Къде се намира блок управлението за ел пакета

Техническа и сервизна информация за Passat
nikig
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Къде се намира блок управлението за ел пакета

Мнениеот nikig » Нед 08 яну 2006 17:31

На 1.8МИ 94г.с ABS двигател поради проблеми с ел. стъклата

Потребителски аватар
Becko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Becko » Нед 08 яну 2006 17:34

под задната седалка ако са с модул, обикновенно са силови бутони. Какъв ти е проблема?

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Нед 08 яну 2006 18:06

Ако е B4 то управлението е на всяко моторче във вратите.Огледай за студени спойки и за прекъснати кабели в гофрирания маркуч м/у вратата и купето.
Ако слизат и се качват по малко то студената спойка е в датчина на хол на изтъненото на платката за управление.Ако има възможност да се се почистят и да се смажат.

nikig
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот nikig » Нед 08 яну 2006 18:09

Под седалката не съм виждал нищо, какво представлява на външен вид.А роблема е ,че предно дясно стъкло от време на време без да пипам бутоните се включва и се мъчи да се вдига а то е вдигнато и се мъчи.А предното ляво се сваля също само.Бутоните съм ги свалял от кабелите и пак го прави.Гледал съм по шланговете където влиза във вратите няма смачкани проводнициили уголени.Ако имаш нещо напредвид кажи.Благодаря предварително.

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Нед 08 яну 2006 18:46

Васето е прав.Моето шофьорското си бачкаше кога си иска.А сега вече въобще не бачка.Много в студено иначе веднага отварях вратата. И действително всичко е във врата.Аз съм с Г3 но няма на друго място блок за управление.При мене е или студена спойка или скъсан кабел както е описал Васето!!! Обсолютно се съгласявам с него.Успех!!!

nikig
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот nikig » Нед 08 яну 2006 19:12

Наистина съм забелязъл ,че като почна да го свалям това което все се мъчи да вдига ,се чуди дали да тръгне или по време на спускане спира и пак тръгва.И да попитам Васето "датчина на хол "какво е това по-точно ,отварял съм управлението на моторчетата.Виждъл съм платката къде се намира. За буксата където влиза в дв.или където влиза в управлението става въпрос?И благодаря за съветите

Потребителски аватар
Pav3l
Автомобил: bmw
Двигател: 1998
Контакти:

Мнениеот Pav3l » Нед 08 яну 2006 19:45

На този модел по принцип има един блок за управление:

Изображение

---> №16

Изображение

---> Ел. инсталацията на стъклата...

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Нед 08 яну 2006 20:47

nikig написа:И да попитам Васето "датчина на хол "какво е това по-точно

Датчика на хол се намира на най-тънката част от платката за управление."Мъничко черничко с три крака".До буксите за мотора е.Все пак ще се наложи да се отстрани пластмасовата кутия на управлението(по вандалски начин).Ще се наложи много добре да се измие със спрей за почистване на карбуратори.И после да се огледа за студени спойки.Ако не се виждат то тогава трябва да се припои всичко на ред.Успех.

P.S. Внимание!!!! Спрея за почистване на карбуратори разяжда пластмаса.Ще се наложи само за електрониката да го ползвате.

nikig
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот nikig » Сря 22 фев 2006 12:49

Вчера се оправи времето и реших да отворя управлението на ел.стъклото.Намерих датчика на хол презапоих го и може да се каже че за сега работи добре.По рано се чудеше дали да тръгне,като тръгне спира.Сега е добре.Но се появи друго,задно дясно стъкло нещо се е обърнало и когато другите се вдигат то се сваля.От ключа е така и от бутоните ,а кабелите по цвят са наредени като другите.Ако някой има някаква идея къде може да е станало тази размяна.Аз лично не съм пипал друго по инсталацията така го купих.

Върни се в “Passat”