Дефектирала жабка & stuff

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
PostMortem
Автомобил:
Двигател:

Дефектирала жабка & stuff

Мнениеот PostMortem » Вто 08 юли 2008 19:35

Първо, поздравления за чудесния форум :)
До скоро бях горд собственик на Skoda 120L 8) Отскоро съм се обзавел с GIII и имам няколко дребни проблема, ако можете да хвърлите светлина по въпроса ще съм благодарен:

1. Като купувах колата дръжката на жабката беше разтопена от цигара, оня каза , че ще я смени. Е смени я, ама вчера забелязах че някак си се е заключила :lol: А ключа изобщо не превърта :shock Може ли да се отвори безболезнено по някакъв начин ( гледах 1 видео но там е със счупена ключалка)

2. Как по-дяволите се борави с лостчето за чистачките

3. Как да си запаметя станция на радиото (ще пусна снимка по-късно)

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Вто 08 юли 2008 20:31

:welcome_to_group : vw fen

Добре дошъл!

За жабката - това е много слабо място на всичките голфове. На мойта като й се счупи дръжката я напънах с отвертка и тя не отвори без да се счупи бравата. Предполагам, че и твойта дръжка е счупена. Тя има едно рамо, което бута един палец, който пък трябва да преодолее една пружина.. там пластмасата е много калпава и просто се чупи. Напъвай смело-новият механизъм на Симеон върви до 20 лева.

За лостчето - нагоре включва чистачките на едно. Като го бутнеш още нагоре - пуска ги на 2. Като го бутнеш надолу - пуска чистачките на най-бавното (с интервал между всяко "избърсване"). Като го издърпаш и задържиш пръска вода на предното стъко. Като го бутнеш и задържиш - пръска вода на задното. Ако само го бутнеш за кратко пуска задната чистачка. При повторно бутване я спира. Това е!

За радиото-нямам идея. Никога не съм имал оригинално радио.

Честито Голфче, да си го караш дълго и безаварийно!!

Потребителски аватар
PostMortem
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PostMortem » Сря 09 юли 2008 5:34

Ооо мерси и аз се надявам да не дава проблеми :)

А за жабката откъде я насиля - гледах едно видео, където пича бръкна с ключа под самата ключалка, там ли? За чистачките разбрах как става, обаче като пуснах задните не успях да ги спра после и трябваше да гася колата :lol: Освен това май нямам пръскало отзад :shock

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Сря 09 юли 2008 9:22

PostMortem написа:Ооо мерси и аз се надявам да не дава проблеми :)

А за жабката откъде я насиля - гледах едно видео, където пича бръкна с ключа под самата ключалка, там ли? За чистачките разбрах как става, обаче като пуснах задните не успях да ги спра после и трябваше да гася колата Освен това май нямам пръскало отзад :shock

За пръскалото - аз като купих мойта кола, пръскалото отзад беше умопомрачително много запушено.. имаше боклуци по целия маркуч (кой знае как са се появили :lol: ). Така че, бръкни на първо време хубаво с една игла, не бързай да откачаш маркуча, може пък да тръгне ;)

За жабката - знам го онова видео, ама така никога не съм пробвал. Бравата се намира в горния край по средата - аз подпрях там с отвертката. Пробвай с търсачката също - за жабки има десетки теми.

Иначе вече знаеш как се спира задната чистачка - като бутнеш повторно лостчето. Успех!! :shock

Потребителски аватар
PostMortem
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PostMortem » Сря 09 юли 2008 11:43

Ами да ама като го бутна 2-ри път не се изключва а почва да се движи през интервал :lol:

А и още един тъп въпрос - има ли лампа за бензина, защото в момента датчика е почти в дъното на червената скала, а нищо не свети по таблото :x

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Сря 09 юли 2008 12:24

PostMortem написа:Ами да ама като го бутна 2-ри път не се изключва а почва да се движи през интервал :lol:

А и още един тъп въпрос - има ли лампа за бензина, защото в момента датчика е почти в дъното на червената скала, а нищо не свети по таблото :x

Лампа за бензина няма. Гледаш си стрелката - явно от VW са решили, че ако не си видиш стрелката, няма да видиш и лампичката :lol: :lol: :lol:
Иначе задната чистачка по принцип се движи на интервал :idea:
Движи се бързо само ако си нацъркал вода за измиване на стъклото. Ако само нацъркаш вода, чистачката се включва бързо за няколко секунди и спира. Ако искаш да си я пуснеш (когато вали дъжд) бутваш лостчето за кратко. Спира се по същия начин.

Разбираш ли руски? Ако да, кажи, за да ти пратя едни книжки за голф-а. Ама дай на ЛС, за да не спамим форума с глупости.

Потребителски аватар
GRUEL
Автомобил: 1995 Golf III GT
Двигател: AEK

Мнениеот GRUEL » Сря 09 юли 2008 13:22

И още нещо за чистачките, което съм забелязъл че едно 90% от хората които карат голф 3 не го знаят. Може да си регулираш интервала на чистачките на предното стъкло. Значи пускаш чистачките на интервал(лоста надолу) и веднага ги спираш(дигаш лоста), изчакваш колкото иска6 да ти е интервала и отново цъкаш лоста надолу. Чистачките ще се движат с интервал толкова, колкото си изчакал между изключването и повторното включване.
Аз най-често като се налага ползване на чистачки на интервал цъквам лостчето надолу-нагоре, чистачките "махват" веднъж, изчаквам да се замърси прозореца, и като реша че е време за чистачки цъкам лоста надолу и го оставям там. :D

Потребителски аватар
PostMortem
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PostMortem » Сря 09 юли 2008 14:43

Ей благодарско :lol: Тоя номер ако сработи ще е много полезно :wink:

Потребителски аватар
PostMortem
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PostMortem » Сря 09 юли 2008 16:18

Хора ето снимки на радиото:
Изображение
Изображение

Някои има ли идея как да запаметя станция, че всичко е на немски и нищо не хващам ?

Потребителски аватар
GolfForever
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GolfForever » Сря 09 юли 2008 18:56

Значи Примерно сега слушаш 106.4 и там дето са бутоните 1,2,3, 4 задръж някои от бутоните 2-3сек докато станцията премигне и си готов.

Потребителски аватар
StanTheMan
Автомобил:
Двигател: AFT
Контакти:

Re: Дефектирала жабка & stuff

Мнениеот StanTheMan » Чет 10 юли 2008 21:27

PostMortem написа:Първо, поздравления за чудесния форум :)
До скоро бях горд собственик на Skoda 120L 8) Отскоро съм се обзавел с GIII

:yeaha: Ей, как се радвам :)
И аз съм така, Колега! Аз все още съм горд собственик на Шкода 120Л, ама си взех и Голф, че на Шкодата ми изгни малко предницата и ме е страх да пътувам с нея на дълго, иначе е пушка :wink:
Ти що се отказа от твоята? (освен, че е дърта и морално остаряла)

Сори за спама, ама не се сдържах, като видях сродна душа, пък и не знам как да ти пратя ЛС, като не си направил профил под името си :oops:

Потребителски аватар
PostMortem
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PostMortem » Чет 24 юли 2008 17:51

Колега, всъщност друга причина (освен че е морално остаряла) няма. За 1 година каране колата ми служи вярно и не съм пипнал една бурма 8) Само дето ключалката ми се чупи 2 пъти ама това са бели кахъри :lol: Имах желанието да се сдобия с нещо по-елегантно, и как да кажа, изтънчено, и естествения избор беше голф :lol:

Хора имам голяма молба. Отвориха ми жабката, но се оказа, че не само дръжката е счупена. От вътрешната планка липсва нещо, но нямам представа как изглежда.
Изображение

Ако може някой да ми прати снимка да го видя, ще съм му адски благодарен, и да ходя да го търся, че всеки път като потегля жабката ми хлопа и се отваря
:cry:

Потребителски аватар
jagler
Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
Двигател: CFFB-2014

Мнениеот jagler » Чет 24 юли 2008 21:40

Значи колега за радиото за да търси станции натискаш навътре потенциометръра за звука и когато спре да търси т.е. се установи на някоя честота задържаш съответното копче на която искаш да запамети 1.2.3. или 4...успех :wink:

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Пет 25 юли 2008 9:42

аз след като счупих няколко бравички на джабката, ми писна и си я направих с магнити, има тема в направи си сам, ако те кефи - плагиатствай :wink:

Потребителски аватар
Bundy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bundy » Пет 25 юли 2008 11:09

Колеги да питам всички голфове ли имат пръскало за задната чистачка??? Аз съм с 1.9 ТДИ 90к. и като задържа лоста да пусна задната чистачка тя просто се движи непрекъснато без интервали! Заглеждал съм се и много пъти и сякаш не се вижда някакъв отвор от който да излиза вода евентуално! Някой ако може да ми каже със сигурност щото ако знам че има ще предприема нещо да я оправя!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”