Стартер-моля за съвет

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
geri85
Автомобил:
Двигател:

Стартер-моля за съвет

Мнениеот geri85 » Сря 02 юли 2008 10:19

Здравейте на всички! Досега не съм имала автомобил и мисля да поправя това с VW Polo 1,9 SDI-1996г. Поначало съм фенка на VW и полото наистина ми хареса. Има обаче един проблем-при въртенето на ключа колата не запали веднага, не запали и от втория път. От третия, четвъртия вече "всичко" беше наред-знам че въпроса ми е много общ, но все пак дали един стартер би оправил проблема :( ,Чела съм из форумите, че това им е проблем по принцип, но незнам...Бих се радвала ако някой сподели мнение и опит по въпроса, а и евентуални цени за тази част, защото засега само това ме спира да си я взема. Иначе количката е страшна love.vw Държа да е икономична и що годе здрава-надявам се, че съм се ориентирала правилно. Дано скоро и аз да съм с Поло-верче
Поздрави на всички

polo95
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот polo95 » Сря 02 юли 2008 10:47

Абе незнам ама и моя половер (1.3 ADX) пали от 2-рия път. Топъл не топъл врътнеш пали (аз стартер не въртя повече от 2 секунди) , ако го цъкна повечко 4-5 пали от раз, ама гледам да не мъча хайвана.

Marto_Polo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_Polo » Сря 02 юли 2008 11:22

Като завъртиш ключа не завърта стартера или завърта стартера но не пали?

Ако не завърта старера проблема може да е в клемореда, хлабава връзка или четки и бендикс (при мен бях те) на стартера. Ако все пак върти стартера не не пали проблема не е в него :)

polo95
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот polo95 » Сря 02 юли 2008 11:40

Абе незнам ама и моя половер (1.3 ADX) пали от 2-рия път. Топъл не топъл врътнеш пали (аз стартер не въртя повече от 2 секунди) , ако го цъкна повечко 4-5 пали от раз, ама гледам да не мъча хайвана.

Потребителски аватар
pe_aps
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pe_aps » Сря 02 юли 2008 12:00

pe_aps написа:значи всичко е ясно за кабела пронто,
колата ми е от скоро и не сам и сменял бензиновия филтър както и половината от консумативите все още,значи дадох 3 пъти на контакт без да я паля-чува се едно ннннн дето е явно от бенз. помпа че подкачва гориво и след 3я контакт запали,така запали 2 пъти последователно горе долу гладко,след това не запали 3 пъти последователно като се чуваше пак тоя тежък дразнещ звук като когато стар автомобил неще да запали(тежко и остро) "кхххххт" и накрая "тък",звук като от ремък ли лагер ли де да знам или си е чисто от стартера,още не съм и сменял ремъците и ролките,ами направи впечатление също че след 5,6 завъртания на ключа(2 пъти можа и 3 не можа да запали),последният път когато запали въпреки че запали пак се чуваха странни звуци и това тък на края,а иначе мисля че пали някаде при 3тото завъртане на стартера когато е на контакт,по преди мисля и от 2рото завъртане палеше като завъртя ключа както мисля е най правилно,дано съм обяснил разбираемо и не се колебайте за съвети и мнения

при мен се оказа бендикс по горе са симптомите които имах,общо взето не палеше от всеки път,е сега пали-равносметката 30лв бендикс+20лв труд

geri85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот geri85 » Сря 02 юли 2008 14:39

Като паля колата върти стартера, но много бавно, изгасих я, пробвах пак,пак беше така бавно-не запали, и вече от третия път , пак с бавното темпо стана :roll:

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonimko » Сря 02 юли 2008 14:44

виж си акумолатора трябва да се премери при въртене на стартер ако пада под 10 волта-нов а стартера да си е наред

geri85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот geri85 » Чет 03 юли 2008 14:02

Благодаря за коментарите! Ще видя какво ще направя с колата и ако я взема ще кача снимки :) :wink:

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Чет 03 юли 2008 18:15

100% акумулатор.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”