ето какво се оказа:
след като отидох при майстора, който ми сложи газовата и му казах за проблема, той направи следното: (предварително се извинявам за аматьорското обяснение ама не сам много в час с газовите

)
отвъртя един болт който се намира отстрани на изпарителя, оттам с подаване на ток от акумолатора чрез жичка

извади метален цилиндър не по-голям от палец. излезна ,че заводско този метален цилиндър е с по голяма дължина от допустимото. на шмиргела го скъси и го върна обратно на мястото му, след това ми пусна малко повече газ която да влиза в изпарителя и ето че се оправи

. плякането и избиването през кихалката е идвало от факта ,че заради тази заводско объркана част, в изпарителя е влизало малко количество газ, и при натискане на педала, понеже газта в изпарителя не е достатъчна, колата задавя и при следващо подаване на газ избива от някъде. цялата работа е била заради това нещо с объркана дължина (само да бях запомнил как се казваше

).
сега да не чуе дявола но голфа е като пушка на газ, почти няма вече разлика с бензина, защото бях и на анализатор в Пловдив в МИПЕКС зад РУМ Дружба (МегаМарина) и там ми направиха настройките. много съм доволен. днес го засякох - 11/100 смесен разход на газ. мисля че като за зимата и то на този мотор е добре

. ами това е, още веднъж извинете за аматцорското обяснение ама.....