Акция светлина.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
DEMON_666
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DEMON_666 » Сря 02 юли 2008 22:44

А груго е че някой си карат на дълги и не ги интересува това че ни пречат. Трябва да го релна и аз за да се сети. :evil: Колегиалността по пътищата е под всякаква критика :!:

Потребителски аватар
Plarol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plarol » Сря 02 юли 2008 23:24

DEMON_666 написа: Колегиалността по пътищата е под всякаква критика :!:

Тя изобщо липсва, та камо ли за едни вдигнати фарове.

Потребителски аватар
Мартин
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Мартин » Пет 04 юли 2008 21:43

Plarol написа:
DEMON_666 написа: Колегиалността по пътищата е под всякаква критика :!:

Тя изобщо липсва, та камо ли за едни вдигнати фарове.

Абсолютно точно! Това, че не са регулирани фаровете на повечето коли е най-малкия проблем.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пет 04 юли 2008 23:38

идея
в багажника на всяка патрулка да сложат по една от ония машинки за реглаж на фарове!
повече 20-левки за катаджиите и по-малко заслепени душици на пътя!!!
Иначе идеята на Tinko за реакция в такива случаи е вярна, винаги това правя.

Потребителски аватар
toshev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот toshev » Вто 08 юли 2008 16:14

Кво да кажа! Често пътувам нощем и понякога ми иде, да си купя 10 халогена, да ги сложа на ролбара и отгоре на покрива (като рали състезател), и като видя някой тъп кон, дето фаровете му светят в космоса да лови извънземни, ДА ЩРАКНА КОПЧЕТО НА 10-ТЕ ХАЛОГЕНА И ДА МУ ИЗГОРЯТ ВЕЖДИТЕ!!!!!!!!!!!

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Сря 09 юли 2008 9:11

ISRalien написа:идея
в багажника на всяка патрулка да сложат по една от ония машинки за реглаж на фарове!
повече 20-левки за катаджиите и по-малко заслепени душици на пътя!!!
Иначе идеята на Tinko за реакция в такива случаи е вярна, винаги това правя.

Така е колега ама много хора мислят, че им даваш знак за полицай...

toshev написа:Кво да кажа! Често пътувам нощем и понякога ми иде, да си купя 10 халогена, да ги сложа на ролбара и отгоре на покрива (като рали състезател), и като видя някой тъп кон, дето фаровете му светят в космоса да лови извънземни, ДА ЩРАКНА КОПЧЕТО НА 10-ТЕ ХАЛОГЕНА И ДА МУ ИЗГОРЯТ ВЕЖДИТЕ!!!!!!!!!!!

То и два вършат работа по 500 вата, ала защо тябва да се стига до там... :lol:

Потребителски аватар
Oxyde
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Oxyde » Сря 09 юли 2008 9:28

мда,много е кофти,аз колкото пъти вечерта минавам по околовръстното..или ще са на дълги...или единия фар свети на дълги другия на къси...а тировете си праскат на дългите директно и не ги греее изобщо...много е неприятно :cry:

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Сря 09 юли 2008 10:06

айде малко да ви пораздвижа.
имам китайски ксенони.
отначало хвърляха бая отблясъци, но се хванах и го изцерих това. сега просто светят много силно, без да блещят здраво.
най вече на здрачаване ми се случва кисели гъзари да ми светкат. защо? ми защото хем не виждат вече както трябва, хем искат да ми карат с 200.
посред нощ-на 30 коли, я един да ми светне, я не (ама това беше така и без ксенона...). но на здрачаване се избиват направо!
фаровете ми са регулирани. добре са регулирани. ма светят...
обаче най нагли съм забелязал са киселяците с джипките с ксенони. хем седи на високо, хем видите ли, светел съм му... той кара с 200 и му светя, зад него човечеца с ладата кара с 80 и на него не му светя... :evil:
и още нещо-няма почти никой дето да мигне и аз да му мигна и да се разбереме-всички се правят на хитри-прас дълги. кхкхкхк ми добре...mhihi

друго ми прави впечатление.
аз виждам.
винаги!
и оня на дълги да ми кара-пак си виждам прекрасно!
така че-спрете да плачете и си оправете фаровете!
заслепен си щото като се разминеш с някой с добри фарове и твойте са боклук-после ти става много тъмно! докато обаче нямаш наистина добри фарове-не можеш да го оцениш това! аз поне не можех. а преди ксенона имах доста добри фарове също.
замислете се.
защото ей сега ще наскачате да спорите.
каня всеки желаещ на тест драйв на моята кола при каквито каже условия. :wink:

Потребителски аватар
Plarol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plarol » Сря 09 юли 2008 23:08

На мен друго ми прави впечатление и от там си правя изводите, понякога се разминавам със съвсем нови коли с ксенони или халогени в сумрак казвам(иначе няма как да разбера дали е нова колата или стара) и не ме заслепяват въпреки, че се вижда че светят силно фаровете, а друг път, дали ще са ксенони или халогени, имам чувството че съм слепец.И да им присветна, много ясно, че като облещят отсреща дълги положението става нетърпимо.

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

ре

Мнениеот amikus » Чет 10 юли 2008 0:53

И аз карам много през ноща и съм решил да карам с тъмни очила че ми писна от всичките идиоти по пътя всеки муйко си сложил ксенон ама че свети в звездите не го брига изобщо.Нямам нищо против ксенона но да е настроен като хората.Решението е един боен фар на люка отгоре да сложа :twisted: :twisted:

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 10 юли 2008 8:54

По прав и равен път като че ли не е такъв проблем В смисъл, че ще има примерно на 50 - 60 коли някоя с нерегулирани фарове, но тогава си гледай в банкета и няма да бъдеш заслепен при разминаването. Проблема е по - силно изразен по планинските пътища. Като ми се случи в неделя вечер да пътувам от София за Берковица е ужаст направо. Хората се прибират, натоварени по 3,4 и 5 човека в една кола, багажника пълен догоре с багаж и тогава естествено фаровете светят по дърветата за лов на дребен пернат дивеч.

Потребителски аватар
valkilmera
Автомобил: Golf3 4 Audi A3
Двигател: ABS AZD 8P

(((((((((((((

Мнениеот valkilmera » Съб 12 юли 2008 15:11

Така е!!!
Но все пак трябва по често службите да си гледат работата,има всякакви случаи-но те са по ред причини,аз съм за това-Да се спре с Фукането,кой колко силни Фарове има,когато се налага да си ги ползва,но не да пречи на другите с тях...

А относн това дали ако не са ми хубави фаровете ще ме заслепяват повече----Абсурд- моите са доста добри,но това не ме заслепява по малко...

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Съб 12 юли 2008 15:22

Аз като вида такъв "Екземпляр" да ми кара на дълги срещу мен или да е с високо вдигнати фарове и аз му пускам дълги, до като се усети :wink:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”