Странно престъргване при леко натискане на спирачките.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
V_i_T
Автомобил: Golf 2 GTI
Двигател: PB 1.8i 112 hp 1991
Контакти:

Странно престъргване при леко натискане на спирачките.

Мнениеот V_i_T » Сря 09 юли 2008 9:36

Имам следния въпрос - при леко натискане на спирачките нещо странно престъргва,но не е постоянно престъргване, а някъде през секунда. Наскоро почна така да стърже и не знам какво е. Накладките са добре, гледах ги наскоро, повече от половината са. Видимо нищо не се вижда да е повредено. Става въпрос за G2 GTI. Самото престъргване идва от предните гуми. Някой да знае какво е и какво трябва да се направи та да се реши проблема.

kronos
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kronos » Сря 09 юли 2008 10:02

колега,наи вероятната причина може би е в накладките,въпреки че имат още месо,понякога от едната страна се износват повече,говоря за вътрешна и външна,също така много зависи от накладките,понякога в самото феродо слагат по едри частици и стържат много гадно,има много ментета,стържат свирят примерно докато загреят че дори и след това,може и да имакрив спирачен диск,понеже казваш че го прави през секунда или цилидърчето не е наред и не оказва постоянен натиск,не се сещам от кво друго може да е

Потребителски аватар
V_i_T
Контакти:

Мнениеот V_i_T » Сря 09 юли 2008 11:48

kronos написа: ..................

Мерси, по-скоро може да е от цилиндърчето, щот от скоро почна да прави така. Иначе за накладките и от двете страни имат доста дебеличко. А за феродото .......... до сега като не е стържело значи не би трябвало да е от него. Нз, май след като го разглобя ще видя за какво става въпрос. Ама поне да знам долу горе къде да диря проблема.

Panev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Panev » Сря 09 юли 2008 12:06

На един приятел наскоро имаше подобен проблем- окза се, че едно камъче се завряло при спирачките и се чуваше подобно стържене. Погледни и при теб да не е така, вероятността е малка, но все пак погледни. :wink:

Потребителски аватар
V_i_T
Контакти:

Мнениеот V_i_T » Сря 09 юли 2008 12:11

Panev написа:На един приятел наскоро имаше подобен проблем- окза се, че едно камъче се завряло при спирачките и се чуваше подобно стържене. Погледни и при теб да не е така, вероятността е малка, но все пак погледни. :wink:

Хммм, много странна работа, как ли успя да се навре там? :gruebel Но задължително първо това ще погледна, мерси колега!!! :да: :006:

kronos
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kronos » Сря 09 юли 2008 15:43

да ти кажа и аз се съмнявам да е от феродото,но понякога се падат по едри частици които не се виждат и не правят проблем в началото щото се падат в средата на месото но е рядко,но съм попадал на такива случаи,ще се радвам ако съм бил полезен,успех

Потребителски аватар
V_i_T
Контакти:

Re: Странно престъргване при леко натискане на спирачките.

Мнениеот V_i_T » Вто 21 апр 2009 13:44

Колеги, смених си вече и дисковете и накладките, понеже старите почнаха да бият нещо. Няколко седмици карах без проблем, сега пак почна да престъргва м**ка му. Дайте идеи от какво може да е. Притеснявам се дали да не от това престъргване, по скоро от причината на пристъргването, няма да стане причина и новите дискове да се изкривят?!?!?

Потребителски аватар
Re5Pec7
Автомобил: Passat B5 V6
Двигател: AQD

Мнениеот Re5Pec7 » Вто 21 апр 2009 15:12

И аз имам абсолютно същия проблем. Едно гадно пристъргване само в предните колела. Като позагреят малко спирачките и тогава започва да стърже. Проблема се появи след смяна на накладки (уж взех от по-скъпите). Щом казвате, че може да е от феродото другата седмица ще взема други накладки и да видя дали ще го има проблема.

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Вто 21 апр 2009 15:51

Re5Pec7 написа:И аз имам абсолютно същия проблем. Едно гадно пристъргване само в предните колела. Като позагреят малко спирачките и тогава започва да стърже. Проблема се появи след смяна на накладки (уж взех от по-скъпите). Щом казвате, че може да е от феродото другата седмица ще взема други накладки и да видя дали ще го има проблема.

Колега, не се впрягай, и аз като сменях дисковете и накладките ми престъргваше, просто трябва да се покара докато се напаснат накладките :beer

Потребителски аватар
Re5Pec7
Автомобил: Passat B5 V6
Двигател: AQD

Мнениеот Re5Pec7 » Вто 21 апр 2009 17:54

Еми за 2 месеца не се ли напасват?

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Вто 21 апр 2009 18:01

По принцип зависи колко я караш, но за 2 месеца трябва да се напаснат, да, значи може и да не е от тях мизерията :roll:

Потребителски аватар
vladovelin
Автомобил: Golf3 GTI
Двигател: 2E 1994

Мнениеот vladovelin » Сря 22 апр 2009 8:30

Колега, как определи, че накладките са добре? За гледането разглоби ли, извади ли ги от спирачния апарат или външно ги гледа? Наскоро чух такова пристъргване и вчера бях на сервиз за смяна на спирачки.Разгледах внимателно старите демонтирани накладки : въпреки, че на външния край има около 4мм феродо,на една вътрешния край беше стигнало до метал и звука е налице.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”