каква е причината за повечето от ПТП-та?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

каква е причината за катастрофите?

неизправност в МПС-то
1
1%
неразумен водач на МПС-то
89
99%

Общо гласове: 90
Потребителски аватар
guard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот guard » Пет 06 яну 2006 9:24

wili98 написа:Абе шанса да ти гръмне гума на магистрала е доста малък, особенно ако всичко и е наред, и пътя е хубав....

Да бе малък...........точно вчера, за малко да ми гръмне.........но не от моя грешка...........карам си съвсем разумно със 60-65 на Цариградско забележи!!!...........в цял ров попаднах.......при това между Окръжна и Плиска..............Трагедия...........кво да правиш........поне като се блъсне човек.........да има добро медицинско обслужване и т.н..........а тете тук в БГ.......направо ще си умреш......ако не от глад........от някоя дупка. :lol: , аз се смея, ама то не е много за смях..... :cry:

Я един едит: Защо няма отговор - Състоянието на пътя, Липса на знаци и т.н и т.н...........това определено ще събере доста голям процент от възникналите ПТП-та......., а също така и да не забравяме, калпавите светофари който не се виждат ама хич, когато блести слънце......те верно, че ги смениха на места.......обаче в голям процент светофарите са си тези дето трябва да си вземеш оптика на Лайка за да ги видиш кво светят.....немам думи

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Пет 06 яну 2006 9:42

и аз се сетих за такъв отговор (състояние на пътя, както и други), но късно и анкетата беше доста напреднала :oops:

иначе признавам, че това също е причина за доста ПТП-та. Аз самия съм пукал гума(чисто нова на 3 дена) с 80км/ч в дупка на цариградско и само това, че беше нощ(нямаше коли) и случайноста ме спасиха

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Пет 06 яну 2006 10:55

Така е, напоследък пътищата в покрайнините на София (и не само) са ужасни - закърпят дупките, и точно след 2 месеца вече са зейнали двойно по-големи. Особено след газифицирането в Симеоново и Драгалевци положението е ужасно.

Потребителски аватар
Iavor
Автомобил: Škoda Octavia VRS
Двигател: CEGA 2008

Мнениеот Iavor » Пет 06 яну 2006 12:10

Задкормилното устройство.

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пет 06 яну 2006 12:13

Дупките пълни с вода - ужасни капани!
Сигурно си имат своя % в ПТП-тата.
Днес опитах една :?

2VW
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 2VW » Съб 07 яну 2006 18:11

За 5 години, от 2000 г. досега съм имал около 10 ПТП-та, средно по 2 на година. От тях 2 са по моя вина (по протокол), удар отзад с "несъобразена скорост". Други две са по вина на другия, но и с мое участие, доколкото съм можел да избегна удара в другата кола, но не съм го направил, защото е можело да стане по-лошо. Останалите са ме удряли отзад и/или отстрани, без да мога да направя нищо по въпроса.
По двете ми коли има още около 10-тина удара, когато са били паркирани, най-често пред блока, а веднъж насред полето встрани от пътя.
Нямам ПТП-та без участие на друга кола, макар че съм повреждал гуми и джанти от попадане в дупка.
Моята статистика ми говори, че най-вероятно в повечето случаи е виновен шофьора.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пон 09 яну 2006 14:03

мацките с къси поли по улиците лятото :)

Потребителски аватар
varkulaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот varkulaka » Вто 10 яну 2006 20:41

не съм дал отговор в анкетата защото и двата отговора са верни и сами по себе си а и двата взети заедно.Представете си комбинацията неизправно МПС и неразумен водач Screwy bishop

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”