Audi 80 (B4) 2АBK 115hp - мнения и впечатления

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Audi 80 (B4) 2АBK 115hp - мнения и впечатления

Мнениеот connor cane » Сря 09 юли 2008 21:03

Колеги,
Решил съм да се обзаведа с една 80-тка, 93-4 година, с 2Е матор, климатик и газ.
Сега разглеждам и като хвана читав екземпляр, направо мисля да му скачам.
Въпрос към хора с опит с тази кола - какви са впечатленията ви, доволни ли сте от издръжливостта, качеството на материалите? Как е поддръжката - като пари - Ауди все пак? Ако сте карали на газ (обикновена, не ГИ) - как го намирате?
Знам, че някой умник ще напише - пусни тема в Ауди форума. Да, ама там са пристрастни - като тук за ФВ - искам обективно мнение, не сектантски изказвания.
Моля да отговарят хора само с личен опит - спамерите да изчакат още ден-два. :D
Благодаря предварително на отзовалите се.

Последна промяна от connor cane на Сря 09 юли 2008 21:21, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Сря 09 юли 2008 21:08

2Е на ауди няма. там е АВК мотора.
има си плюсове, има си минуси.
основен плюс е че мотора е в правилната посока. което е и основен минус щото отрязва яко вътрешното пространство.
уютен и комфортен автомобил. на куатро моделите багажника им е доста по малък но това е незабележимо на фона на фъна от куатрото.
В4 имат безсрамно голям багажник в сравнение с В3 които, особено куатрото са за 2 носни кърпи и чифт чорапи. и го затваряш със зор...
за газ-аз бих сложил спринцовка. сложих си на 2Е. АВК е същото...
ако искаш вечен мотор-търси АВТ 2.0 моно. нема докит! (не можеш да го доскинеш, няма скъсване) както казват французите...mhihi
поддръжката им не е скъпа.
какво друго те интересува?

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Сря 09 юли 2008 21:15

Не знаех, че абривиатурата е АБК :oops: :oops: . По същество си е същия матор като 2Е, нали? Покарах и аз няколко такива, возят много добре, управляват се перфектно, качествени мат'риали - абе готина кола. Обаче тежичка - 2-ката матор с включен климатик се попозадъха лекичко - нормално де. Очаквах да е скъпа поддръжчицата - ти ме зарадва :D :D :D .
Багажника верно е голем - и 60 литра бутилка да сложиш, пак има място бол.
С обикновена газ има ли проблем моторетката? Има ли някакви много често срещани дефекти? :wink: :arrow: :idea:

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Сря 09 юли 2008 21:18

същите дефекти като и цвагените-братовчеди са...
инак с обикновена газова получава колосален гръм и после нов дебитомер дето е филм...
не бих се вкарал сам във матрицата... :roll:

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Сря 09 юли 2008 21:21

vaskoto1 написа:същите дефекти като и цвагените-братовчеди са...
инак с обикновена газова получава колосален гръм и после нов дебитомер дето е филм...
не бих се вкарал сам във матрицата... :roll:

Абе и аз съм чувал за такива проблеми. Като гръмне дебитомер, кво става - в смисъл, освен, че трябва да го сменяш? Побърква ли се ЕКУ-то? Колко пара е дебитомер - на старо примерно? Днеска говорих с едни газаджии и ми казаха, че на тоя матор слагат газ и няма грижи...разни хора разни мнения явно.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Сря 09 юли 2008 21:29

слагат-спор няма.
питай lubeto или Lube в ауди форума.
същия мотор.
казах му за спринцовка-досвидя му се и после псува като каруцар. една година се чуди какво да го прави...
накрая му оправих дебитомера с 300 мъки и си е пооправил газта та сега е що годе доволен...
колко струва според тебе кило нерви? :lol:

Потребителски аватар
RADO 8463
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот RADO 8463 » Сря 09 юли 2008 21:30

Абе по добре не рискувай, че на един комшия му гръмна и такива проблеми му създаде , че после съжалява много!!!

П.П Но в крайна сметка ти си решаваш!!!

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Чет 10 юли 2008 6:48

Баси - явно е филм тоя дебитомер. Колко пари е да се смени - може ли да се намери на старо?
Всъщност днес карах зад едно такова Ауди и пишеше 2Е...сигурно по талон е АБК. :arrow:

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 10 юли 2008 8:44

Имам приятел със същото Ауди 80 Б4 с мотор АБК. Кара го с обикновенна газова уредба, която гърми доста повече от моята. Незнам обаче каква е причината. При някой от гърмежите така беше изкривила дебитомера, че се наложи да го разваляме целия за да успеем да раздвижим само клапата. Покрай тоя случай прочетох доста в Ауди форума и стигнах до извода, че за тоя мотор дебитомера е като консуматив. Втора употреба дебитомери продаваха пак там на цени от 120лв. до 200лв. Друго откъм подръжката на колата от което имам впечатление си е като при пасата. По мотора, често прокапване на антифриз от пластмасовите разклонители на температурните датчици, при моя човек изгоряла бобина на запалването /70 - 80лв. втора употреба, некаква нова китайска 55лв./, спукана капачка на делкото и накрая, една счупена пружинка в бравата и често заключване на шофьорската врата и отваряне с тел докато разбереме откъде да го оправим.
Като цяло добри и здрави машини.

Потребителски аватар
mafiota
Автомобил: Audi A6 C5
Двигател: APU

Мнениеот mafiota » Чет 10 юли 2008 12:38

А като разход на гориво как са??
Сигурно по-голямата тежест си казва думата :roll:

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Чет 10 юли 2008 16:28

mafiota написа:А като разход на гориво как са??
Сигурно по-голямата тежест си казва думата :roll:

Грубо - градско (софийско) 12-тина - на газ. Извънградско - ако караш с 90-100 - може и на 7 да ти падне - пак газ. :D Като пасат общо взето - те са си и един калибър коли.

Потребителски аватар
mafiota
Автомобил: Audi A6 C5
Двигател: APU

Мнениеот mafiota » Чет 10 юли 2008 21:15

мммм 7 в някой друг филм ми се струва,
абе от Б-4 ките нагоре са си лами

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 11 юли 2008 8:02

mafiota написа:мммм 7 в някой друг филм ми се струва,

При хубави реглажи на газовата уредба, изправна ел. система и нормално каране е постижимо. С пасата съм свалял на 6,5 газ, но само един път и все пак моя е 1,8.
На приятеля ми Б4-ката съм я карал на бензин и даде около 6/100 на дълъг път при нормално каране, пасата съм го докарвал до 5,5/100 бензин.

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Пет 11 юли 2008 8:11

mafiota написа:мммм 7 в някой друг филм ми се струва,

Tука иде реч баш за Б4.
Казвам 7, ако не го настъпваш. Иначе - 8-9 предполагам - със стъпка - и повече. Зависи от настройките и състоянието на маторя. :wink:

Потребителски аватар
vladko_g40
Автомобил: Audi A6 Audi 90
Двигател: AEB AAN
Контакти:

Мнениеот vladko_g40 » Пет 11 юли 2008 12:21

колега, може да се сложи и обикновена газова уредба на АБК мотор :wink: стига да е кадърен газаджията, дето ще я монтира :wink: в ауди форума има примери бол както каза Ваското - гърмят яко :lol: но има и доста хора с обикновена газова уредба, дето я карат и нямат проблеми. Тук вече идва въпроса колко я караш. Ако ще я караш повечко (примерно около 100 км на ден), по-добре си сложи газов инжекцион, ще го избиеш за нула време. Аз лично съм с обикновена газова уредба - сложих я преди месец някъде. До момента съм и навъртял около 5000 км и нямам никакви оплаквания относно гърмежи и т.н.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”