покупка от ebay
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Lyubaka написа:Надявам се знаеш, че когато стоката е от страна извън ЕС и е на стойност над 45евро има вероятност да я спрат на митницата и да ти се наложи да и плащаш ДДС...
Kлючовите думи тук са "има вероятност".
Защото съм получавал пратки от Щатите (страна извън ЕС) по нормална поща и на доста по-голяма стойност директно у дома. Пък и обемисти.
Обаче, пуснеш ли ги с куриер (UPS - IN TIME в България, например) - ще те сгащят в митницата.
И тогава ще е дивно ходене по мъките...
Не стига, че си плащаш тройно за куриерски услуги, но и ще трябва да се разправяш с цесии, митнически декларации, че и ДДС-та...

P.S. Много зависи и купувачът как е декларирал стойността на пратката.
Ако е написал пълната сума - чичко Митничко ще ти се хили мазно отсреща...

ChimeyJimmey написа:Lyubaka написа:Надявам се знаеш, че когато стоката е от страна извън ЕС и е на стойност над 45евро има вероятност да я спрат на митницата и да ти се наложи да и плащаш ДДС...
Kлючовите думи тук са "има вероятност".
Защото съм получавал пратки от Щатите (страна извън ЕС) по нормална поща и на доста по-голяма стойност директно у дома. Пък и обемисти.
Обаче, пуснеш ли ги с куриер (UPS - IN TIME в България, например) - ще те сгащят в митницата.
И тогава ще е дивно ходене по мъките...
Не стига, че си плащаш тройно за куриерски услуги, но и ще трябва да се разправяш с цесии, митнически декларации, че и ДДС-та...
P.S. Много зависи и купувачът как е декларирал стойността на пратката.
Ако е написал пълната сума - чичко Митничко ще ти се хили мазно отсреща...
Питай мене. Скоро се разправях с митници за една доставка от USA. Не го пожелавам на никого. Ако има как да се разбереш с продавача да декларира по-ниска стойност, най-добре.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не винаги и това помага-наскоро ми спряха на митницата фотоапарат от Щатите, на който пишеше, че струва 63долара. Накараха ме да го отворя и търсиха фактура с въпросната стойност, каквато естествено нямаше. За да си го взема ми се наложи да правя разпечатка от плащането ми чрез PayPal и съответно да си платя ДДС-то Това ми беше първото сблъскване с българските митници и определено се надявам скоро да не ми се случва пак. Костваше ми повече от 4 часа висене по опашки, разправии и нерви. И тъй като не бях много наясно с това, какво би могло да се направи в случая, си го платих ДДС-то като пич...
И мен ме караха да им правя разпечатка, търсиха фактура, пулиха се даже какво е това(беше китарен процесор) и аз към 3 часа се разправях. Ама нямаше какво да крия, декларираната стойност беше и платената с Paypal, аз си знаех че ще стане така, само дето мотането е голямо. То ясно, че ако внясяш нещо голямо, кой ще ти повярва, че струва под 50 EURO. Макар че, де да знам, може и да мине.
- ChimeyJimmey
Tака беше за моите странични огледала, които струваха 20 долара.
Понеже бяха в сравнително обемист кашон, спрели ги от разпространение по пощата и ме викат в митницата на "Вес(е)лец".
Там отваряме и онея: "А! Квойтуй?!". Казвам "Огледала."
Те - "Колко струват?", аз - "20 долара". Онея се зверят, чесаха репите и понеже аз стоях мирно и гледах в една точка без да продумам повече (като на строеви преглед в казармата), накрая подписаха и ме пуснаха без никакви такси и т.н.
Понеже бяха в сравнително обемист кашон, спрели ги от разпространение по пощата и ме викат в митницата на "Вес(е)лец".
Там отваряме и онея: "А! Квойтуй?!". Казвам "Огледала."
Те - "Колко струват?", аз - "20 долара". Онея се зверят, чесаха репите и понеже аз стоях мирно и гледах в една точка без да продумам повече (като на строеви преглед в казармата), накрая подписаха и ме пуснаха без никакви такси и т.н.

-
- Автомобил: VW MK4
- Двигател: ATD PD TDI
Ами да се похваля, очилата ми пристигнаха, никакви митници ха-ха, донесоха ги директно вкъщи. Спедитора бяха американски пощи и съответно нашата поща тук. Плащането го направи мой познат с негова карта, така че и този вариант е възможен. И понеже и моята карта ВИЗА стана готова, днес се регистрирах в PayPal и накрая се стигна до потвърждение на кредитната карта и трябва да въведа 4 цифрен PayPal код. Тоя код пише, че ще го получа до 2-3 дни от моя card statement обаче ако имам достъп до него онлайн или да го чакам по пощата. Имат в предвид банково извлечение ли? Моля някой който се е регистрирал да сподели.
chriss написа:Ами да се похваля, очилата ми пристигнаха, никакви митници ха-ха, донесоха ги директно вкъщи. Спедитора бяха американски пощи и съответно нашата поща тук. Плащането го направи мой познат с негова карта, така че и този вариант е възможен. И понеже и моята карта ВИЗА стана готова, днес се регистрирах в PayPal и накрая се стигна до потвърждение на кредитната карта и трябва да въведа 4 цифрен PayPal код. Тоя код пише, че ще го получа до 2-3 дни от моя card statement обаче ако имам достъп до него онлайн или да го чакам по пощата. Имат в предвид банково извлечение ли? Моля някой който се е регистрирал да сподели.
Да, точно така. В извлечението от банката, се съдържа тоя четирицифрен код, който му се вика Expand User Number или нещо такова беше. Можеш да го видиш онлайн, ако имаш е-банкиране, можеш да се обадиш в банката да проверят в извлечението, можеш и да си чакаш и извлечението. Въвеждаш го в сайта на Paypal, след като си влезеш в акаунта и си готов.
P.S. Поздравления за първата ти успешна покупка от Ebay.
- ChimeyJimmey
Може да прочетеш и това. 

- Bob.Baev
- Автомобил:
- Двигател:
http://www.prof-editing.com/faq.php#EUNexpe
не знам дали това ще ти помогне, но пък знам ли... поне ще разбереш какво е тва животно expuse...
не знам дали това ще ти помогне, но пък знам ли... поне ще разбереш какво е тва животно expuse...
-
- Автомобил: VW MK4
- Двигател: ATD PD TDI
ChimeyJimmey написа:
Горе-долу така трябва да ти изглежда извлечението от банката.
Нямаш ли 4 цифри, точно преди EXPUSE, както е на картинката горе (6861)?
Значи точно на мястото, където трябва да са цифрите има две долни черти и звездичка, както съм го написал по-горе. Транзакцията е направена на 17.07.2008 / Transaction date /. Има и друга дата за същата транзакция, която е 21.07.2008 / Posting date / Да не би да са нужни 3-4 работни дни от втората дата, за да се генерира кода?
Върни се в “ОФФ-Топик - други”