Препарата се казва Super Car Cleaner, купих го от Aviatrans на ул. Сребърна за 45 лева (ако се не лъжа) 10 литра, като се разрежда в съотношения 50:1 до 80:1. Препарата е с етикет че е на MaFra, ама всъщност отдолу прозира етикета на някаква друга фирма - май FraBer или нещо такова. Мързи ме да ходя да гледам а и бях писал някъде по-надолу по темата. Ако искаш не е проблем да ти отсипя мялко, защото тубата си седи почти ненапита (то с това съотношение на разреждане) за да си пробваш, само че няма да ме има тоя уийкенд. Колата според мен си се измива, даже прекалено добре - примерно имаше едно ожулено на бронята, което не се вижда много много, но като я измия веднага лъсва, после като се позамърси пак зачезва.
Иначе в Aviatrans има най-различни препарати, ама не съм компетентен да си избера и се доверих на това което ми препоръча един от продавачите. Повечето са в по-малки туби от по пет литра и са по-евтини - примерно 30 лева, тоя излизал по на далавера и некви такива глупости. Абе порови по темата назад - мисля че даже и линк към описание на самия препарат бях дал.

Водоструйка или домашна автомивка...
- arrougance
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Ronin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
arrougance написа:arrougance написа:добре да кажем отивам купувам си тая водоструйка от 460 лева,слагам маркуча в чешмата и кво няма да мога да си измия колата ли ?
Купуваш си препарат за безконтактно наливаш го в резервоара на машинката който се намира отпред и си ти....без проблем като в клипчето в началото на темата...И без препарата става .....но с него е по добре измита
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте, случайно попаднах на тази тема и мога да ви кажа, че работя в една фирма която предлага различни препарати за автомивки, и този Supercar cleaner е на Fraber. Пак италиянска фирма. Той е най ежтиния и не се препоръчва за коли които са избелели или с нарушено покритие на боята.
Фирмата ни е .............. и се намира на околовръстното. Освен този препарат има и други много по-добри
. Само за информаци цената му е 3,20 на литър при нас.
mod edit: group®
Фирмата ни е .............. и се намира на околовръстното. Освен този препарат има и други много по-добри

mod edit: group®
Бре бре - значи Авиатранс доста товарят в цената. Аз го взех за 45 лева 10 литра. Все пак вашия със същата концентрация ли е? Моя трябва да се разтваря от 1:50 до 1:80. Може ли да ми кажеш дали този препарат създава пяна при пръскане с подходящ апликатор (както по автомивките), защото при мен не се получава - главно поради липса на споменатия апликатор.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Ronin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
velinsl написа:Eи това наистина е страхотна идея, да си вземеш водоструика за у дома и дане търсиш някоя хубава автоммивка и всеки пък да си казваш "другия път ще я сменя и ще е по-добре"
Е...това защо пък....Аз съм супер доволен от моята водоструйка...няма разлика от тези на автомивките...че даже с турбо-то е в пъти по силна ....което не е добре ...мога да споделя впечатления....мие пътеки,килими и ако прекълиш ги къса,мие двигателя без препарат и свети като нов...алуминия блести по скоростната кутия....мие климатика като преди това пръскам с меглио(обезмаслител) една такава (профилактика) струва 70 лв. а аз имам 3 бр....процедурата с радиатора на голфа е същата само внимавайте да не огъните пластините...

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Водоструйка или домашна автомивка...
Здравейте на всички,аз също си купих водоструйка Бош акватек 10.Но за съжаление дозатора за препарата не върши почти никаква работа.И така каде намерих решението,намерих си един пистолет заедно със маркуча от водострука Керхер.А след това си купих и дозатора който струва 93лв.Но става въпрос за профисионална работа.А препарата някакъв "Моностатик" взех от един познат който има автомивка,като 5 литра ми излязоха 25 лева.А самия той се разрежда в отношение 400 грама към 20 литра вода.Утре смятам да пробвам препарата,ще сложа и снимки на дозатора ако някой иска да го види.
И на дозатора и на пистолета. И от къде си ги взел. И аз го мислех този вариант, така че ако дадеш инфо ще съм ти много благодарен.
- Tedo-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
с безконтактен разтвор и водоструйка става само ако се мие често - поне 1-2 пъти в седмицата...
аз имам водоструйка Бъджет, но не върши почти никаква работа - трябва си да тръкнеш с ръчичка...
гледам сега в Метро има едни около 600лв, които могат вода до 60С да мият - това ще върши перфектна работа /да го включа към топлата вода/, обаче 600лв
Водата трябва да не е гореща, а топла 40-50С и тогава измива супер...
Но засега - на ръка, става по-бързо и качествено...
аз имам водоструйка Бъджет, но не върши почти никаква работа - трябва си да тръкнеш с ръчичка...
гледам сега в Метро има едни около 600лв, които могат вода до 60С да мият - това ще върши перфектна работа /да го включа към топлата вода/, обаче 600лв

- Ronin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Tedo- написа:с безконтактен разтвор и водоструйка става само ако се мие често - поне 1-2 пъти в седмицата...
гледам сега в Метро има едни около 600лв, които могат вода до 60С да мият - това ще върши перфектна работа /да го включа към топлата вода/, обаче 600лв![]()
Не съм съгласен че с безконтактен разтвор трябва да се мие често за да има ефект.....лъжа.....
- Tedo-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
да не би да твърдиш, че добре засъхнала мръсотия, немита 2-3 седмици се изчиства само с безконтактен р-р и "домашна" водоструйка? Май не си пробвал да си миеш колата 

-
- Автомобил:
- Двигател:
XpacTa, на някой автомивки съм виждал да разпръскват препарата с едни стари пръскачки за боядисване... Сещаш ли се за какво говоря? Напомпваш да се създаде налягане и почваш да пръскаш.
Аз имам такава стара вкъщи и мога да я снимам Събота или Неделя.
Аз имам такава стара вкъщи и мога да я снимам Събота или Неделя.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”