Golf IV или Seat Leon
- N1P0
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Dan4ote написа:Е какво няма шанс - Голфа е по-добре изглеждащата кола и на тези снимки, такова е моето мнение.
П.с.: дори не по-добре, а много по-добре
Kога е имало тема в нашият форум в която независимо от изложените марки крайният избор на гласуващите е бил нещо различно от VW ??

Не се разбра вече, че е напълно безмислено да се пускат теми каква кола да си купя.... отговорът е ясен още докато влизате и пишете линка на сайта. И в най честия случай повечето изказвания са на хора които нямат никакво инфо и опит за колата която оплюват

- Dan4ote
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
The Red Guy написа:Нищо лично, ама, брато, ти си опериран от вкус. Будалкам се, нека не превръщаме темата на човека в някъв кух спор - всеки има право на вкус, знаете лафа за кучето и вкуса. Досега никой не се обоснова, защо тоя голф е по-красив
.

Аз ще ти кажа защо ми по-харесва:
1. Откъдето и да го погледна голфа има по-добри линии
2. Изчистен е на дизайн. Ако почнеш да гледаш голфа така все едно го гледаш през рамка и виждаш малки детайли, само тези през рамката и не знаеш каква е колата, ще видиш че линиите са перектни и красиви. Всеки един елемент от дизайна е страхотен.
В Сеата не виждам такива неща
3. Двувратка е
4. Голф е голяма мания
Последна промяна от Dan4ote на Съб 12 юли 2008 17:58, променено общо 1 път.
- webdude
- Автомобил: Ford Mondeo MK3
- Двигател:
Dan4ote написа:The Red Guy написа:Нищо лично, ама, брато, ти си опериран от вкус. Будалкам се, нека не превръщаме темата на човека в някъв кух спор - всеки има право на вкус, знаете лафа за кучето и вкуса. Досега никой не се обоснова, защо тоя голф е по-красив
.
![]()
Аз ще ти кажа защо ми по-харесва:
1. Откъдето и да го погледна голфа има по-добри линии
2. Изчистен е на дизайн. Ако почнеш да гледаш голфа така все едно го гледаш през рамка и виждаш малки детайли, само тези през рамката и не знаеш каква е колата, ще видиш че линиите са перектни и красиви. Всеки един елемент от дизайна е страхотен.
В Сеата не виждам такива неща
3. Двувратка е, а сеата ми прилича на хечбек
4. Голф е голяма мания
Значи и аз да се намеся малко ...
Колите е ясно е, че са почти еднакви технически ...
Лично за мен Голф 4 е най-красивият от всички голфове (особено Р32) ....
Сеат-а има по агресивен външен (и по спортен, но това е и идеята му) вид докато голфа е с по консервативна външност която е същевремено непритенциозна но, и стилна ...
Който каквото си харесва това си взима ... това с парите е глупаво ...
Не всеки си копува най-скъпата кола която може да си позволи
Последна промяна от webdude на Съб 12 юли 2008 17:51, променено общо 1 път.
- Dan4ote
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
The Red Guy написа:Dan4ote написа:3. Двувратка е, а сеата ми прилича на хечбек
4. Голф е голяма мания
Туш! Сеатът е хечбек!!! Не е седан! Голфо тоже!
4-ят довод е супер!
Прав си, обърках се. Исках да наблегна на двете врати, което за някои може и да е минус.
А за четвъртия довод ще ти кажа, че предпочитам кола с история и дух, защото автомобила за мен е мания. А сеата определено не е мания.
Последна промяна от Dan4ote на Съб 12 юли 2008 18:09, променено общо 2 пъти.
- airjohn
- Автомобил: 2020 Skoda Karoq
- Двигател:
Dan4ote написа:The Red Guy написа:Dan4ote написа:3. Двувратка е, а сеата ми прилича на хечбек
4. Голф е голяма мания
Туш! Сеатът е хечбек!!! Не е седан! Голфо тоже!
4-ят довод е супер!
Не съм казал, че е хечбек, а ми прилича на такъв с този багажник.
А за четвъртия довод ще ти кажа, че предпочитам кола с история и дух, защото автомобила за мен е мания. А сеата определено не е мания.
Щом предпочиташ кола с история добро попадение е и Москвич 407!
От Англ.(hatchback) означава 5-та врата (буквално заден люк)каквито имат и двете коли.
П.С. Темата става все по-достойна за петъчния раздел.Време е за

Би било да се възъдржаш от безсмислени коментари за да не се стават темите достойни за петъчен раздел! mod edit: musura
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
Колега, в сеат форума какво ти казаха? Да взимаш него, нали?
Какво очакваш като питаш тук?
Колегите казаха, че технически са сходни и разликата е само в дизайна. Тогава взимай което ти харесва повече.
Ако броиш мненията на VW vs SEAT брой едно от мен за голфчето - повече ми харесва. А и вярно, че съм пристрастен, но едно 70% от хората тук (и в seat форума) сме така
Какво очакваш като питаш тук?
Колегите казаха, че технически са сходни и разликата е само в дизайна. Тогава взимай което ти харесва повече.
Ако броиш мненията на VW vs SEAT брой едно от мен за голфчето - повече ми харесва. А и вярно, че съм пристрастен, но едно 70% от хората тук (и в seat форума) сме така

- ultralamer
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Golf IV или Seat Leon
salamaleikum написа:Здравейте колеги реших да се сдобия с по-нова придобивка и съм се спрял на тези две коли конкретно.Тъй като технически са еднакви.Въпроса ми е следния харесал съм си TDi мотора със 150 коня добър ли е заслужава ли си покупката на такъв и евентуално кой друг двигател може и бензинов бихте ми препоръчали, който разбира се да върви прилично.И двете коли ми харесват но сеата ми е малко повече на сърце заради по-красивия си дизайн.Дайте мнения ще съм ви благодарен.
Вижте човека какво ви пита, а вие колко излишни мнения написахте. Това става почти във всяка тема. Той не пита коя от двете е по-хубава, даже самият е казал към коя клони.
- salamaleikum
- Автомобил:
- Двигател:
Stivi написа:Като видя някой по-нов Сеат и веднага си помислям ".....и на тоя не са му стигнали парите за Фолксваген.."No coment !
А бе не съм съгласен много много при сравнение в мобилето голф 1.8Т и Леон 1.8Т голфа е доста по евтин а и другото важно Сеата се произвежда от 2000г. а голфа от 98г. това също е важно.
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Колега salamaleikum,аз ти препоръчвам Сеата-със 150 коня дизел,а не голф 4 със същия двигател.За мен сеата има уникален външен вид,докато голфа си е голф-поредната версия на класиката.150 коня дизел се среща по-рядко при голф и по-често при сеат.Все пак сеата ще е по-нов от голфа с няколко години,което не е без значение,поне за мен...
Иначе ако ще си взимаш бензинов мотор-или 1.8 20V със 125 достатъчни коня,или 1.8 20V със турбо-180 коня при голф и нормален сеат (при Сеат 1.8 T Cupra R (210 Hp).
За мен ако имах твоята дилема-Винаги бих избрал Сеата-или 150 коня дизел или 180 коня бензин....Вече Сеат Cupra си е мания....

Иначе ако ще си взимаш бензинов мотор-или 1.8 20V със 125 достатъчни коня,или 1.8 20V със турбо-180 коня при голф и нормален сеат (при Сеат 1.8 T Cupra R (210 Hp).
За мен ако имах твоята дилема-Винаги бих избрал Сеата-или 150 коня дизел или 180 коня бензин....Вече Сеат Cupra си е мания....

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”