Заден десен тампон на двигателя ?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
cerosina
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Заден десен тампон на двигателя ?

Мнениеот cerosina » Съб 07 яну 2006 9:32

Здравейте,
Колата е Passat 1.8 , RP
купето ми тресе при тръгване, мисля че не е съединител щото на задна дори при напълно отпуснат съединител , без газ тресе двигателя около 20-30 м.
Съмнявам се в задния десен ( ако си седнал на волана ) тампон, като поклатя двигателя странично с ръка, той се отделя на около 1 см. нагоре надолу. Дали е това ?
Какво точно му се сменя на тампона , има един гумен пръстен гледано отгоре и той ми изглежда цял, друго има ли дето може да се разтропа. Кво да купя ? Тази процедура мисля да си я правя сам, ако е това проблема, дали ще мога , с един крик и набор от ключове ( отгоре са 13-ки трите болта , ама има един страничен , колко ли е той ? )

Мерси за отговорите...

Потребителски аватар
Lawyer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lawyer » Съб 07 яну 2006 10:32

И при мен беше така. Причината - и съединител, и тампон. :wink: Огледай ги добре.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Съб 07 яну 2006 10:52

задните тампони по принцип са много весели за смяна без канал или подемник. а точно тоя направо е....
не се занимавай с глупости-ще патиш с тоя тампон ама много!

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Съб 07 яну 2006 11:22

По принцип се къса вътре. Само че според мен трябва да се е разкапал за да ти са от там проблемите с тресенето. По вероятно да е тампона до скоростите. Аз сложих някакво менте и зимата като стегне студа ми падаха пломбите. По лошото беше че си мислех че като е нов е изключено проблема да е в него след като смених и останалите не ми остана нищо друго освен да чакам да стане нещо видимо за да разреша пробелема. Радостното беше че след две зими изтече и лъсна "голата истина". Иначе този тампон за който говориш -заден десен е единствения който без канал или подемник трудно ще смениш.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Съб 07 яну 2006 12:05

Задните тампони на двигателя за 2 един на скоростите и един от другата страна. Не са сложни за смяна но си требе канал или подемник и човека дето ги сменя да го е правил и преди. този на скоростите е по сложен за смяна особено ако си с абс, но и тогава майсотра ако е правил процедурата ще се справи без проблем . Аз преди 2 месеца ги сменях и 3-те :))) Задължително купи нови тампони и по възможност да не са ментетра, щот тогава пак ще ти тресе ако материала от който са направени е много твърд - демек процедурата се обесмисля. При Доси (Боби) тампоните по негови думи и впечатления на колеги са възможно най истниски - той снабдява много хора от форума с части (виж раздела сервизи на VW )
успех

Потребителски аватар
cerosina
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот cerosina » Съб 07 яну 2006 14:05

благодаря за изчерпателните отговори :)

Потребителски аватар
cerosina
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот cerosina » Пон 16 яну 2006 13:42

Смених тампоните, колата заспа...
Тресене няма, двигателя работи по-тихо...
С предния и десния се справих сам, x 1 ден за всеки от двата, ама за този за скоростите вече нямах нерви и време и я закарах на майстор с подемник.
Ако някой иска съвети как съм се мъчил да пита , просто е голяма хамалогия, и трябва много мерак, издръжливост на студ и нерви да има човек да се захване с тази работа...
задължително условие - два крика , един за двигателя и един за колата и подходящи ключове лули 13, 17, 15.
Заключвайте темата.

Потребителски аватар
mafiota
Автомобил: Audi A6 C5
Двигател: APU

Мнениеот mafiota » Вто 10 юли 2007 6:23

Най накрая разбрах от какво се е чувало силното бучене на двигателя в купето :lol:

Изображение

Но и предния тампон,които леко беше модифициран от мен реших да сменя

Изображение

Сега не мога да си позная колата, вече работи доста по-тихо, няма ги онея "лашкания" на двигателя при гасене и запалване.
Равносмятка:
3-те тампона от моргата ми излязоха 40лв;
за смяна на маистор -10лв.
Не ви препоръчвам ако нямате подемник и добър компект с инструменти сами да се залавяте да си сменяте тампоние, защото иначе ще падне голямо псуване:)

Ето и тампона на скоростната, които за сега ми хартисва, защото моят е добре :

Изображение

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Сря 11 юли 2007 11:10

mafiota написа:Най накрая разбрах от какво се е чувало силното бучене на двигателя в купето :lol:

Изображение

Но и предния тампон,които леко беше модифициран от мен реших да сменя

Изображение

Сега не мога да си позная колата, вече работи доста по-тихо, няма ги онея "лашкания" на двигателя при гасене и запалване.
Равносмятка:
3-те тампона от моргата ми излязоха 40лв;
за смяна на маистор -10лв.
Не ви препоръчвам ако нямате подемник и добър компект с инструменти сами да се залавяте да си сменяте тампоние, защото иначе ще падне голямо псуване:)

Ето и тампона на скоростната, които за сега ми хартисва, защото моят е добре :

Изображение
    Абе пиле шарено :lol: аз знаеш ли от кога съм писал за тези тампони че от тях зависи много шума и вибрациите в колата ама нали българите сме Тома Неверни и докато не се убедиме от собствен опит не вярваме :twisted:

Потребителски аватар
mafiota
Автомобил: Audi A6 C5
Двигател: APU

Мнениеот mafiota » Сря 11 юли 2007 11:54

Верно е ама, ама нали всичко е свързано с пари :)

Върни се в “Passat”