Мирише ми на газ в купето при пуснат климатик

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
c1ick
Автомобил:
Двигател:

Мирише ми на газ в купето при пуснат климатик

Мнениеот c1ick » Пон 07 юли 2008 19:59

Наскоро сложих ГИ на Ауди А3 1.8 AGN и ми прави впечатление, че при пуснат климатик (работещ компресор) в купето влиза осезаема миризма на газ. Отварях капака, душих като кокер всички маркучи - няма изтичане (доколкото мога да разбера). При изключен компресор от духалките си вее, но мирис на газ няма.
От какво би могло да се получава тоя странен ефект, трябва ли да ме притеснява и как се отстранява? Засега не искам да питам газаджиите, които ми сложиха газовата, щото за тях много работи са нормални - и неработеща стрелка на бутилката, и възможността да я пълня до 100%, а не до 80... та рекох тука да питам първо.
Мерси. :)
(Въпросът е зададен и в Ауди форума, но смятам, че тук също има капацитети)

ivo123
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivo123 » Вто 08 юли 2008 8:11

да нямаш някое гърне пукнато и да се завихрят газовете, съответно климатика да го вкарва вътре?
на изгоряла или сурова газ мирише?
разхода как е? Ако е голям значи при настройката на ГИ са ти обогатили горивото и вероятно иска нова настройка.
Въздушен филтър скоро ли е сменян?

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Вто 08 юли 2008 8:34

ivo123 написа:да нямаш някое гърне пукнато и да се завихрят газовете, съответно климатика да го вкарва вътре?
на изгоряла или сурова газ мирише?
разхода как е? Ако е голям значи при настройката на ГИ са ти обогатили горивото и вероятно иска нова настройка.
Въздушен филтър скоро ли е сменян?

ньет!
Мирише щото изпуска някъде. С гъба за миене на съдове и пяна от веро провери всички съединения и т.н.
Аз понеже съм карък -> на два пъти ми се случва да изпуска от капсуловката на газовия филтър.
И отиди да си ти оправят бутилката. Това че не показва и можеш да пълниш на 100% значи че поплавъка е разкачен

c1ick
Автомобил:
Двигател:

Явно ще се ходи при газаджиите, проблемът е намерен

Мнениеот c1ick » Вто 08 юли 2008 12:52

При втората, по-обстойна проверка на маркучите на дюзите установих, че едното маркуче на първа дюза е сериозно сцепено (около 7-8 мм) и си изпуска газ. Не мисля, че е нормално да се сцепи маркуч на ГИ, монтиран преди 6 дена, затова днес отивам на рекламация.
Мерси за мненията.

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Вто 08 юли 2008 12:56

Ами успех. Не е лошо да напишеш след това какво се е случило, кои е сервиза, колко пари и т.н.

c1ick
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот c1ick » Сря 09 юли 2008 21:02

madmen написа:Ами успех. Не е лошо да напишеш след това какво се е случило, кои е сервиза, колко пари и т.н.

Ами мерси. Ето я темата в ауди-клуба, където съм обяснил за слагането, сервиза и въобще си излагам мнението за SofGas. :-)
http://audibg.com/index.php?showtopic=4 ... ntry562254

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Сря 09 юли 2008 22:02

Хъм... Саньо, Дидката и Радо са го подкарали през просото...

Върни се в “Автогазови уредби”