Климатик

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Pavlin
Автомобил:
Двигател:

Климатик

Мнениеот Pavlin » Сря 09 юли 2008 14:55

Здравейте! Климатика на колата ми не работи духа но не охлажда сменял съм фреони пак същата работа. Моля някои да ми помогне? Каде може да е проблема? Колата е VW Vento 1.6 94г. Благодаря ви предварително :)

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Сря 09 юли 2008 14:58

сменял си фреони? който ти го смени фреона провери ли компресор...провери ли за течове...дига ли ти обороти като го пуснеш....оригинален ли е климакса или слаган допълнително?

Потребителски аватар
Pavlin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pavlin » Сря 09 юли 2008 15:02

Ми да си кажа не съм разбирач като пусна климатика оборотите падат, за фреоните ги смених до човек които се заниамва с хладилници взимаше по малко пари :D но го зареди за течове не съм проверявъл. Ааа а за климатика ми казаха че е допълнително слаган ама дали е вярно незнам казаха ми го като ходих да сменям ремъка.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Сря 09 юли 2008 15:07

Pavlin написа:Ми да си кажа не съм разбирач като пусна климатика оборотите падат, за фреоните ги смених до човек които се заниамва с хладилници взимаше по малко пари :D но го зареди за течове не съм проверявъл. Ааа а за климатика ми казаха че е допълнително слаган ама дали е вярно незнам казаха ми го като ходих да сменям ремъка.

значи...щом падат оборотите /гледам е тенденция за диавиата и другите допълнително слагани/ получава някакво натоварване от компресора...това е донякъде добре...значи може би работи...сега обаче е твърде възможно да имаш голям теч....след като ти наляха фреона пробвахте ли го? работеше ли?

Потребителски аватар
Pavlin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pavlin » Сря 09 юли 2008 15:10

Ми не, но каточели имаше малко подобрение съвсем леко но сега само духа като вентилатор е.

Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот skotis » Сря 09 юли 2008 16:15

Теч имаш... 100% (ако го е заредил изобщо) Ти как си разбрал че е зареден...не си бил вътре... ...Е след като го заредил онзи човек ти веднага не го ли пробва...какво значи малко подобрение...или духа студено или не...отиди някъде другаде да го видят :)

Потребителски аватар
Bordiur
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Bordiur » Сря 09 юли 2008 16:22

При мен беше следния проблем:
прецакан Филтър дехидратор, при което се е запушило TPB - то.
TPB - то се намира точно отпред в дясно поне при мен. Представлява една пласмасова кутиика с размерите на цигарена кутия, в която се намира едно железно, в което влизат 2-те траби на климатика.
Та това ако не изстудява (пускаш климатика чакаш 2 мин и го опипваш с ръце требва да е станало ледено студено) начи то ти е заминало ако не е от някои огромен теч.
Ама е по добре човек, който разбира да си го види, та да не стане по зе работата.

Потребителски аватар
Pavlin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pavlin » Сря 09 юли 2008 19:26

Благодаря ви за съдеиствието наистина трябва да ида да го види някой техник. А да знаете горе долу колко ще струва ремонт ако има теч?

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Сря 09 юли 2008 19:30

Pavlin написа:Благодаря ви за съдеиствието наистина трябва да ида да го види някой техник. А да знаете горе долу колко ще струва ремонт ако има теч?

обслужване на компресор - 80-120лв
запояване на тръби с аргон - 10-20лв
нови тръби - 20-80лв
обслъжване масло, фреон, оцветител 50-80лв

има и още възмоности....

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”