Бъбречна криза??
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
Vento_Power
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Бъбречна криза??
Снощи в 12 часа баща ми получи бъбречна криза,целия започна да се гърчи от болки и неможеше дори да стане да го закарам до болницата трябваше на носилка да се изнесе.Майка ми звъни на 150 и неква напушена пироманка и казала че сега неможе и затворила телефона.После на 112 там казаха че СИГУРНО ще пратят линейка но не са сигурни.
И така след 1 час и половина дойде линейка и го откараха в Окръжна болница.Добре може ли такова нещо,да звъниш на 150 и да ти кажат сега неможе и да ти затварят телефона де*би и хората скапани!?

Последна промяна от Vento_Power на Съб 12 юли 2008 21:51, променено общо 1 път.
-
Vento_Power
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
-
Vento_Power
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Vento_Power написа:Неможеше да стигне до колата,на 8ми етаж съм и трябваше на носилка да се изнесе а неможе и да го носим защото е 110 кила.![]()
позната ситуация...шурето закъса така...105 кила...успяхме да го домъкнем до колата и в най-близката болница...оправиха го за 10 мин с 2-3 инжекции
настоявай за пълни прегледи...+ ехограф...да се види ко го мъчи...
-
Vento_Power
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
-
Vento_Power
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Vento_Power написа:Ооо боже,другата неделя заминаваме на море.![]()
е баси....в болницата нищо ли не ви казаха...идете веднага на добър уролог....нека провери всичко...да види къде са песъчинките с ехографа...ужас...здравната ни система е пародия...нека жокера да се включи...той ще помогне с по-професионално инфо....
-
Vento_Power
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Pencheva
- Автомобил:
- Двигател:
Аз съм имала песъчинки да ти кажа за една седмица ги изхвърлих с антибиотици ако остане в болница може и по бързо.А за възстановяване две седмици ще му дойдат добре.Дано се оправи човека,но мисля,че за седмица две ще е като нов(стига да е в добри ръце).Препоръчвам ви първо да се отиде на нефролог.?Успех!!
-
drmilendd
- Автомобил: Opel Vectra
- Двигател: 22ZE 2009
- Контакти:
Не искам да защитавам никого но:
1. Наистина бъбречната криза не е приоритет, защото не е живото застрашаваща - т.е. докато линейката кара някого с бъбречна криза (
от която не се умира), някой друг получава инфаркт и линейка за него няма и умира, защото не е получил помощ през първия час.
2. Лекарите в бърза помощ са най-ниско платените в Бг, със ставка доста по-ниска от тази на шофьорите в СКГТ, и е ще е така докато не си плащаме данъците, осигуровките и т.н.
3. И да пристрастен съм, но моля всеки, който иска да напсува лекарите от бърза помощ в тази тема или другаде, да си помисли дали ще учи 6 години по 16 часа всеки ден, ще работи на 12 часови смени и ще получава 500 лв. чисто. Може и да си помисли на каква заплата се осигурява и колко взима на ръка, колко данък е платил, и колко пъти е поискал касова бележка в магазина или другаде.
П.С. А бързата помощ в Бг наистина е под всякаква критика, както много други неща, но за това си даваме сметка, когато опре до нас самите, а не когато се кефим че минаваме метър ЗАЩОТО сме в Бг и няма правила...
1. Наистина бъбречната криза не е приоритет, защото не е живото застрашаваща - т.е. докато линейката кара някого с бъбречна криза (
от която не се умира), някой друг получава инфаркт и линейка за него няма и умира, защото не е получил помощ през първия час.
2. Лекарите в бърза помощ са най-ниско платените в Бг, със ставка доста по-ниска от тази на шофьорите в СКГТ, и е ще е така докато не си плащаме данъците, осигуровките и т.н.
3. И да пристрастен съм, но моля всеки, който иска да напсува лекарите от бърза помощ в тази тема или другаде, да си помисли дали ще учи 6 години по 16 часа всеки ден, ще работи на 12 часови смени и ще получава 500 лв. чисто. Може и да си помисли на каква заплата се осигурява и колко взима на ръка, колко данък е платил, и колко пъти е поискал касова бележка в магазина или другаде.
П.С. А бързата помощ в Бг наистина е под всякаква критика, както много други неща, но за това си даваме сметка, когато опре до нас самите, а не когато се кефим че минаваме метър ЗАЩОТО сме в Бг и няма правила...
Върни се в “ОФФ-Топик - други”