Формула 1, сезон 2008

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Нед 06 юли 2008 20:00

Tyan написа:видя се кои могат да карат .....
    То се знае кои но на някои не им се вярва :lol: Такива като Маса могат са мо при определена влажност и темп. на въздуха и асфалта :twisted:

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Нед 06 юли 2008 21:15

Maса цяла година беше тестпилот на Ферари. Заради това като пилот се разви несиметрично, ако така мога да се изразя :D
Като чисто-пилотски качества на сухо той е много бърз, да не кажа - най-бърз в момента. Неслучайно постоянно печели полпозишъни. От друга страна той няма нужния за един шампион опит в самото състезание. Както се видя, на мокро пък изобщо няма опит. Въртя се повече от всеки, може би в желанието си да защити моментната си позиция в шампионата.
Факт е обаче, че Маса се развива. Помните миналата година, и в началото на този шампионат, правеше доста грешки в самото състезание. Напоследък го наблюдавам, че малко по малко израства, и си изчиства карането в състезателни условия. Видно е, че бързината си я има, затова според мен Маса въпреки всичко е един бъдещ шампион. Просто му трябва още малко време, и опит най-вече :wink:

Потребителски аватар
Dimitaki
Автомобил: Mitsubishi Lancer
Двигател: 4G63

Мнениеот Dimitaki » Нед 06 юли 2008 21:18

Всичко живо си говори само за едно-Маса и Хамилтън.Да така е Маса имаше 3 достатъчно тежки дни на Силвърстоун.За Хамилтън просто както винаги няма какво да се каже уникален талант си е той и го доказва със всяко едно съзстезание.НО много хора не толерират 2 неща-напрежението и сложността на такъв тип моторспорт.Лесно е да кажеш "хааа Маса е балък неможе да кара" но знае ли някой какво наистина изпитва 1 пилот по време на съзстезание?Много лесен отговор-НИКОЙ.Но за да не протаквам много ето малко полезно инфо и моята скромна гледна точка.
Кими-направи страхотно съзстезание и както се казва даде всичко от себе си но във Формула 1 тактика е една голяма и много често използвана дума.Проблема че не смениха гумите при влизането на Кими във бокса веднага даде отражение.Нестабилност-трудно контролиране на колата и достатъчно още други проблеми който за тях си знае най-добре пилота.Но все пак 4-то място се е пак много добре :wink:
Изображение
И човека на деня
Изображение
Рубенс Барикело.Е аз на това му викам добро завръщане на подиума и дано не е и единствено за сезона :wink: Има много което да се дискутира относно Формула 1 и съзстезанието във Англия но са не му е времето :wink:
Изображение Happy faces :)

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Нед 06 юли 2008 21:22

Е добре но на фона на опита на Маса на Хамилтън и на Ковалайнен не трябва и картинг да им дават с техния опит :? Така че доводите за Маса че трябва да трупа опит и то след като са го взели във Ферари ми се струват несъстоятелни :idea: Което все пак си е мое лично мнение :wink:

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Нед 06 юли 2008 21:31

:kef: :kef: :kef: Люис :kef: :kef: :kef: Хамилтън

Потребителски аватар
mariovasi
Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
Двигател: TSI

Мнениеот mariovasi » Нед 06 юли 2008 21:42

докога да го чакаме Маса...ъм преди Шумата му беше виновен сега кой знае какво.Може...ама е непостоянен.Преди 7-8г. на Хокенхайм в един дъжд и гуми за сухо ги сцепи.Комай един слух ще се окаже верен догодина в скудерията испанец да има.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Нед 06 юли 2008 21:47

aбе вие не сте добре.... посредствените пилоти излизат напред, само когато най-добрите отпаднат ;) времето обърка доста стратегии, и се възползваха аутсайдерите :wink:
а дали маса може да кара - не правете заключения от едно състезание, при това с толкова непредвидими промени които се случиха :lol:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Нед 06 юли 2008 21:48

mariovasi написа:Комай един слух ще се окаже верен догодина в скудерията испанец да има.

а дано... тогава ще ги видиме и кими и хами :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
poni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот poni » Нед 06 юли 2008 21:55

А дали щеше да се развие пак така състезанието ако Ковалайнен не беше подал ръка на Хамилтън на старта?

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Нед 06 юли 2008 21:56

poni написа:А дали щеше да се развие пак така състезанието ако Ковалайнен не беше подал ръка на Хамилтън на старта?

а ако беше гръмнало поделение с 15 т тротил до пистата?! :roll:

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Нед 06 юли 2008 22:40

poni написа:А дали щеше да се развие пак така състезанието ако Ковалайнен не беше подал ръка на Хамилтън на старта?

Чак пък да му е подал ръка
:roll:
Хамилтън просто си го задмина, а Ковалайнен все пак му е съотборник, не може да рискува състезанието за целия отбор, като го засече. Това може да го направи само Алонсо mhihi
А и при разлика от над минута, не мисля, че изобщо има какво да се обсъжда това. Явно е, че Хамилтън е бил МНОГО по-бърз, а не обратното.
Изкефиха ме обаче в началото, как и двамата се сучеха като на рали, особено Хейки :wink:

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пон 07 юли 2008 8:51

Ludia написа:aбе вие не сте добре.... посредствените пилоти излизат напред, само когато най-добрите отпаднат ;) :lol:

те добрите не отпадаха просто се въртяха като пумпали ..а условията бяха еднакви и за тях и за посредствените :)

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Пон 07 юли 2008 9:13

Мдам. Според мен човека на деня е Рос Браун. Видя се колко липсва такъв човек във Ферари.
За мен най-голямото постижение от неделя беше да се качи Хонда-та на подиума след като изоставаше по време на тренировките с близо две секунди от лидерите.
Апропо много разбирачи тука, много нещо. Доста хора трудно управляват 60 коньови голфчета на сух асвалт, но коментират управлението на над 700 кс в езеро ...... :uuoooh:

Потребителски аватар
kickd0wn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kickd0wn » Пон 07 юли 2008 9:43

Толкова интересен и оспорван сезон отдавна не е имало, аз съм много доволен. Да видим как ще се развият нещата във втората половина от шампионата (и в края да се поздравим с победа на ферари без значени кой пилот ще я вземе).

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пон 07 юли 2008 9:46

kickd0wn написа:Толкова интересен и оспорван сезон отдавна не е имало, аз съм много доволен. Да видим как ще се развият нещата във втората половина от шампионата (и в края да се поздравим с победа на ферари без значени кой пилот ще я вземе).
аве пообъркал си се нещо,още от сега да го казваш :lol:

ама да видим финала кой ще е :D

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”