плафон над задната седалка на голф2 (къде и как?)
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- DesertFire
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ако си решил къде точно ще слагаш плафона, вземи една игла, прободи тавана, докато опре горе в ламарината. Мисля, че една игла няма да ти направи пейзажа на тавана грозен. След това измери височината (дълбочината) на плафона и ако разликата е в твоя полза, давай. Мисля,ч е няма да има объркване, защото тавана все пак е плат и след това пресован картон.
Надявам се разбираш какво имам впредвид.
Иначе както питаш, някой може да ти каже, една дълбочина, но тази дълбочина според мен варира, според мястото. Може би към центъра е повече, а от ляво и от дявнонамалява. От друга страна като отиваш напред (назад) също би следвало да намалява / или да се увеличава.
Затова мисля, че с иглата не е лоша идея.
Сам прецени.
От друга страна аз пробължавам да си ръжа на варианта с диодите. Ако направиш едноизпълнение с диоди, няма да ти трябва рефлектор и място за ламБата, така, че на около 12-13 мм максимум дълбочина госъбираш (смятам височината на диодите и платката).
Успех
Поздрави!!
Иначе както питаш, някой може да ти каже, една дълбочина, но тази дълбочина според мен варира, според мястото. Може би към центъра е повече, а от ляво и от дявнонамалява. От друга страна като отиваш напред (назад) също би следвало да намалява / или да се увеличава.
Сам прецени.
От друга страна аз пробължавам да си ръжа на варианта с диодите. Ако направиш едноизпълнение с диоди, няма да ти трябва рефлектор и място за ламБата, така, че на около 12-13 мм максимум дълбочина госъбираш (смятам височината на диодите и платката).
Успех
Поздрави!!
- valyo_v
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
DesertFire написа:Ако си решил къде точно ще слагаш плафона, вземи една игла, прободи тавана, докато опре горе в ламарината. Мисля, че една игла няма да ти направи пейзажа на тавана грозен. След това измери височината (дълбочината) на плафона и ако разликата е в твоя полза, давай. Мисля,ч е няма да има объркване, защото тавана все пак е плат и след това пресован картон.
Сам прецени.
Успех
Поздрави!!
благодарско за съветите колега.. разбирам те напълно .. но там където дупча може да има дълбочина но като режа да ударя на някои греда отдолу и пак сечено

а иначе плафона ми е заедно с панела+ сеничето малкоте за над огледалото .. но няма как да пасна целия тоя панел ...
след малко ще го взема от колата да ви покажа плафона

- ZZ_TOP
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ето какво измисли моята кратуна за осветление в купето, 
, използвани са 27 броя светодиоди (бели ), 27 броя резистора от 1kOm и малко ключе с 3 позиций задастане както плафона . Свети много добре в цялото купе (това е за Г2 с 2 вртати и шибидах).
п.п: ето как седи на мястото му
п.п: ето как седи на мястото му
Последна промяна от ZZ_TOP на Пет 11 юли 2008 22:38, променено общо 1 път.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
На моита каляска сам монтирал 2 плафона от BMV на задните кори каде по принцип излизат коланите за задната седалка,и стана перфектно плафоните ги свлих от една"лястовица"(щото ме кефи как стоят)за 10 лв от моргата ток хванах от предния плафон когато си претапицирах тавана и кабелите минават над тавана без да се виждат.Ако някои се интересува мога да кача и снимки да се види как е станало 

- valyo_v
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
браво на колегата който е направил плафон от светодиоди!постарал се е!само като идея,не си играйте да слагате на всеки светодиод резистор по 1кОм,а ги навързвайте на верига последователно по 4-5 диода.тогава съпротивлението което ще ви трябва е мн по малко .. 50-100 ом-а и се намаля консумацията!в интернет има готови калкулатори където се въвежда напрежението нужно на светодиода,консумацията му както и броя на диодите във веригата и то ти показва какво съпротивление ти трябва. (според мен лично ако успееш да напъхаш диодите под стъклото на плафона,ще е по ефектно! ще пръска светлината по добре и няма да се виждат светодиодите)
а за идея с плафони от БМВ.. супер е но съм си набавил вече плафонче от пасат Б3 (голф3) и искам него да напъхам някъде в тавана,но..
явно никой не е свалял такъв таван и да ми каже къде ще има място под тапицерията.
а за идея с плафони от БМВ.. супер е но съм си набавил вече плафонче от пасат Б3 (голф3) и искам него да напъхам някъде в тавана,но..

- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
valyo_v написа:супер е но съм си набавил вече плафонче от пасат Б3 (голф3) и искам него да напъхам някъде в тавана,но..явно никой не е свалял такъв таван и да ми каже къде ще има място под тапицерията.
Голфът ти със шибедах ли е (фабричен) ? Аз на моята 2ка (със шибедах) и махнах оригиналният плафон поизрязах пластмасата и стана със плафон от МК3. единственният минус е че врътката на шибедаха не се прибира на вътре но това е бял кахър