Проблем със скоростите на Пасат Б3
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем със скоростите на Пасат Б3
От известно време когато превключвам скоростите се чува едно драскане все едно опира до зъбни колела.на какво се дължи това нещо.на недостиг на скоростно масло,проблем с горна помпа на съединител?не знам от какво е.в Юнитреъд тогава ми казаха че е от горна помпа на съединител.от какво може да е според вас?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем със скоростите на Пасат Б3
schiller написа:От известно време когато превключвам скоростите се чува едно драскане все едно опира до зъбни колела.на какво се дължи това нещо.на недостиг на скоростно масло,проблем с горна помпа на съединител?не знам от какво е.в Юнитреъд тогава ми казаха че е от горна помпа на съединител.от какво може да е според вас?
А съединителя как ти е,според мен може и да е от него.
-
- Автомобил:
- Двигател:
теодоре това и говорих с един монтиор в събота да отида да ми провери колата.този проблем също.само искам да разбера както ти каза от каде е проблема и ще отида да я купя дано да е някоя от помпите.дано.а да те попитам тук чета че маслото не се сменя,хубвао ли е да го сменя според теб.искам да си купя оригинално хубаво масло.както се казва ако е да е.какво да е маслото.там вискозитета не помня какъв беше.това ме интересува.
-
- Автомобил:
- Двигател:
мисля да отида да го купя от юнитрейд.прав си затова че се сменя.по наи проста логика това са части които се трият има износване и е нормално да се сменя маслото.знаех това но все пак попитах.за да съм сигурен.а иначе опасно ли да се кара така колата.тия дни не я карам да ти кажа,дано да не ми свие някои номер,съденителя да не ми падне долу.това ме притеснява.имам предвид докато я закарам до маистора.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Аз си смених маслото и си сипах една добавка на STP за скорости (тефлон и още нещо) - имаше ефект определено.
По повод проблема - на мен започна да ми прихърква леко като вклщчвам скорости преди около 5-6 месеца ама съединителя си беше нормален.....след това започна да включва лееко по-трудно и днес помпата ми даде фира (долната).....изтече всичката спирачна течност от съединителя.
Взех си нова,смених си я,обезвъздуших - сега съединителя отделя почти най-горе и определено включва скоростите с лекота.
Когато започне износване на помпата започва да включва скорости по-трудно и да зацепва по-ниско педала.
По принцип на кола с жило високото отделяне на съединителя е признак за износване ама моя е чисто нов целия (айде,на 6к км е) и сега като смених помпата си отделя почти горе.Доста по-добре се превключват скоростите,не прихъркват изобщо и т.н.
Виж дали не ти намалява нивото на спирачната течност...при мен така започна ама в началото на 2-3 месеца доливах по около 100мл (а на големия казан на АБС-а това е съвсем малко количество).
Успех!
По повод проблема - на мен започна да ми прихърква леко като вклщчвам скорости преди около 5-6 месеца ама съединителя си беше нормален.....след това започна да включва лееко по-трудно и днес помпата ми даде фира (долната).....изтече всичката спирачна течност от съединителя.
Взех си нова,смених си я,обезвъздуших - сега съединителя отделя почти най-горе и определено включва скоростите с лекота.
Когато започне износване на помпата започва да включва скорости по-трудно и да зацепва по-ниско педала.
По принцип на кола с жило високото отделяне на съединителя е признак за износване ама моя е чисто нов целия (айде,на 6к км е) и сега като смених помпата си отделя почти горе.Доста по-добре се превключват скоростите,не прихъркват изобщо и т.н.
Виж дали не ти намалява нивото на спирачната течност...при мен така започна ама в началото на 2-3 месеца доливах по около 100мл (а на големия казан на АБС-а това е съвсем малко количество).
Успех!
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Ами в началото и аз не забелязвах да се изменя нивото ама от един момент нататък ми направи доста силно впечатление че доста от течността я няма.....след някой и друг месец (т.е. днес) окончателно даде фира помпата.Ама сега скоростите влизат като в кисело мляко 

Последна промяна от zfa159 на Сря 09 юли 2008 22:01, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
а имаш ли някакви телефони или адрес.благодаря ти за информацията.
Последна промяна от schiller на Сря 09 юли 2008 22:47, променено общо 1 път.