Нещо ми шуми в движение.Прилича на лагер главина.Смених лагер предна главина = 80 леа,лагера+труд, с готин лагер и читав сервиз.Полза=0.Стария лагер щеше да кара - още стотина хиляди км,за съжаление разбрах късно,след като ми го връчиха вече подменен с новия(на стария циментацията му стои непокътната).
Извод - лагер скоростна(вторичен вал може ли да шуми?) или лагер дифф? Шумът се променя със скоростта,при натиснат съединител и по инерция пак шуми.
Какво да правя?
Да сменям ли масло на кутията?
Един път съм го сменял,ама с не много читаво (но все пак 75/90 синтетика).
Нещо шуми...лагер скоростна кутия/дифф?
- gyleto
- Автомобил: Golf 2
- Двигател: PL 1991
провери първо дали има достатъчно масло в кутията,между маховика и кутията имаш един лагер може и той да си е отишъл сменя се при смяна на съединител,колкото до лагер на главината по принцип се усеща как вие на завои според завоя ако завиваш на ляво и вие означава че е десен лагер на главината и обратното на дясно е ляв надявам се да помогна с нещо 

- Караиванов
- Автомобил:
- Двигател:
- Караиванов
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Моята сашто шуми,някво бучене по точно,това се чува наи вече на скорост 95км,и кат чели иде от преде мотора.Кат пусна на долниште и изклуча от скорост по вече се усешта,даже изклучвам двигателя но пак си бучи.На завои на прав пат несе променя все тая.Колата е голф3 АБС,несам сменял масло на кутията от както я купих преди 3 години,от начало видяхме че има масло до горе и тая.Сега сам сигурен че пак си има масло штото неми изхварля от никаде.Явно е диференсиал но ште чакам дасе усули шума иначе може напразно да сменям кволи не.Ако ми помогнете с ваши идеи штесам ви благодарен.
- didkoltd
- Автомобил:
- Двигател:
Един приятел имаше същия проблем,така купи колата /Поло/ и след няма и 2 месеца се окоти,оказа се лагер на диференциала,беше задрал и корпуса.Последва смяна на всички лагери и проблема изчезна.Лагерите заедно с ремонта бяха в рамките на 300-350 лв може и малко отгоре не си спомням точно!Имаш и друг вариант - кутия втора злуопотреба тя ще ти легне по-евтино ама не се знае какво ще вземеш,моя съвет е да си ремонтираш твойта ако няма други дертове! 

-
- Автомобил:
- Двигател:
didkoltd написа:Един приятел имаше същия проблем,така купи колата /Поло/ и след няма и 2 месеца се окоти,оказа се лагер на диференциала,беше задрал и корпуса.Последва смяна на всички лагери и проблема изчезна.Лагерите заедно с ремонта бяха в рамките на 300-350 лв може и малко отгоре не си спомням точно!Имаш и друг вариант - кутия втора злуопотреба тя ще ти легне по-евтино ама не се знае какво ще вземеш,моя съвет е да си ремонтираш твойта ако няма други дертове!
Смених маслото,пак си шуми лекичко. Сигурно е лагер на дифф.Ще го чакам да ражда.Ако се увеличи шума още ще реша какво ще правя - може би кутия на старо или ще отварям.
- didkoltd
- Автомобил:
- Двигател:
andro_ написа:didkoltd написа:Един приятел имаше същия проблем,така купи колата /Поло/ и след няма и 2 месеца се окоти,оказа се лагер на диференциала,беше задрал и корпуса.Последва смяна на всички лагери и проблема изчезна.Лагерите заедно с ремонта бяха в рамките на 300-350 лв може и малко отгоре не си спомням точно!Имаш и друг вариант - кутия втора злуопотреба тя ще ти легне по-евтино ама не се знае какво ще вземеш,моя съвет е да си ремонтираш твойта ако няма други дертове!
Смених маслото,пак си шуми лекичко. Сигурно е лагер на дифф.Ще го чакам да ражда.Ако се увеличи шума още ще реша какво ще правя - може би кутия на старо или ще отварям.
По принцип съм говорил с много хора за този шум и всеки казва,че може да кара така с години ама лошото е че като реши да се счупи нацяло става ненадейно и има голяма опасност да те остави някъде.Аз лично не бих си карал колата спокойно в това състояние и освен това има вероятност като изпръщи лагера да направи и много дръги поразии.Ако питаш мен гледай по-най бързия начин да си свалиш кутията и да си смениш всичките лагери и семеринги да занеш ,че кутията ти е 6.Втора употреба ще ти легне малко по-евтино ама па к ти казвам не знаеш какво взимаш може да се наложи и нея да ремонтираш,ако пък е здрава може предавките да са други,на Полото бяхме вземали една която на 5-та с 3000 об вървеше колата с 85-90 км предтсави си какво става с разхода!?
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
andro_ написа:Smoke написа:имам и аз един такъв гаден шум....толкова ли са скъпи тези лагери
Мисля,че работата ще излезе по-скъпо от самите лагерчета.Лагерите да са 150-180 лева макс.
идеята андро е че мога да го правя сам с помощта на още 1 2 човека.
но главно ме тормози това че ако я сваля и почне да се прави кола няма...а пътувам доста.
2ра ръка дидколтд казва че вероятността да я правиш е голяма...
ами...ако я взема , кача , пробвам и ако ми хареса тогава да я купя вече...
кои точно са тези лагери за смяна

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”