора си е здрав. Нов радиатор + монтаж, смяна на масло, маслен и въздушен филтър и антифриз излезе около 300 лв. Не знам евтино или скъпо ама поне се оправи.
Поносимо добре е но не баш, важното е, че всичко е ок колега!

Пари са изкарват се.....
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”