FSI - значението?
FSI - значението?
FSI-то е новото поколение двигател на ФВ с понижена консумация на гориво. Използва се директно впръскване като горивната смес се миксира точно преди запалването. Казват че това води до около 6 литра смесено каране и под 5 литра извънградско ( дигател 1,6 ). Забравих да спомена че това е бензинов двигател.
lowrider написа:...МК4(110) който казва че старата му мк3 1.8mi била доста по-икономична
110 какво? КВ или ХП? Но и при двата случая, не може да правиш сравнение на двата двигателя. Много ясно че тройката МИ е по-икономича. Но с колко - това е друг въпрос.
Освен това ФСИ-то покрива всички стандарти на ЕС за вредните газове. А да не забравяме че с влизането в ЕС тия стандарти ще важат и за нас

- golf777
- Автомобил: mk2 gl 1990
- Двигател:
- Контакти:
http://forum.vwclub.bg/garage.php?m ... a6a295c3cc
Кирето ама доколкото съм чел в неговите постове е 1.6 16v 105коня
моя си гори 8-10 в града
Кирето ама доколкото съм чел в неговите постове е 1.6 16v 105коня
моя си гори 8-10 в града
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
Значи доколкото съм запознат.. ФСИ двигателя е само 1 за ГОЛФ 4 и това е BAD - 110 к.с и се прави някаде около 2002-03 т.е тамън накрая на серията Г4. В мобилето има доста обяви с този двг и го дават да гори до 4.9л;100км БЕНЗИН на дълго..НЗ колко е вярно но факт..
Най-важния проблем за момента не може да се газифицира защото е директно впръскване... имаше даже някаде тема...с една дума кофти..
Най-важния проблем за момента не може да се газифицира защото е директно впръскване... имаше даже някаде тема...с една дума кофти..
- vaskoniracing
- Автомобил:
- Двигател:
Споко ве пичове а3 съм с таково животно FSI 110kw 150ps.Прои3вежда се все о6те и дори с турбо е 200ps.3а икономия не можем да говорим ра3ход м/у 7-10л. на автобан и то на моменти с 200,а в града 11-12л.Поне 3а мен е нормално и то при условие,че го карам само с V-power и ultimate100 на Aral.А га3ифициране е въ3можно,но на цена 2750е.Има даже и тема в ра3дела 3а га3ови уредби. 

- vladovelin
- Автомобил: Golf3 GTI
- Двигател: 2E 1994
Re: FSI - значението?
~None~ написа:FSI-то е новото поколение двигател на ФВ с понижена консумация на гориво. Използва се директно впръскване като горивната смес се миксира точно преди запалването. Казват че това води до около 6 литра смесено каране и под 5 литра извънградско ( дигател 1,6 ). Забравих да спомена че това е бензинов двигател.
Някъде четох за FSI технология - описваха го като турбо двигател плюс компресор за въздух задвижван с ремък от мотора намира се след въздушния филтър и подава въздух под налягане на входа на класическото турбо . Само една дяволия има - шайба с електромагнитен куплунг като на климатика. Когато мотора достигне 2000 оборота този компресор се изключва и си остава класическия турбокомпресор да работи. Целта е и при ниски обороти добро пълнене на мотора.
Re: FSI - значението?
vladovelin написа:~None~ написа:FSI-то е новото поколение двигател на ФВ с понижена консумация на гориво. Използва се директно впръскване като горивната смес се миксира точно преди запалването. Казват че това води до около 6 литра смесено каране и под 5 литра извънградско ( дигател 1,6 ). Забравих да спомена че това е бензинов двигател.
Някъде четох за FSI технология - описваха го като турбо двигател плюс компресор за въздух задвижван с ремък от мотора намира се след въздушния филтър и подава въздух под налягане на входа на класическото турбо . Само една дяволия има - шайба с електромагнитен куплунг като на климатика. Когато мотора достигне 2000 оборота този компресор се изключва и си остава класическия турбокомпресор да работи. Целта е и при ниски обороти добро пълнене на мотора.
Това, което си обяснил е TSI.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”